ÄITIYSPAKKAUS 2020 – Mikä on tuomio sisällöstä?

Äitiyspakkaus 2020 on nyt vihdoin jakelussa, ja ensimmäisten joukossa meille myös tämä uusi sattui tupsahtamaan! Näin ensimmäisen kotiin kannettavan vauvan kohdalla meille oli henkilökohtaisesti itsestäänselvyys jo alusta alkaen, että äitiyspakkaus hankitaan. Kun mitään ei ole ollut lähtökohtaisesti valmiina ja pienetkin perustarpeet puuttuvat, jolloin valmiiksi mietitty peruspakkaus pohjalle kuulosti oikein huojentavalta ratkaisulta. Lisäksi henkilökohtaisesti koen tämän omalla tavallaan symboliseksi sekä ikoniseksi asiaksi ja tietyllä tapaa omanlaiseksi merkkipaaluksi vanhemmaksi kasvamisessa näin suomalaiseen kulttuuriin kasvaneena.

Pakko myös heittää arvostushuudahdus tälle suomalaisuuden etuudelle, jossa meille tuoreille vanhemmille on tarjolla valtavan arvokas ja laadukas peruspaketti uuden perheenjäsenen kohdalle. On myös hienoa, että tämän etuuden saa myös valita rahana, vaikka ihan samanlaista repertuaaria ei sillä todellakaan saa. Toki jos tarpeita ja kuteita on jo entuudestaan tai kokee mielekkäämmäksi valita kaikki alusta asti aivan itse, niin on pääsee myös osingoille tästä etuudesta.

Blogia jo aiemmin tiuhaan seurailleet tietävätkin, että olen jännärissä ja toivossani odotellut, että saadaanko vielä tuo 2019 vai 2020 vuoden äitiyspakkaus, kun hakemus ja jakelun vaihto näin toukokuun lopulla meni melko hilkulle. Koronakevään huhtikuisena tähtihetkenä seurasin nimittäin meinaan sormet syyhyten Kelan livelähetystä vuoden 2020 äitiyspakkauksen julkaisusta. Siinä arkiaamuna kello 10:00 kahvikupin kanssa olin kärppänä Kelan FB-sivuilla, koska olinhan ajankohdan merkinnyt omaan kalenteriinkin (tsiisus, mihin tää homma on mulla äitynyt).

Todettiin miehen kanssa heti kättelyssä sisällön olevan meille selkeästi mielekkäämpi edellisvuoden pakettiin verrattuna, ja sormet ristissä hamuiltiin tämän uuden perään. Ehkä tietyllä tapaa toivoin lähtökohtaisesti tätä uutta ihan myös siksi, että olin jo kerennyt visualisoida tuon aiemman pakkauksen sisältä ensimmäisen lapsemme kohdalle. Tuntui siis hyvältä, että saisimme tälle lapselle “freesin startin” puhtaalta pöydältä ilman aiemmin rakennettuja mielleyhtymiä.

ÄITIYSPAKKAUS 2020

Näin yleisellä tasolla täytyy todeta, että kuosit, värimaailma ja sisältö osuivat häränsilmään ja lujaa. Luonnollisesti mukaan mahtuu aina kuoseja tai värejä, jotka eivät ole niinkään jokaisen mieleen. Mielestäni kuitenkin tämän vuoden setissä oli huomioitu erittäin hyvin vaatteiden ja tarvikkaiden yhdisteltävyys sopivan neutraalilla tyylimaailmalla. Mieleisiä värejä ja kuoseja kun voi jokainen halutessaan näihin itse hankkia ja yhdistellä. Hahmotellessani näin ensi alkuun yhdistelmiä jo olemassa olevaan bebelle hankittuun vaaterepertuaariin täytyy todeta, että tosiaan wörkkii moneenkin eri tyyliin!

No mitä tuo pakkaus pitää sitten sisällään? Millaista pakkausta jaellaan 2020 loppuvuoden vauvojen perheille? Niin, ja unohtamatta sitä, että tätä pakkaustahan on tarjolla myös alkuvuoden 2021 tuleville vauvoille pitkälle kevääseen asti jaellen. Eli nyt juuri tikkuun plussaa pissineille voi olla tätä settiä myös tiedossa!

BODYT

(Ja yhdet potkuhousut)

Bodyja äitiyspakkaus 2020 sisältää yhdeksän tsipaletta eri koko luokkiin jakautuen. Näin omasta näkövinkkelistä variantit ovat oikein toimivia niin kuosien, sävyjen kuin käytännöllisyydenkin puolesta. Pienimmät 50-56 koon bodyt ovat valkoisia ja sitäkin näppärämpiä kietaisubodyja, sekä osassa bodyistä löytyy jatkopalaa haarovälistä, eli kasvavat vauvan mukana. Yksi bodyistä oli myös lyhythihainen. Näppärän oloinen lajitelma!

