SUPERHELPPO JA NOPEA TORTILLAPITSA – Ai että!
Sisältää mainoslinkkejä *
Aijai. Kun tekisi mieli jotain taatusti hyvää, muttei jaksaisi hääriä keittiössä tuntikaupalla, niin otapa hyvä ihminen kehiin tortillapitsat! Tortillapitsojen loistelias hienous löytyy myös erityisesti siitä, että näihin saa kikkailtua näppärästi tortillapäivän ylijäämät hyötykäyttöön. Parhaimmillaan kaikki kun saattaa löytyä jo valmiiksi pilkottuna ja raastettuna, joten varsinainen aktiivinen kokkailuaika menee lähinnä kokoamiseen eikä kypsymistä uunissakaan tarvitse tovia pidempään odotella!
Tortillapitsa on myös normaalia pitsaa usein kevyehkömpi toteutukseltaan ohuemman pitsapohjan vuoksi. Maussa tämä ei kyllä taatusi näy, vaan saattaapi olla, että tämä iskee todellakin kotikeittiön hedonistien makunystyröihin ja lujaa! Oi että, tekispä heti mieli pyöräyttää sama satsi uusiksi!
TORTILLAPITSA RESEPTI
(1-2 tortillaa per syöjä nälän mukaan)
- Tortillalettuja
- Tomaattisalsaa
- Paistettua jauhalihaa tai broileria
- Kirsikkatomaattia
- Jalapenoa (jos tykkäät hotimmasta)
- Fetaa murustettuina
- Juustoraastetta
Aseta tortillaletut leivinpaperin päälle uunipellille ja leivitä pohjalle kerros tomaattisalsaa. Ripottele päälle paistettu jauheliha, kirsikkatomaattisiivut, jalopenosiivut, murennettu feta sekä lopuksi juustoraaste. Paista 175°C uunissa 5-8 minuuttia. Valvo loppupäätä aktiivisesti, etteivät reunat kärähdä.
Voila, superhelppo ja nopea! Ihan kuten lupasinkin, ja aivan järjettömän hyvää! Täytekombojahan voi muovata aivan täysin makujen mukaan, eli anna luovuuden kukkia. 😉
Vinkki! Jos tortilla-aineksia jää samantien yli, niin tee pitsat jo seuraavaa ruokaa varten valmiiksi pellille odottamaan, kerran kaikki on jo valmiiksi esillä. Pellille leivinpaperi, ja ne viimeiset tortillaletut päälle, ja ei kun kokoamaan. Vie pelti vaikka pihalle viileään odottamaan, ja muutaman tunnin päästä riittää, että käytät näitä nopeasti uunissa, ja esimerkiksi herkullinen iltapala on valmis!
Fila-turtle-paita: TÄÄLTÄ*
Ootko sä tehnyt koskaan tortillapitsoja? Jos on vielä testaamatta, niin viimeistään loppuviikosta testiin, ja mehustelemaan kotikeittiössä hyvillä mauilla. Taattua nannaa, ja ainut varma tapa pilata tämä on ainoastaan unohtaminen uuniin, hah! Eli pro-tason vinkkinä heitettäköön, että kännykän ajastin voi olla ihan kovaa valuuttaa tässä keississä. Kuusi minuuttia kun hujahtaa yllättävän nopeasti plakkariin ja tässä ajassa kerkeää mieli häiriintymään kissavideoiden toimesta, niin parempi pelata varman päälle.
Makuja ja mussuttelua keskiviikkoon!
TSEKKAA MYÖS:
Täytetyt paprikat resepti – Kevyt & helppo
EILINEN JUTTUNI:
Viikko kännykän kuvina
VALMENNUKSET:
Prove by Piia-valmennukset kotitreenilisällä
& syksyn valmennustakuulla!
Noi on parhautta! En muistakkaa millon viimeksi ois taikinan viittiny tehä:) toinen hyvä pohja on perunarieska, on vähän täyttävämpää mut slurps seki.
Siis toi perunarieska! Kuinka loistava idea! Tää lähti ehdottomasti testiin, joten kiitos tärpistä! 😀
Aaa että testattu myös ja olivat kyllä kaikkien mielestä ihan bueno 😀 ja todellakin nopeet väkästellä kaikesta, mitä kaapista löytyy.
Oijoi, huippua kuulla! 😀 Näissä on just parasta, kun ne eivät edes maistu “nopeasti kyhätyltä”, vaan lopputulos on aina jotenkin erityisen “panostetun” oloinen. 😀