Piia Pajunen
Piia Pajunen

6 x PARHAAT KIRJAVINKIT


Lukuintoa riittäisi, mutta kun ei millään keksisi, mihin kirjaan tarttua! Tämä probleema vaivasi itseäni vähän liian pitkään näin aikuisiällä, joten lukuhommat viivästyivät tärppien puutteen vuoksi, sillä edellisen kerran oli tullut imettyä lähinnä Härski-Pottereita ja Twilight-saagaa. Näin aikuisiällä alkoi kaivata jotain muutakin kuin vampyyreitä ja taikasauvoja, vaikkei niissäkään nyt varsinaisesti mitään vikaa ollut, heh.
Ala-asteella olin aikamoinen lukutoukka, ja yläasteellakin tuli vielä silloin tällöin luettua, kun äidinkielen tehtävinä oli säännöllisesti palauttaa raportteja luetuista kirjoista, jotka sai itse valkkailla. Lukiossa touhu alkoi mennä siihen, että oli pakko valita jokin väsähtänyt ja kuiva klassikko, joka ei sitten napannut edes lähtökohtaisesti yhtään.
Lukioaikaa muutenkin kun muistelee, niin eipä siinä hirveästi aikaa leppoisalle lukuharrastukselle jäänyt. Heräsit ennen seitsemää, painelit kahdeksaksi tunniksi koulunpenkille hikuttamaan, koulusta suoraan valmentamaan ja perään omat treenit, jotka loppuivat iltakymmeneltä, niin kotiin puoli yhdeltätoista päästyä alkoi pitkän matikan ratkominen (ai että mä rakastin matikkaa) ja yöunet nyt muutenkin olivat sitä maksimissaan seitsemää tuntia. MAOL oli kirjoista mun bestis tällöin, ja yliopiston ohessa tuli mieluummin nollattua päätä muilla kuin taas tekstiä tuijottelemalla. Nyt kuitenkin olen päässyt kaunokirjallisuuden makuun, ja tässä tuleekin kuusi osuvaa tärppiä, jotka itse on tullut ahmittua viime aikoina läpi!

6 x PARHAAT KIRJAVINKIT

JOJO MOYES – OLE NIIN KILTTI, ÄLÄ RAKASTA HÄNTÄ

Aah! Miten ihana teos! Nerokasta kerrontaa sekoittaen 1960-luvun ja 2000-luvun ihmissuhdekoukeroita viekkaasti yhteen. Tämä oli kirja, jonka lukemista en olisi millään kerralla halunnut pysäyttää, ja yllättäviä tilanteita ja voimakkaita tunteita tupsahteli sivu sivulta. Vahva suositus etenkin rakkaustarinoista lämpeneville ihmissieluille, sillä tämä oli i-ha-na!
parhaat kirjavinkit

LARS KEPLER – JOONA LINNA -DEKKARIT

Joona Linna -dekkarit ovat juurikin se kirjasarja, joka herätti lukuintoni ensimmäistä kertaa aikuisiällä. Kiitos siis Keplerin salanimellä rustaavalle ruotsalaispariskunnalle sekä appiukolle, joka iski sarjan ensimmäisen osan käpälääni, ja se olikin sitten menoa. Suomalaissyntyinen rikospoliisi tutkii raakoja ja mystisiä rikoksia, jotka kerronnaltaan etenevät mielenkiintoisesti rinnakkain. Näissä ehdottomasti kannattaa edetä julkaisujärjestyksessä, sillä kirjojen edetessä myös päähenkilön juoni kypsyy oikein makoisasti. Sarjan viimeisin kirja mulla on lähdössä seuraavaksi lukuun, ja ai että kun kuumottelee, että pääsen seuraavaksi sen kimppuun!
parhaat kirjavinkit

