HELPPOA & NOPEAA ARKIRUOKAA – 2 x PYTTIPANNURESEPTI
Kaupallinen yhteistyö: Becel
Hiiohoi maantaihin ja pyttäriä huuleen, koska veikkaan vahvasti, että suurimmalla osalla siellä päässä pyörii mielessä tuo ikuisuuskysymys: Mitä tänään syötäisiin? Pyttipannu on siitä aivan loistava ruoka, että a) edellisen päivän jämät voi käyttää hyödyksi b) sekaan voi heittää lähes mitä vaan c) kokonaisuus on usein melkoisen ravitseva ja d) se maistuu aina ihan törkeän hyvältä! Pannulla pyöräytetyssä ruuassa on vaan sitä jotain!
Nykypäivän ravintohömpötysten keskellä moni unohtaa, että tavallinen kotiruoka voi olla todella ravitsevaa. Pyttipannuistahan saa koottua melko ravitsevan ja tarvittaessa kevyemmänkin kokonaisuuden! Peruna pitää kylläisenä pitkään sisältäen hiilihydraatteja, vitamiinejä, kuituja ja suojaravinteita, proteiinia saa lisättyä haluamastaan lähteestä ja sinua helliviä pehmeitä rasvoja ja Omega 3:sta valitsemalla juoksevaa Becelin Originalia paistamiseen (sopii myös vegaaneille). Kovia rasvoja kun helposti heilahtaa lautaselle päivän mittaan huomaamattaan, kun taas pehmeät jäävät harmillisesti paitsioon. Rasvan laadulla kun on väliä.
Tästä siis kehiin kaksi todella helppoa, freesiä ja simppeliä nopeasti valmistuvaa pyttipannureseptiä ilman turhia kikkailuita ja hifistelyitä. Ainesosien suhteella ei ole juuri niin väliä, ja tavaraa pannuun saa heitellä syöjien mukaan. Oijoi, nyt paistinpannu laulamaan!
2 x PYTTIPANNURESEPTI
FETAPYTTIPANNU
Huom: Tästä tuli ehkä mun yksi lemppariruuista
- Keitettyjä perunoita
- Yksi paketti fetaa tai salaattijuustoa (kevyttä tai normaalia)
- 1 sipuli
- Kirsikkatomaatteja
- Juoksevaa Becel Originalia
- Suolaa ja mustapippuria (+ tuoretta basilikaa tai persiljaa)
- 1 kananmuna per syöjä kylkeen
Hienonna sipuli ja kuullota se Becelissä pannulla. Lisää sekaan edellisen päivän keitetyt perunat kuutioituna. Kun perunat alkavat hiljalleen ruskistua, lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Loppuvaiheessa lisää fetajuusto, suola ja pippuri ja anna paistua vielä hetki. Tarjoile paistetun kananmunan sekä tuoreen basilikan kanssa. Taattua hyvää!
TEX MEX-PYTTIPANNU
(vegaaninen)
- Edellisen päivän keitettyjä perunoita
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- Maissia
- Purkki kidney-papuja
- Juoksevaa Becel Originalia (vegaaninen)
- 2 valkosipulinkynttä
- Chiliä, suolaa, mustapippuria
Hienonna sipuli ja kuullota tämä Becelissä pannulla. Heitä sekaan perunat ja paprika kuutioituina sekä kidney-pavut ja maissit. Murskaa tai hienonna valkosipuli pieneksi silpuksi ja lisää pannuun yhdessä tuoreen silputun chilin, suolan ja mustapippurin kanssa. Makua voi halutessaan tuunata myös fajita- tai texmex-mausteilla. Tarjoile sellaisenaan tai guacamolen tai hummuksen kera, nam!
Kun sisältöä tsekkailee, niin aika ravitseva kombo on pannussa! Itse pidän aina kaapissa papu- ja maissisäilykkeitä, joten tämän kaltainen pannu toteutuu helposti myös “hätävarana”, kun jääkaapin sisältö on ehtymään päin.
Mitä teillä meinataan syödä tällä viikolla? Onko sulla usein vaikeuksia keksiä ruokaideoita arkeen? Vinkkejä ja ideoita saa heitellä kommenttiboksin puolelle myös minun että kanssalukijoiden arkiruokailuita helpottamaan. Sharing is caring! 😉
Kylläisiä vatsoja viikon varrelle!
Mun lempparipyttipannuun tulee perunaa, lehtikaalta, hälsans kökin soija-chorizoa (tätä kantsii kokeilla; uppoaa lihansyöjäänkin, maistuu hyvältä ja koostumus on varsin lihaisa eikä yhtään jauhoinen niin kuin jossain soijanakeissa.) ja pisteeksi iin päälle täysjyväsinappia. Ai että on hyvää!
Uih! Tää kuulostaa aika todella kovalta, ja tuo lehtikaali on kyllä todella hyvä idea spydärin osaksi! Ja tuo soija-chorizo kuulostaa todella herkulta, ja toihan sopisi aivan loistavaksi lisäksi myös tuohon texmex-spydäriin. Kiitti vinkeistä!
Voisin ottaa kummankin reseptin testiin jo tällä viikolla 👍👍 tänään ja huomenna syödään viikonlopun grillausjämiä, mutta loppuviikoksi voisi pyttipannut olla paikallaan.
Nyt vaan pannu kuumaksi ja testailemaan! Ja vinkkinä, että jos ei tarvitse olla vegeversiota, niin tuohon papupannuun voi vetäistä myös sekaan mausteista makkaraa tai kananmunaa. 😉