Piia Pajunen
Piia Pajunen

ASIAT, JOISSA OLEN JÄRKYTTÄVÄN HUONO


Voihan jehna! Miten ihminen voikaan olla näin sysituhnu joillain elämän osa-alueilla? Ainahan sitä kuitenkaan ei voi olla joka alan ammattilainen eikä onnistua läheskään kaikessa. Uuden viikon kunniaksi kajautankin tulille muutamia asiita, jotka eivät sitten onnistu allekirjoittaneella millään ilveellä, ja missä tällä likalla tuntuu takkuavan sitten oikein olan takaa, hah! Tässä sitä taas mennään!

Miesten nimien (ja välillä jopa kasvojen) muistaminen

Innoissani aina kättelen ja esittäytymisessä kuuntelen vastapuolen nimen tarkkaan, koska kunnianhimoinen ajatus on oikeasti iskeä nimi syvälle muistin syövereihin jo ihan kunnioituksesta vastapuolta kohtaan. Huomaan usein jo 15 sekunnin päästä keskustelun vasta päässessä vauhtiin, että ei jumankekka, en muista tämän nimeä, vaikka tähän oikeasti keskityin! Tämä on ihan sairaan nolo ominaisuus, jonka vuoksi olen joutunut pari kertaa todella noloihin tilanteisiin. En vain tiedä mistä tämä johtuu, vaikka kuinka yritän pinnistellä. Tuokaa pesismaila, ja lyökää mua takaraivoon! 😀

Jarruttaminen luistimilla

Olen kyllä hyvä kiihdyttelemään jään päällä tuhatta ja sataa, mutta ongelmat vasta syntyvätkin siinä vaiheessa, kun pitäisi pystyä jarruttamaan. Täysiä siis kaukalon laitaan tai lumipenkkaan. Aina.

Vaatteiden laittaminen paikoilleen

…ja meidän vaatehuone on usein juurikin sen näköinen. Hups. Voi myös kurkata muualle kämppään, jossa vaatemyttyjä löytyy vähän joka puolelta. Eteisestä, olkkarista, vessan lattialta, ruokapöydän tuolien nojilta. Terkkuja kotiin äiskälle. Ei onnistu meinaan multa vieläkään!

Uiminen

Ei vaan ole mun juttu, vaikka tätäkin on yritetty opetella. Meitsihän ui joko koiraa, sukeltaa tai pinkoo vesijuoksuvyön (vesilelun) voimin. Hätätilanteessa onneksi selkäuinti onnistuisi pitkiäkin matkoja. Sukeltamisessa myös olen aika haka, ja ilmeisesti olosuhteiden pakosta, kerran pinnalla ei ole kovin helpolla koskaan pysytty, hah!

Normaalisti istuminen

Ai että miten 15 minuuttia tuolilla paikallaan istuminen voikin olla niin nihkeää. Pakkotilanteissa tämä toki onnistuu, mutta jos tilaisuus antaa vain periksi, niin kengät on potkittu jalasta, ja likka on risti-istunnassa tai polven suussa penkillä. Syytän tästä kyllä vajaamittaisia raajojani (koko varren pituus 156cm) suhteessa penkkien pituusstandardeihin, kun eihän mulla edes yltä jalat tavalliselta penkiltä maahan, eikä niitä jaksa ilmassa roikotellakaan.

Leukojen vetäminen

Todella monelle tulee aina yllätyksenä, kun totean olevani aika sysisurkea leuanvedoissa. Ei vaan piru vie toimi mulla! Nyt toki kesällä sain ennätykselliset 10 leukaa vedettyä, kun iskin nyrkkini pöytään, ja otin kuukauden tehomission tämän heikoimman lenkkini kehittämiseksi. Tätä ennen ennätys oli ehkä neljä, mikä omalla lajitaustallani olisi pitänyt ehkä olla jotain muuta, hah!

Whatsapp-viesteihin vastaaminen

Mikä siinä voikaan olla niin hemmetin vaikeaa vastata niihin viesteihin? En tosiaan tiedä, ja siksi soittamalla saa mut huomattavasti tehokkaammin kiinni. Ainiin paitsi ei saa. Puhelimeni on melkein aina äänettömällä. Veikkaan, että jokainen lähipiiristäni pystyy tämän vahvistamaan. Hehee.