EVE HIETAMIES – YÖSYÖTTÖ

Kirja, jota epäilin ehkä lukihistoriassani eniten, mutta osoittautuikin todella kovaksi helmeksi! Kun kaveri kehui tätä sairaan hauskaksi teokseksi ja kannessa koreilee Suomi-komedialeffan irvikuva, niin teki mieli jättää välistä. En meinaan nauti juuri tippaakaan komediasta enkä halua hauskan kepeää kirjaa, vaan lukea jotain mielenkiintoista, maailmankuvaa avaavaa ja jotain astetta syvempää. Noh, kun mitään muuta luettavaa ei ollut käden ullottuvilla, niin tähän tartuin, ja onneksi niin tein, sillä ennakko-oletus osui todella vinkkeliin.
Vaikka en perheellinen olekaan, niin tämä yksinhuoltajaisäksi täysin puskista pamahtaneesta suomalaismiehestä kertova teos vei mennessään. Propsit aivan äärimmäisen purevasta ja ”tahattoman toimivasta” mustasta huumorista menemättä yhtään liikaa lekkeriksi. Todella kovaa kohtaloa ja äärimmäisen uppoavaa kerrontaa. Todella koukuttava kirjoitustyyli ja rikas kieli upposi sen verran lujaa, että hotkaisin kirjan himoiten kerralla kokoon paluulennolla Balilta. Tähän perään on menossa parasta aikaa Yösyötön jatkoteos Tarhapäivä.
parhaat kirjavinkit

GEORGE ORWELL – VUONNA 1984

Klassikkoteos, joka julkaisuhetkellään vuonna 1949 ilmenti ankean futurista kuvaa 1984 vuoden Oseaniasta, jonka pääkaupunkina toimii Lontoo. Ankea tulevaisuusfiktio, joka osasi osittain ennustaa millaisia diktatuureja tulevaisuus toisi tälle planeetalle tullessaan.
Ensimmäinen ajatus klassikosta toi mieleen ne lukiossa pakkoluetut teokset, mutta uskaltauduin silti tarttumaan tähän niin mielenkiintoisen aiheen ja asetelman vuoksi. Mikäli vähääkään kiinnostaa tietää, mistä ”Isoveli valvoo” on peräisin, niin silloin tämä lukulistalle! Omaksi tuomioksi pamahti lukemisen arvoinen teos, joka ei ollut lainkaan niin väsähtänyt, mitä olisi voinut 1940-luvulla julkaistusta teoksesta olettaa.
parhaat kirjavinkit

ROBERT GALBRAITH – KÄEN KUTSU

J. K. Rowlingin salanimellä kirjoittama rikosdekkari ratkoo Lontoolaisen huippumallin itsemurhana pidettyä tapausta kovan kohtalon kokeneen yksityisetsivän ja tämän puskista pamahtaneen nuoren ja vetävän assistentin johdolla. Jos suoraan sanotaan, niin tämä oli ehkä itselläni laimein tämän postauksen teoksista, mutta nostin kirjan tähän ihan vain siksi, että suurin osa lähipiiristäni on pitänyt kirjasta melkoisesti. Tätähän kirjat ovat, ja joku tykkää ja joku ei, ja ilmeisen moni on tätä kehunut, joten vaikka itselle ei kovimmin osunutkaan, niin silti uskallan tätä suositella!

JESSIE BURTON – NUKKEKAAPPI

Mäihäostos, sillä sorruin kirjakaupan kassalla myyjän suositukseen kuukauden kamppanjapokkarista. En siis suoranaisesti halunnut tätä ostaa, mutta ostin extempore, koska oli hyvä myyntipuhe, haha! Vaihteen vuoksi tätäkin epäilin (nähtävästi olen todella skeptinen kaikkia kirjoja kohtaan), mutta aijjettä tämä upposi. Rakkautta ja petosta 1600-luvun Amsterdamissa, joka osasi kyllä yllättää ja välillä olisi pitänyt saada allekirjoittaneen ilmeet tallennettua juonikäänteiden osuvuudesta. Välillä ihanaa ja herkkää sekä toisinaan julmaa ja brutaalia juuri sopivassa sekoituksessa.

Adidas-collegepaita: TÄÄLTÄ*

Tässä olivat allekirjoittaneen parhaat kirjavinkit tällä hetkellä, ja täytyy kyllä todeta, että olen niin onnellinen, että lukukärpänen on puraissut ja lujaa näin aikuisiällä. Suurimmaksi osaksi lukutahti ei päätä huimaa, sillä monesti kiireisen arjen keskellä kirjasessiot osuvat rauhoittavasti juuri ennen nukahtamista, ja yksi luku hyvää kirjaa toimii nuijanukutuksen lailla. Suosittelen testaamaan tuota iltalukemista sen ainaisen kännykän pläräämisen sijaan. 😉
Ja tottahan toki niitä hyviä kirjavinkkejä tarvittaisiin täälläkin päässä jatkoa ajatellen, joten annahan kommenttiboksin paukkua, jos erinomaisia tärppejä ja ehdottoman kovia lukukokemuksia on sinne päähän kertynyt. Kesä on meinaan vasta alussa, ja lukuintoa täällä päässä piisaisi!