Kuvassa musta-valko-raidallisia potkuhousuja on myös kiva päästä testaamaan, ja näin ainakin pääsee hyvin kärryille siitä, että toimivatko ne omiin tarpeisiin vai ei. Osa bodyista on balttialaista brändiä, mutta AarreLabel ja Reima on myös näissä hyvin edustettuna.

ALAOSAT

Potkuhousujen lisäksi äitiyspakkaus 2020 sisältää myös kuusi eri alaosaa, joista yhdet ovat puolipotkuhousut. Kuosit ja sävyt etenkin housuosastolla ovat omaan makuuni oikein passelit, ja nämä ovat helposti yhdisteltävissä moneenkin erilaiseen tyyliin ja makuun. Reiman housuja näistä löytyivät jopa neljänä kappaleena. Kiva myös päästä testaamaan käytännössä noita puolipotkareita, koska ne ilmeisesti jakavat paljon mielipiteitä. Tuleepahan riskittömästi testattua, että meneekö meillä jatkoon vai ei.

ULKOHAALARI & PEITEMAKUUPUSSI

Mikäli oikein olen käsittänyt, niin tämän vuoden äitiyspakkauksen ulkohaalarin kuosista järjestettiin yleinen äänestys, ja nappiin meni mielestäni tämä valinta (hienosti äänestitte, jes). Ulkohaalarin laatu vaikutti todella hyvältä, mutta Reiman valikoimista en osannutkaan epäillä muuta. Viimeistään tätä hypistellessä ponnahti välähdyksen lailla fiilis, että on todellakin etuoikeus saada näin mahtava ensipaketti pienen lapsen vanhempina.

PIENEMMÄT KUTEET

Löytyy lämpötöppöstä, lämpörukkasta, pipoa, kintaita, sukkia, lapasen pidikkeitä, kuolaliinaa, kypärämyssyä ja sukkahousuja. Sävyt ihanan neutraalit ja kuviot kauniin seesteiset. Pitää vielä kotiutumisvaatteita tarkemmin tsekkailla, mutta mitä luultavimmin tuo narumyssy lähtee synnärille meidän heinäkuun pallerolle paluumatkaa varten messiin. Ja eiköhän käytölle pääse näistä jokainen viimeistään syksyn viiletessä. Ainakin on, millä pukea!

LAKANAT, VILTIT, PYYHKEET JA HARSOT

Peitto, harsoliinoja, hupullinen kylpypyyhe, viltti ja lakanat. Älyttömän pätevä perussetti. Tykkäsin erityisesti tuosta harmaasta tähtiviltistä, joka varmasti pääsee meillä (kaikkien näiden kanssa) kovalle käytölle ja oikein mielellään. Neutraali mutta silti nätti. Tuo Vallilan eläinkuvioinen pussilakana oli myös oikein suloinen, ja vaikkei värimaailmaltaan ehkä ole oma ykkösvalinta, mutta varmastikin tulee käyttöön päätymään. Patjahan löytyy äitiyspakkauksen pohjalta laatikkoon muotoiltuna.

MUU SISÄLTÖ

Vauvalle ruokalappua, pehmolelua, vauvahierontasatukirjaa ja hammasharjaa. Kuumemittaria, kylpylämpömittaria, kynsisaksia ja hiusharjaa. Vanhempien tarpeisiin terveyssiteitä, nännivoidetta, kondomeja, liukkaria ja liivinsuojaa. Erittäin hyvä ja kattava tarvikepaketti moneen lähtöön pienen tulokkaan kohdalle. Nännivoiteen olen kuullut olevan todella kovaa valuuttaa, ja sen olen nakannutkin jo synnärikassiin valmiiksi nököttämään.

Adidas-toppi: *TÄÄLTÄ

Tuomiona allekirjoittaneelta: Hemmetin kova setti, ja kyll on kaikkee. Kiitos Kela ja Suomi! Tällä pääsee meidän likka ja tämän vanhempainyksikkö hyvin vauhtiin.

Höllivän helteistä juhannusviikkoa!

TSEKKAA MYÖS:
RV 33 – Kehon muutoksista parhaisiin uutisiin

EDELLINEN JUTTUNI:
Herkkukorneri – Kesän light-juomat arvostelussa!

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset

hyvinvointi raskaus perhe
Kommentit (6)
  1. Ihana toi paketin ulkoasu, ja myöskin ihana ilme koiralla tossa ekassa kuvassa 😀

  2. Olipa kiva saada fiilistellä etukäteen pakkauksen sisältöä! Meille tulee pikkuinen lokakuussa :). Olen samaa mieltä, äitiyspakkaus on aivan valtava etu.

    Kiinnitin myös huomiota Pöpön ilmeeseen ekassa kuvassa, onhan tuo otus aivan ylisöpö 😀

    Ihanaa juhannusta sinne! <3

Kommentointi suljettu.