VAKKARI ARKIMEIKKI – Mitä meikkejä käytän?

Ayyy ja ihanaa viikonloppua misut ja minkit! Mitä kuuluu mun normimeikkiin? Miten saan niin tasaisen ja kestävän meikkipohjan? Mitä käytät luomissa? Näitä on kysellään aina säännöllisellä otteella, ja tätä postausta on toivottu niin monesti, että parempi laittaa toteutukseen! 💄

Olen kyllä meikkipostauksia ennenkin tuikannut pihalle, mutta päivitystä on syytä laittaa tulemaan pitkän ajan jälkeen. Toisaalta on kyllä ollut hauska huomata, että tietyt meikit vaan pysyvät matkassa vuodesta toiseen, ja väittäisin, etten ihan hevillä ole tästä kokoonpanosta meikkejä vaihtoon laittamaan. Ainakaan ei ole tarvetta, eli voisin jo etukäteen viskellä näille kaikille vahvaa peukkua ja lämmintä suositusta.

Arkimeikkihän mulla ei eroa hirveästi juhlameikistä. Tai juhlameikkiin lähinnä saatan laittaa luomiväriä vahvemmin tai sitten vaihtoehtoisesti huulipunaa, jota tulee käytettyä kyllä arkenakin (poislukien korona-aika) aika tiuhalla otteella. Tässä kuitenkin oman meikkirepertuaarini, jota käytän oman perusmeikkini toteuttamiseen. Kellottaessa aikaa naaman minttiin laittamisessa menee pattiarallaa 5-10min, eli aika rutiinilla kulkee.

Perusmeikkini sisältö on pähkinänkuoressa tämä:

(alla kasvovoiteet sun muut)

  1. Meikkivoide
  2. Peitevoide
  3. Puuteri
  4. Contour & highlight
  5. Kulmat
  6. (Luomet ja huulet, jos siltä tuntuu)

MEIKKIPOHJA

Meikkivoide: Clarins Teint Haute Tenue+ (TÄÄLTÄ*) on ollut mulla ihan ykkönen jo parisen vuotta. Testasin tätä alunperin frendiltä, ja yllätyksekseni hämmästelin, kuinka huikean peittävää tavaraa tämä on tekemättä naamasta pakkelimaista naamaria. Itsellä oma iho kasvoissa on hyvin ”läikikäs” ja helposti eri puolilta punoittava, ja lisäksi kun meno on välillä aika hurjaakin, niin meikkivoiteen tulee olla mulla aika kestävää tavaraa, heh. Mulla tästä sävy Nude 105.

Peitevoide: BareMinerals Bareskin oli alunperin mäihälöytö poistomyynneistä, mutta tätä en enää vaihda. Niin peittävä ja samettinen lopputulos, jolla peitän aina punoittavat nenäpielet, tummat silmänaluset sekä muut kasvon epämääräiset ilmentymät.

Kivipuuteri: Lumene Matte Pressed Powder (TÄÄLTÄ*) on toiminut älyttömän hyvin ja kiinnittää meikin jykevästi naamaan tekemättä siitä tunkkaisen näköistä. Levitän puuterin aina puuterisiveltimellä mahdollisimman tasaisen ja lopputuloksen aikaansaamiseksi.

CONTOUR KIT

NYX Professional MakeUp Contour Pro Palette löytyy multa sekä puuterisena sekä voidemaisena. Pitkään vedin tuolla voidemaisella, ja tykkäsin siitä ihan hulluna, kunnes taas testasin frendiltä ruotsin reissulla pitkästä aikaa tuota samaa puuterisena. Nyt siis olen pääosin palannut tuon puuterimaisen käyttöön, koska olen todennut sen olevan ihan inasen nopeampi sipaista naamalle. Molemmat siis hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyviä, ja näidenkin välillä varmasti oma maku ratkaisee!

HIGHLIGHT-TUOTTEET

arkimeikkiHighlighter: NYXiltä löytyy musta ihan parhaat highlighterit! Tämä nykyinen Born to Glow on ollut käytössä jo pitkään, ja päätyi edellisen NYXin vastaavan tilalle, joka levisi toosan päreiksi tippuessaan vessassa lattialle. En tiedä saako kyseistä palettia edes enää mistään, mutta edellinenkin NYXin vastaava on mielestäni hakannut testaamieni kalliimpien brändien highlighterit aika 6-0. Tätä sujautan aina poskiin ja poskipäille, ja toisinaan olen tällä kevyen luomivärinkin virkaakin toimittanut. 😉

Hohtopuuteri: IDUN Minerals Tilda-hohtopuuteri (*TÄÄLTÄ) löytyy edellä mainitun kaverina. Tätä alkuun pitkään vierastin, ja pidin enemmänkin turhakkeena, kunnes huomasin erääseen lehtikuvaukseen maskeeraajan sipaisevan tätä mun naamaan. Tätä sipaisen aina nenänvarteen, huuliin amorin kaarelle ja otsaan, jolla saa kauniin viimeistellyn hohteen kasvoille!