Muikeaa viikonloppua just sulle!

Tsekkaa myös:
Mikä tässä kiinteytymiskulttuurissa ihmetyttää?
& Eikö puuro maistu? Tsekkaa 3 suosikkiani!

Edellinen juttuni:
Kun sun työ ei ole millään tavalla arvokasta

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (33)

 1. Marikak

  Hei, jos toi Jojo Moyes oli hyvä niin ehdottomasti samalta kirjailijalta Kerro minulle jotain hyvää!! Jojo Moyes on meidän suvun naisten lemppari ja uppoo kolmeen sukupolveen ja jopa semmosiin, jotka ei niin lukemisesta välitä. Toi Kerro minulle jotain hyvää on ehdottomasti hänen paras teos, mutta sen jatko-osa ja Parillisia ja parittomia seuraa lähellä perässä 🙂 toki kaikki on vähän semmosta rakkaushömppää, mutta erittäin laadukasta semmosta! Ja kukapa ei välillä vähän kevyempää luettavaa kaipais 🙂

  • M

   Itsekin luin ton Kerro minulle jotain hyvää -romaanin reilu viikko sitten parissa päivässä, kolahti ja lujaa! Kiva siis kuulla, että siitä on jatko-osa ja taitaa kyllä muutkin Moyesin romaanit mennä lukulistalle.
   Itsekin olin pienenä kunnon lukutoukka, lukion jälkeen valitettavasti jäänyt. Nyt kuitenkin lukuhimo herännyt uudestaan – onhan kirjan lukeminen ja oman mielikuvitusympäristön luominen paljon mahtavampaa kuin elokuvan katsominen!

  • Piia Pajunen

   Siis tuo ”Kerro minulle jotain hyvää” lähtee kyllä ehdottomasti kanssa lukulistalle Keplerin viimeisen osan jälkeen, joska tuo Moyesin ensimmäinen tuttavuuteni kolahti niin hävyttömän lujaa. Syy, miksi en juuri tuota Moyesin kirjaa ottanut lukuun, oli siinä, että luulin katsoneeni tämän elokuvana, mutta sekoitinkin leffan toiseen.
   Olen vähän sitä sorttia, etten halua tietää juonesta yhtään sen enempää tai saada minkään tason vihjeitä loppuratkaisuista, enkä mielellään lue edes kirjan takakantta etukäteen. 😀
   Ja rakkaushömppä on oikeasti tosi jees, ja elämän vastapainoksi mä ainakin tarvitsen jotain keveää. 😀

 2. tann-ja

  Täällä kans yks, joka on nyt uudestaan aikuisena innostunut lukemaan. Opiskeluaikana ei todellakaan paljon kinostellut eikä olis ollut aikaakaan.
  Mutta siis mun uusin tuttavuus on Camilla Läckberg ja voin suositella! Jumankekka miten jännittäviä kirjoja 🙈 harmittaa ainoastaan se, et aloitin Leijonankesyttäjästä ja ois ehkä ollut hyvä aloittaa aikajärjestyksessä mutta lomalla ei ollut mahdollisuutta valita..
  Ja lupaathan lukea myös Stieg Larssonin kolmen koplan (miehet jotka vihaavat naisia, tyttö joka leikki tulella ja pilvilinna joka romahti)?!
  Nämä ovat kyllä tämmösiä jännittäviä dekkareita mutta niiiiin koukuttavia 😍

  • Piia Pajunen

   Hei pitääpä siis ehdottomasti tsekkailla nuo Läckbergin teokset! Tänks! Olen kanssa pohtinut noita Larssonin trilogiaa lukuun, mutta toistaiseksi olen skipannut sen ihan vain siksi, että olen nähnyt ne elokuvat, ja en tykkää yhtään siitä, että tiedän juonen tai osan tapahtumista jo etukäteen. Kun en edes kirjojen takakansia tykkää lukea etukäteen. 😀 Voipi olla, että nuo voisin silti joskus lukaista, koska varsinkaan 2. ja 3. osasta en muista elokuvana juuri mitään. 😀

 3. Ronkeli

  Oma lempikirjani on Sheila Hockenin Emma ja minä. Oon lukenut sen niin monta kertaa elämäni aikana ettei pysy enää laskuissa mukana 😀 Kirja on Sheilan omaelämäkerta. Hän on sokea nainen, joka saa uskomattoman opaskoiran itselleen. Ajattelin että koiraihmisenä pitäisit tästä teoksesta ihan varmasti! Oman sydämeni viisas Emma-koira on ainakin vienyt!