Ytimekäs tarinan kerronta

Mulla tarinat lähtevät aina ”vähän” lentoon ja sivuteille. Puolessa välissä kertomusta eksyn aina aasin sillan kautta toiseen juttuun, ja aikani sitä kerrottuani unohdan, miksi tähän aiheeseen eksyin ja mikä alkuperäinen tarinani edes oli. Hupsheijaa!

Jalkojen liikkuvuus

Kaikki luulevat lajitaustani pohjalta minun olevan joka puolelta täydellinen kuminukke. Hahaha! Kuinka väärässä ovatkaan. Jalkani ovat notkeat kuin näkkileivät, ja lonkat aukeavat sivusuuntaan hädin tuskin 90 asteen kulmaan. Takareidet on tuhottu jo vuonna 2008, joten spagaatitkaan eivät nyt ihan luista, vaikka ehkä pitäisi. Onneksi selkä sentään taipuu, ja sekin totta puhuen vain yhdestä kohtaa.

Aim’n-collegepaita: TÄÄLTÄ* // Taskulliset armytrikoot: TÄÄLTÄ*

Noh, tässä siis muuta esimerkkejä tämän likan elävästä elämästä. Löytyykö muilta samoja heikkouksia, vai olenko yksinäni menetetty tapaus näiden osilta? 😀

Itseironista alkanutta viikkoa!

Tsekkaa myös: Paljastuksia minusta, joita hävettää sanoa ääneen

Edellinen juttuni: Lepopäivien sietämätön vaikeus

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (18)

 1. Jesse

  Uiminen – Jep, ei oo helppoo. Vaistonvaraisesti sitä itekkin pysyy pinnalla ja parin minuutin huitomisen jälkeen on ihan poikki.
  Vaatteiden laittaminen paikoilleen – Naispuolisten keskellä eläneenä voin vahvistaa, ettet ole tämän asian kanssa yksin.
  Good luck to Olympia!

  • Piia Pajunen

   Joo henkensä uhalla sitä onnistuu pysymään pinnalla vaadittavan ajan. Haha! Hyvä etten ole ainut tuhoon tuomittu levittelijä naispuolisista edustajista… 😀
   Kiitos vielä tsempeistä! 🙂

 2. RH

  Hahaa, ihana tietää, etten minäkään ole yksin näiden asioiden äärellä. Tuo normaalisti istuminen on aivan järisyttävän vaikeaa 😀 Minäkin potkin popot suosiolla jalasta, ja inkkarina istun aina kun mahdollista.
  Ja uimataitokin useista uimakouluista huolimatta jäi saavuttamatta, mutta sukellus luonnistuu, pohjaan mennään kuin kivi.
  Btw, kiitos kun raapustelet tätä blogia, täältä saanut monet naurut ja reenivinkit 🙂

  • Piia Pajunen

   Inkkarimeininki on ihan ykköstä, ja eihän ihmistä ole nyt penkille luotu! Kiitos sulle ihanasta palautteesta, ja huippua kuulla, että treenivinkit osuvat ja väliin piilotetut tahattomat tai tahalliset läpätkin aukenevat. 😉

 3. Linda

  Tuo vaatemyttyjen kerääntyminen jokapaikkaan on pelottavan tuttua.. 😂 Saan siitä kuulla mieheltäni jatkuvasti.. heh hups! Ps. Tsemppiä ihan mielettömästi olympiaan, näytä niille! 👊🏽

  • Piia Pajunen

   Kysyin kanssa miehekkeeltä tähän postaukseen omia näkemyksiään, ja tuo vaateläjien todellisuus sai kyllä todella vahvan komppauksen, haha ja hups nimenomaan 😀
   Kiitos tsempeistä! Minä kaasuttelen kyllä Vegasissa! 😉

 4. Sonja

  Tunnistan ainakin ton vaatteiden apikalleen laittamisen, se on vaikeaa! Myös istuminen normaalisti ja uiminen on tuttuja hankaluuksia täällä 😀 En oo missään vaiheessa oppinut sukeltamaan ilman, että pidän nenästä kiinni, eikä kyllä ole ollut motivaatiota opetellakaan kun ei toi uiminen mikään lempiharrastus ole.