MEIKKISIVELTIMET

arkimeikkiReal Techniquesin siveltimet ovat olleet mulla ykköstykkinä! Ylimänpä olevaa isointa ”powder brushia” käytän aina puuterin levittämiseen. Toisiksi ylimmällä siveltimellä hoituu voidemaisten contour-meikkien levitys tasaisesti ja helposti häivyttäen.

Keskimmäisellä isommalla sudilla levitän highlighterit, toisiksi alimmalla puuterimaiset contourit ja alin kulkee luomiväreissä sekä tarkimpien kohtien highlighterin levityksessä (nenän varsi, amorin kaari, kulmaluu).

LUOMIVÄRIT & SILMÄT

arkimeikkiarkimeikki

Tällä hetkellä mulla on luomiväreinä käytössä ainoastaan Urban Decayn kaksi Naked-palettia. Näiden hankintojen jälkeen en ole kokenut tarvitsevani yhtäkään muuta, ja tykkäänkin pitää meikkirepertuaarini mahdollisimman simppelinä. Siveltimetkin näissä on itsessään jo älyttömän hyvät, ja etenkin tuon Cherryn sudin olen kokenut aivan loistavaksi.

Ihan ehdoton ykkönen mulla on tuo Naked Cherry, jossa on suorastaan täydellisen herkulliset vaaleanpunaiset ja persikan sävyt. Naked 2 on ollut tähän kylkeen hyvä täydennys, jossa mukana enemmän kylmiä että pronssisia ruskean sävyjä, mutta tällä saa myös tummemmatkin iltameikit iskettyä minttiin.

Kulmat: Kulmissa käytän ihan perinteistä ”terotettavaa” kulmakynää. Tän hetkisen merkistä ei ole mitään tietoa, sillä niin lyhyellä loppupätkällä jo mennään, ja tämän ostin halvimpana vaihtoehtona vuosi sitten Riikan reissulta. Halvalla on kuitenkin pärjännyt ihan äärimmäisen hyvin. Haaveilen kuitenkin micro-bladingistä, mutta sitä ei raskaana (saati imettäessä) ole suositeltu tehtävän, joten vielä joudun tovin venailemaan.

Ripset: Ripsissä mulla on volyymiripset, eli ripsaria ei ole tullut käytettyä hetkeen. Tampereella Cosveran Veera on kyllä ripsissä haka!

MEIKKI-STATION

Multa löytyy meidän pienemmästä vessasta oma meikkitukikohta, jonne olen sijoittanut näppärästi esille Ikean ”sivukärryyn” vaan ne meikit, joita oikeasti käytän. Joskus yritän sujauttaa sinne jotain extraa siltä varalta ”että jospa mä tätä käyttäisin”, mutta huomaan kyllä pärjääväni vain ja ainoastaan tämän postauksen meikeillä. Ylimääräiset ovatkin karsiutuneet veks, ja ehkä jonkin tason minimalistina tykkään siitä, että hyvillä ja monikäyttöisillä vakkareilla pärjää niin arjessa kuin juhlassa! 😉

Nude turtle neck-paita: *TÄÄLTÄ
Trikoot: Reebok Lux 2.0 Maternity Thights

Huulihommat vaatisivat taas ihan oman postauksen, ja pakkohan se on tunnustaa, että olen aivan totaalinen huulipuna-addikti. Nyt vain eristyskeväänä ei ole tullut käytettyä sen suurempia huulituotteita, mutta samperi vie, ensi viikolla voisin vaikka riipaista, jos on yksikin hyvä teko(syy) iskeä vähän mattapunaa huuliin. 💄💋

Hehkeää viikonloppua jokaiseen kolkkaan!

TSEKKAA MYÖS:
19 x Ylivoimaiset lempparit mm. aivan kaikesta

EDELLINEN JUTTUNI:
Miten aloittaa treeni pitkän tauon jälkeen?

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset

kauneus kysy-kauneudesta luonnonkosmetiikka
Kommentit (0)