3 x JUURESPUURO – AI ETTÄ MITEN HYVÄÄ!
Näin on näppylät! Olen tässä viimeisen kuukauden vedellyt huiviin suorastaan aivan laittoman määrän juurespuuroja, ja kaikki minua snäpin puolella seuraavat ovatkin jo tästä ehkä olleet perillä, heh! Reseptiä on kyselty ja paljon, ja sitä olenkin jo kysyjille valoittanut, ja voi jehna on tullut ylistävää palautetta testanneilta. En kyllä toisaalta ihmettele, kun tuota omaa juurespuuron kulutusta tässä vähänkään miettii.
Myönnetään jo heti näin alkutekijöissä, että otsikkoni juksaa vähän siinä mielessä, että kolmas näistä resepteistä ei olekaan varsinainen juurespuuro, vaan juuresten sijaan sekaan on sujahtanut myskikurpitsaa makean syyspuuron merkeissä. Varsinaisten juurespuurojen osilta monia toki seikka, että ne ovat suolaisia. Öö… Siis suolaista puuroa? Voi kyllä, testaa vaikka!
SUOLAINEN PUNAJUURIPUURO
- 1 tuore punajuuri
- Isoja kaurahiutaleita (käytän Myllyn Parhaiden isoja hiutaleita)
- Valkosipulimurskaa
- Suolaa ja halutessasi muista mausteita
Kuori raaka punajuuri ja raasta se oikein hienoksi raasteeksi. Kiehauta punajuuriraaste hiutaleiden kanssa suolan (ja mausteiden) kanssa normaalisti kattilassa liedellä, ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Hienoksi raastettu juures kypsyy kyllä nopeasti. Lisää valkosipulimurska vasta aivan lopussa, ja nautiskele raejuuston, lihan, kanan tai nyhtökauran kanssa. Varoitusksen sanana, että tästä tulee väistämättä to-del-la herkullisen väristä puuroa!
SUOLAINEN LANTTUPUURO
- Pala lanttua kuorittuna
- Isoja kaurahiutaleita
- Valkosipulia murskana
- Suolaa ja persiljaa
Lanttupuuro valmistuu aivan samalla tavalla kuin punajuuripuurokin, eli lanttu hienoksi raasteeksi ja puurohiutaleiden sekaan liedelle rauhassa muhimaan. Lisää valkosipuli aivan loppuvaiheessa. Väriltään tämä ei ole yhtä hurmaavan kaunis kuin punajuuripuuro, mutta taatusti maistuvaa juuresten ja kasvisruokien ystäville. Nam!
MAKEA MYSKIKURPITSAPUURO
- Pala myskikurpitsaa joko raakana, paahdettuna tai höyrytettynä
- Isoja kaurahiutaleita
- Ripaus suolaa
- Kanelia ja kardemummaa
- (pinnalle siemensekoitusta)
Raasta raaka myskikurpitsa raastimen hienoimmalla terällä ja heitä kattilaan kiehumaan hiljalleen kaurahiutaleiden, suolan, kanelin ja kardemumman kanssa noin 5-10 minuutiksi. Mikäli myskikurpitsa on jo entuudestaan kypsennetty, niin muussaa se esimerkiksi haarukalla, ja lisää se loppuvaiheessa lähes valmiiseen puurokattilaan huolella sekoittaen. Tämän puuron voi erinomaisesti valmistaa myös maitoon, kookosmaitoon tai muuhun kasvipohjaiseen maitojuomaan, jolloin lopputuloksesta tulee vieläkin kermaisempi! Namskis!
VINK VINK! Puurosta tulee entistä kuohkeampaa ja ruokaisampaa kun lisäät sekaan valkuaista, ja usko tai älä, mutta tämä toimii ihan järisyttävän hyvin! Kun puuro alkaa olemaan valmis, ota kattila pois liedeltä, ja lisää sekaan 1-2 raakaa valkuaista puuron koosta riippuen. Sekoita valkuainen huolella puuron joukkoon ja kiehauta lopuksi puuro nopeasti vielä kerran liedellä. Tämä toimii erinomaisesti niin makeiden kuin suolaistenkin puurojen kanssa. Trust me.
Näitä puurojahan voi myös soveltaa ihan mielin mitoin, ja itsekin olen pari kertaa sekoittanut sekä lanttua että punajuurta samaan kattilaan. Porkkanaraastetta on myös tullut testattua, ja tämäkin on toiminut erinomaisesti! Itse syön puuron lähes aina laakealta lautaselta, sillä näin se jäähtyy huomattavasti nopeammin kuin kulhosta lusikoituna. Ei tarvitse niin pitkään odottaa kuola suun pielestä valuen puuron jäähtymistä, vaan pääsee nopeammin sutaisemaan herkkupuuroa kohti ääntä! Aijai! No mutta, onkos juurespuuro siellä päässä tuttu tapaus entuudestaan, ja uskallatko ottaa testiin? 😉
Melkoisen maukasta maanantaita!
Tsekkaa myös:
Miksi paino nousee, kun syö hiilareita?
& Ruokapäiväkirja ennen kisaprepille siirtymistä
Edellinen juttuni: TBAF 2017 – Paras terveys- ja hyvinvointiblogi!
♥ SEURAA MINUA ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen
Eihän sitä voi olla kokeilematta kun noin hehkutat. Kiitettävästi nostit esiin juurekset nyt sesonkiaikaan. Lähiruoka kunniaan. Myllyn paras iso kaura on tosiaan paras. Pikahiutaleet kamalia. Käytätkö? on suolaisia puuroja tullut tehtyä kasviksista; parsa ja kukkakaalista, pinaatista ja lantusta. punajuuri varmasti toimii vatsani ei vaan kestä samoin sipulit. valkosipuli+puuro kuulostaa kyllä aika kamalalta. Tuli mieleen voisiko pizzapuuro toimia(tomaattipure, mozzarella, oregano)?
Siis valkosipuli on aivan ykköstä noissa suolaisissa puuroissa, ah ja nam, mutta rakastan muutenkin valkosipulia yli kaiken! Ja tuo kuvailemasi pitsapuuro voisi kyllä toimia ja mozzarella on kyllä niin hyvää. <3
Oijoi! Tuo punajuuripuuro menee ehdottomasti testiin, koska nyt syksyllä tullut punajuuresta muutenkin suurta herkkuani! Valkuaispuuro omenalla ja kanelilla ollut vapaapäivien aamupalana jo jonkun aikaa!
Punajuuri on niiiiiiin hyvää, ja mullakin on tänä syksynä ollut ihan ennätysmäinen punajuurivillitys käynnissä. 😀 Ja tuo valkuainen on ihan ykkönen puurossa!