OLKKARIN MUUTOS – DIY STRUKTUURISEINÄ

Tsauuu! Kevät ja tuo kumma valoilmiö nimeltään auringonpaiste pimeän ajan väistyessä on ainakin täällä päässä iskenyt niin rajun sisustusvimman liikkeelle, että oksat pois! Vielä kun tunteja saisi päivään lisää, niin pensseli heiluisi vähän tiuhempaan tahtiin, ja koko kämppä olisi laitettu uuteen uskoon. Okei okei. Ei niitä tunteja tarttisi edes lisää, mutta aina ei vaan jaksa husaa määräänsä enempää vuorokauden aikana, ja Netflix-ahminta vain tekee toisinaan eetvarttia sielulle.

Nyt kun ollaan keretty täällä meidän lähes 90 neliön huushollissa asustaa jo reippaasti yli vuoden päivät, niin alkaa hiljalleen nousta esiin ne kehityskohteet, jotka haluaisi pistää uuteen uskoon. Alkuun suorastaan rakastin tämän kämpän raikkaan valkoisia pintoja, mutta jossain vaiheessa teki mieli pistää pensseli sutimaan, ja pistää avaraan olohuoneeseemme vähän tummemman harmaata tehosteseinää kehiin.

Rouheutta maalin valinnalla

Tuossa talven aikana silmä kuitenkin tykästyi pitkin somea vastaan tulleisiin vähän rouheampiin ja eloisampiin struktuuriseiniin. Liian selkeää kuviota en kuitenkaan halunnut, koska kyllästymisen riski olisi näissä on omaan silmään selkeästi suurempi. Jonkin näköinen rosoinen ja elävämpi seinä jäi huutelemaan kupoliin niin lujaa, että pakkohan tämä oli iskeä toteutuslistalle. Itsehän uhosin julkisesti tuon seinän tulevan valmiiksi jo varmaan kuukausi sitten, mutta jullatuuuus, kyllähän se sitten ottikin muutaman viikon enemmän kun säpinää pukkasi.

Päädyttiin parin suosituksen jälkeen maalipuolella Tikkurilan Tunto Hienoon, joka osoittautui oikein passeliksi valinnaksi. Puhdistettiin seinä, ja rajattiin listat, nurkat ja katonraja laadukkaalla maalarinteipillä (tähän ei kannata valita sitä perushalvinta näin kokemuksen syvällä rintaäänellä). Levitys oli niinkin helppoa, että neliö kerrallaan maalisudilla Tikkurilan Tunto Hienoa seinään, ja tavallisella keittiösienellä töpöteltiin pintaan vielä märkään maaliin rouheutta mielivaltaisesti mäiskien.

Pirulauta, että tulikin nopeasti ja helposti komeaa jälkeä, ja koko seinä oli alusta loppuun valmis alle parissa tunnissa. Tähän riitti yksi kerros aivan loistavasti, ja sienellä sai tuputettua liian ohuisiin kohtiin maalia helposti lisää. Väri näytti märkänä paljon vaaleammalta ja tummui sopivasti kuivuessaan.

tikkurilan tunto hienodiy struktuuriseinädiy struktuuriseinä

VALKOINEN SEINÄ ENNEN

diy struktuuriseinä

JÄLKEEN – DIY STRUKTUURISEINÄ

diy struktuuriseinätikkurila tunto hieno

Tykästyttiin miehen kanssa tähän lopputulokseen ihan kympillä, ja koska toteutus oli niin helppo ja näppärä, niin täällä huushollissa alkoi heti jo pohdilta, että mitäs sitten maalataan, hah!

Pamauttelen mitä luultavimmin huomenissa My Day-videota ilmoille YouTubeen, ja siinä sivuankin vähän remppajuttuja ja heitän vähän videomatskua meidän kämpän kehityskohteista. Saatiin meinaan tänään vähän nihkeitä uutisia (buu x 100) meidän kämpän remonttihaaveisiin liittyen, joten niistä sitten lisää videon merkeissä. Onneksi projektia riittää, niin eipä tässä elämässä tylsää pääse tulemaan, hah!

Viihtyisää keskiviikkoa joka kämppään!

Vilkaise myös:
Asuntokaupat: CHECK!

Edellinen juttuni:
Puoli vuotta ilman ruokavaakaa – Miten kävi?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (4)
 1. Kivalta näyttää! Mikä värisävy (koodi) tuo harmaa on?

  1. Piia Pajunen
   4.4.2018, 19:25

   Kiitos! Toi sävy oli meillä K499 (graniitti). Kuviin oli kyllä vaikea saada sävyä täydellisesti esille, mutta tuo oli kyllä aivan loistavan täyteläinen ja sopivan kylmä harmaan sävy. Tikkurilalla oli hyvät niiden omat värikartat, ja vaihtoehtoja hyvä määrä. 🙂

 2. Jonna / Palasia arjestani
  5.4.2018, 14:40

  On hyvän näkönen! Tuollaista olen miettinyt meidänkin olkkariin, mutta saapa nähdä koska saan aikaiseksi 😀

  1. Piia Pajunen
   5.4.2018, 14:54

   Kiitos Juonna! Joo meilläkin vähän venähti tuo maalailuhomma, mutta ainakin kerkesi kypsyä hyvin mielessä. 😀

Kommentointi suljettu.