  • Piia Pajunen

   Ei vitsit, toi kuulostaa mielenkiintoiselta tärpiltä! Omaelämäkertoja ei olekaan tullut luettua (paitsi Anne Franck joskus yläasteella), joten ihan mielenkiinnosta olisi kiva lukea tästäkin kategoriasta joku, että repertuaari pysyisi tasapainossa. 🙂 Kiitos siis tästä tärpistä!

 4. Johanna

  Suomalaisista kirjailijoista suosittelen Taavi Soininvaara, Jarkko Sipilä, Reijo Mäki (varekset on hyviä), Marko kilpi , jos myös rikos/toiminta menee niin David baldacci, Stephen King, Lee child. Itse olen ahminut ala-asteen täällä asti rikos/murha/toiminta kirjoja ja edelleen uppoo. Patricia cornwellin tuotanto on myös hyvä.

  • Piia Pajunen

   Ahhh! Nyt tuli erittäin hyvä läjä tärppejä, kiitos! Etenkin suomalaisiin kiinnostaisi tarttua tässä jossain vaiheessa lisääkin, joten nämä tulivat tarpeeseen. Stephen King myös kiinnostelisi lujaa, ja olin jotenkin sen jo kokonaan unohtanut. Vitsit, kun tekeekin mieli ahmia lisää kirjoja äkkiä kasaan!

 5. Sande

  Täällä on myös lukuinto herännyt ja siitä kiitos The Maze Runner-leffan! E-kirjana on menossa nyt siis James Dashnerin Maze Runner-saaga, jossa on dystooppiset vibat 🤓Eka osa kertoo nuorista, jotka ovat päätyneet ekokatastrofin myötä osaksi labyrinttia ja yrittävät selvittää tiensä sieltä ulos. Tosi helppoa luettavaa ja nyt onkin jo sarjan toinen, jännittävä ja myös kuumottava osa meneillään. Margaret Atwoodin Handmaid’s Tale olisi myös dystopia-teemalistalla.

  • Piia Pajunen

   Oi! Dystopiat sytyttää mulla tällä hetkellä ja lujaa, joten pistetään ehdottomasti korvan taakse! Itse muuten tsekkailen juuri tuota Handmaid’s Talea sarjaversiona, ja se on myös koukuttanut kovaa!

 6. Emmi

  Täällä menossa Hanya Yanagiharan Pieni elämä. Todella koukuttava! Sivuja niin maan perkuleesti, mutta tulee varmasti luettua loppuun. Vahva suositus! 🙂

  • Piia Pajunen

   Oh! Kiitos tästä vinkistä! Ihana saada erilaisia tärppejä!

 7. Heli

  Täällä myös suosittelen kerro minulle jotain hyvää (ja tästä siis myös elokuva). Myös Anthony Doerr kaikki se valo jota emme näe on todella mieleen jäänyt kirja jonka luin viime syksynä ja jota ei pystynyt kädestään laskemaan! Myös vahva suositus Camilla Läcbergille. Ja hei vielä vinkkaan Joel Dicker totuus harry quebertin tapauksesta! Ei kannata pelästyä sivumäärää 😀 myös hänen toinen kirja Baltimoren sukuhaaran tragedia kovasti kehuttu ja tämä itselläni nyt menossa.

  • Piia Pajunen

   Moyesin muutkin lähtevät kyllä pakosti testiin! Ja hei! Joku muukin lähipiiristä on hehkuttanut tuota ”Kaikki se valo, jota emme näe”-kirjaa, ja olinkin jo unohtanut kokonaan tuon! Kiitos siis vinkeistä! 🙂

 8. Jossu

  Kiitos kirjavinkeistä, hyvää luettavaa ei voi koskaan olla liikaa! Itseäni tuo Vuonna 1984 on jo kutkutellut pidemmän aikaa, joten saapa nähdä päädynkö tämän innoittamana siihen vihdoin tarttumaan. Jos jännitystä kaipaa niin John Verdonin kirjat saavat täältä suunnalta kyllä kovat suositukset. Olen viikon sisään ahminut sarjan kaksi ensimmäistä osaa, kun kirjoja ei ole vain pystynyt laskea käsistä. 😀 Verdonin Numeropeli oli ehdottomasti yksi parhaita pitkään aikaan lukemistani kirjoista. Hyytävän jännittävä. Suosittelen!

