HERKKUHOMMIA – SUPERKEVYT MARJASORBETTI


Elämä ilman makuelämyksiä on teeskentelyä, joten tässäpä tulee viikonlopun kunniaksi vähän herkkua kansalle! Tämän kertainen reseptini on jo useamman vuoden takainen vakkariklassikkoni, jota on tullut taiottua välillä tiuhaankin tahtiin iltapäivän herkuksi. Ai miksi? Koska se on niin järjettömän helppo tehdä ja vielä ihan luvattoman hyvää näinkin yksinkertaisista aineksista!

SUPERKEVYT MARJASORBETTI

(yksi annos)

  • 100g jäisiä marjoja (itse käytin puolet mansikkaa ja puolet vadelmaa)
  • 1 dl mehukeittoa
  • teelusikan kärjellinen ksantaania
  • steviaa oman maun mukaan

Kaikki ainekset samaan syssyyn sheikkerin pohjalle ja sauvasekoittimella sorbetiksi! Ksantaanin (toimii myös smoothieissa luontaisena kuohkeuttajana) sakeuttavan ominaisuuden vuoksi sorbetti humpsahtaa melko nätisti sheikkeristä kulhoon. Nauti heti, vaikka tuskin muutenkaan malttaisit pitää tästä näppejäsi erossa kovinkaan pitkään. 😉
Tästähän olen pyöräyttänyt reseptiikkaa myös proteiinilla höystettynä versiona jo aiemmin, ja sen voit bongata TÄÄLTÄ!

Puma T-paita: TÄÄLTÄ* // Puma-legginsit: TÄÄLTÄ*
 
Vaikka sellaisenaanhan tämä jäisen raikas herkku on ihan ykköstä, niin tämä sorbetti  varmasti toimisi myös kahvipöydässä kesäisten leivosten tai kääretorttusiivujen päällä, ja uskaltaisin väittää, että vaniljajätskin kanssa tästä marjaherkusta tulisi aika kova kaksikko!

Maukasta kesäviikonloppua joka kyökkiin! <3

Tsekkaa myös: 5 x fiksumpaa välipalaideaa

Edellinen juttuni: Reissuun pikkurahalla – Miten matkustaa halvalla?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (3)
  1. Mistä tuota ksantaania mahtaa saada ostettua? Rupesi kiinnostamaan erittäin paljon!

    1. Piia Pajunen
      30.7.2017, 11:58

      Sitä saa ihan ruokakauppojen hyllyiltä, ja yleensä ne ovat leivontaosastolla (tai gluteenittoman leivonnan puolella). Olen bongannut ksantaania myös vähän pienempienkin kauppojen hyllyiltä, mutta ainakin isoista ja keskikokoisista marketeista löytyy ihan satavarmasti! 🙂
      Tuo ksantaani on oikeasti kova (ja vielä täysin luontainen) sakeuttaja, ja toimii ihan älyttömän hyvin smoothieissa ja vastaavissa. Gluteenittomassa leivonnassa sitä kai käytetään aika laajaltikin, mutta leivonnassa en ole sitä käyttänyt. Ksantaanilla sakeutetaan muutenkin jo valmiiksi monia kaupasta ostettavia smoothieita, valmisjuomia ja mehuja. 🙂

  2. Ja hei, jos tarvii rasvoja niin kannattaa kokeilla avokado, päärynä, pari taatelia ja jäisiä puolukoita! Tulee ihanan samettista.

Kommentointi suljettu.