  • Piia Pajunen

   Jes kohtalon tovereita monilta osin! Miten se vaatteiden paikalleen laittaminen voikin olla niin vaikeaa, ja miten niitä kasoja vain kertyy? 😀 Mulla onneksi tuo sukeltaminen luistaa aika leikiten, mutta se on varmaan ollut vähän pakko, kun ei pinnalla ole pysytty. 😀

 5. Jemina

  Yhdyn tohon normaalisti istumiseen…. ei oo iha mun juttu en vaan kestä sitä 😀
  Mun blogissa musikka-manteli piirakan ohje 🙂 <3
  https://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/09/almond-lemon-blueberry-pie-bars.html

  • Piia Pajunen

   Juu ei ihmistä ole kyllä nätisti kököttämään luotu, ja en millään usko, että ne luolamiehetkään ovat nätisti puupölkkyjen päällä paikallaan istuneet. 😀

 6. ninna

  Uimakouluun vaan rohkeasti! Vesi on niin ihana elementti. Mitä mieltä vesitreeneistä vesijuoksu/jumppa? Nyt käyn torstaisin vesijumpassa ”mummojen ” kanssa se on vaan niin hauskaa! Ja eiks treenin pidäkin olla? Saunassa sit höpötellään. Samaistun istumiseen, sehän ”tappaa” en jaksa istua. Teatteri tai pitkä lento olisi tuskaa. leukoja en jaksa vetää ja olen sen taidon jo antanut periksi. Luistelu on tylsää taas myin luistimeni viime vuonna. siisteys on hallussa, olen siivosfriikki kaikki tavarat paikalleen aina.

  • Piia Pajunen

   Mä kyllä rakastan vettä, ja tykkään lillua vedessä ja pärskiä järvessä ja altaissa, mutta enemmän se mulla meneekin joko siihen köllöttelyyn, pelleilyyn tai sukelteluun. Toi vesijumppa ja saunominen kuulostaa kyllä hauskalta kombolta! 😀

 7. Lotta Huuhtanen

  Jepjep. Täällä toinen kumiankka jonka jalkojen liikkuvuus on sairaan huono, meni spakaatit miten paljon yli tahansa jne. niin takareidet on ihan s*atanasta. Huoh 😀
  Ja mites meillä metri-viiskyt-kuus -senttisillä toi paikoillaan istuminen onkaan niin hankalaa! Hahah ;-D Mut hei, mä oon kääntänyt ainakin asian siinämäärin positiiviseks et vitsi on mahtavaa pitkillä auto-/bussi-/lento- jne. matkoilla matkustaa rennossa asennoissa kun muut tuskailee raajojensa kanssa. 😀
  Kiitos mahtavasta blogista btw, lempparilukemista ja olen poikkeuksetta iloinen kun huomaan sinun kirjoittaneen uuden testiin. 🙂 Samoin vlogit on parasta antia!
  Ihanaa syksyä,
  Lotta
  http://www.so-up.fi/liikuntaajalakritsia

  • Piia Pajunen

   Tuosta vajaamittaisuudesta on kyllä todellakin ihan järkyttävästi hyötyä, ja oot kyllä aivan oikeassa tuossa, että matkustaminen on huomattavasti väljempää meillä kääpiöillä, hahah 😀 Ja takareidet voi jösses.. Voisko niiden tilalle vaihtaa vaikka kuminauhat? 😉
   Kiitos sulle miljoonasti aivan ihanasta palautteesta! Ihanaa syksyä sinnekin! Pus! <3

 8. Gitta Pekonen

  Haha 😀 toi paikoillaan istuminen! Miullakin aina polvi suussa tai jalat ristissä 😀

  • Piia Pajunen

   Hahaa! Musta tuntuu, että oon aina se ainut venkuilija, mutta hyvä, etten ole ainoa! 😀

 9. Juuli

  Ootko kuullu kasvosokeudesta eli prosopagnosiasta? En tiiä onko sulla noin paha, mutta on siis ihan tunnustettu ns.sairaus, josta mm.prinsessa Victoria kärsii.

  • Piia Pajunen

   Siis tossahan voi oikeasti olla jotain perää! Ehkä mulla voisi hyvinkin jotain tuollaista lievää ollakin, koska välillä oikeasti saa hävetä itseltään silmät päästään… heh ja hups!

Kommentoi »

Comments are closed