  • Piia Pajunen

   Aijjettä! Kunnon koukuttavat kirjat ovat kyllä parhautta! Joudun ehkä laittamaan tuon Verdonin kokeiluun, kun lukulistaltani vain kerkeän! Kiitos!

 9. Kirjoja

  Jos trillerit nappaa, voin ehdottomasti suositella Pekka Hiltusen Sysipimeä-kirjaa! Sen kahmaisi muutamassa päivässä vuoden alussa, vaikka onkin aika monta sivua. Toinen hyvä kirja, joka saa miettimään, on Paholainen ja neiti Prym. Tämä taitaa olla osa trilogiaa, mutta itse luin oikeastaan vain tuon yhden – hyvin olin kuitenkin mukana juonessa. Nyt, kun aurinkokin pitkästä aikaa paistattelee, täytyykin mennä aurinkotuoliin lueskelemaan. 😇

  • Lisää kirjoja

   Ja lisää tuli mieleen, kun kirjahyllyään katseli: ihan älyttömän hyvä (kai trilleri myös?) kirja on Karin Slaughterin Hyvä tytär. Kuvailu voi olla jollekin herkemmälle jo turhan tarkkaa ”pienissä paineissa”, mutta jos iho on sen verran paksu, ettei verta säikähdä niin se kyllä kaappaa mukaansa! Terry Pratchettin kirjoista olen lukenut pari nuorille/nuorille aikuisille suunnattua kirjaa (Täyttä höyryä on näistä se vähän vanhemmille). Nämä taas ovat ehkä jopa vaikealukuisia, sillä tämä maailma, minne tapahtumat sijoittuvat, on aika hullunkurinen ja kestää hetki ennen kuin sinne pääsee mukaan. Kirjat ovat kuitenkin ainoita, jotka ovat saaneet nauramaan oikeasti ääneen! Suosittelen näitä kyllä vahvasti! Niin ironisia ja toisaalta käsittelevät hyvin paljon nykyajan maailmaa. Täytyy itsekin löytää joku näistä kirjastosta (kirjojahan on melkoinen sarja).
   Niin ja tuo Pahoilainen ja neiti Prym, josta vinkkasin, on Paul Coelhon kirja! 🙂 Kivaa lukemista!

  • Piia Pajunen

   Heiii ihan mahtavia tärppejä ja etenkin suomalainen kirjallisuus ja sen tarjontaan tutustuminen olisi nyt itsellä kovasti kiinnostuksen kohteena! Pistetäänpä ehdottomasti ainakin alkajaisiksi tuo Hiltusen Sysipimeä kokeiluun. Kiitos!

 10. Heidi

  Jos tykkäsit Keplereistä suosittelen tarttumaan Jo Nesbøn Harry Hole -sarjaan, jopa timanttisempi kuin Joona Linnat, vaikka nekin aivan huippuja. Camilla Läcbergiä joku jo kerkesikin ehdottaa, peukut sille myös täältä. Joël Dickerin kirjat, Totuus Harry Quebertin tapauksesta ja Baltimoren sukuhaaran tragedia, ovat kerronnallisesti aivan huippuja ja imaisevat mukaansa.

 11. Tuulia

  Haha, meillä on kyllä selkeesti samansuuntainen kirjamaku antamiesi tärppien perusteella, tosin Jojo Moyes on vielä itselläni to do -listalla mutta nousee ehdottomasti sen kärkeen tämän perusteella. Lars Keplerit on siis jo luettu (ISO peukku!), 1984 kolahti myös kovaa, ja ehdottomasti jollain oudolla tavalla sekä dekkarit että hyväjuoninen rakkaustarinointi uppoaa ihan kympillä.
  Ehdotuksia on jo niin paljon että ehkä en lisää itse kirjalistaa, mutta pakko kommentoida oma havainto: ns. hektisemmän elämän keskellä myös ruokailut, vessa, lihashuoltohetket (no ne ei ehkä salilla) ja junamatkat on mitä parhaimpia lukuhetkiä! 😀

 12. Victoria

  Daphne du Maurier – Rebecca, luin tämän äitini suosituksesta ja oli muuten aivan mainio kirja.

 13. Ida

  Suosittelen ehdottomasti Khaled Hosseinin koko tuotantoa – Ja vuoret kaikuivat on oma lemppari, mutta kaikki teokset ihan loistavia!

 14. tann-ja

  Unohdin aiemmin mainita myös oman suosikkini: Kate Jacobs – Pieni Lankakauppa. Elämänmakuinen kirja, aivan ihana ❤️
  Ja voitko jatkossa tehdä näitä kirjapostauksia samalla tavalla kuin jäätelö- ja netflixsuosituksia 😎

 15. Jonna

  Moikka, suosittelen bookbeat sovellusta! Monet muiden suositelluista kirjoista löytyy sieltä 🙂 Ite aloin just lukee tota sun suosittelemaan hyptonisoijaa, kiitos vinkistä!

 16. E

  Koukuttavimmat ikinä: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville (Annie Barrows, Mary Ann Shaffer), Tästä tuli leffakin vasta! Audrey Niffeneggerin The Time Travelers Wife. Camilla Läckbergin jännärit kannattaa kans lukea järjestyksessä. A.J. Finnin Nainen Ikkunassa ja John Verdonin Dave Gurney-kirjat on Läckbergin lisäks jännäreitä jotka on jääny erityisesti mieleen. 🙂 Goodreads on muuten hyvä sivusto, jossa saa tallennettua omaan kirjahyllyyn luetut kirjat ja arvostella ne. Sieltä saa hyvin vinkkejä muiden arvosteluiden ja kavereiden perusteella

 17. annikki

  Postaustoiveena matkavinkit Balille! 🙂

 18. tv

  Siis mikä on tuo Peach kokis? 🙂 Onko joku ulkomaan helmi? 😀
  No mutta kirjasuositukseen: suosittelen ehdottomasti Laura Mannisen Kaikki Anteeksi, jos haluaa lukea jotain ajatuksia herättävää

 19. Jonna / Palasia arjestani

  Mä olen kans aika kova lukemaan kirjoja! Vähän aikaa lukeminen oli jäissä, mutta kuuntelin kirjoja sitäkin enemmän. Nyt teen molempia 😀
  Jännäreistä mun suosikkeja ovat Camilla Läckberg, Lars Kepler, Karin Slaughter ja Anna Jansson. Jos kevyempää mielii niin Marian Keyes on kans tooooodella hyvä! Olen lukenut kaikki hänen kirjansa, ihan niin kuin Tuija Lehtisenkin. Audrey Carlanin Calnedar girl on mielettömän hyvä, kans vähän kevyempää settiä, mutta tosi mukaansa tempaavaa ja vähän erilaista 😉
  Muita juuri luettuja:
  Clare MacIntosh – Minä näen sinut (jännä kuin mikä, haluan ehdottomasti lukea muutkin tämän kirjailijan teokset!)
  David Lagercranz – Se mikä ei tapa SEKÄ Tyttö joka etsi varjoaan (jatkoa Larssonin trilogialle!)
  Anna Jansson – Pelon vangit
  Anna Jansson – Haudankaivaja
  Anna Jansson – Vääriin käsiin
  Kristina Ohlsoon – Nukketalo (tää oli kans tosi jännittävä!!)
  No onhan noita tullut näköjään luettua 😀 Yksikään näistä kirjoista ei ole todellakaan huono. Mulla on tapana lukea vuorotellen jännäri ja vähän kevyempi. Nyt kesken S.K. Tremaynen Jääkaksoset, joka on tosi jännittävä vähän vanhempi kieja (meidän duunipaikan kiertokirja) ja Bookbeatissa taas kuuntelen just Marien Keyesin kevyempää Aikalisää. Säilyy balanssi 😉

  • Jonna / Palasia arjestani

   Audrey Carlanin kirja on siis Calendar girl 🙂

 20. Riikka

  Iso suositus Stephen Kingin uudelle kolmiosaiselle dekkarisarjalle!! Todella loistava otteessaan pitävä. Olen lukenut innolla Keplerit ja Nesbot ja tämä Kingin dekkarisarja oli mielestäni vähintään yhtä hyvä.
  Kannattaa lukea kronologisessa järjestyksessä:
  1. mersumies
  2. Etsivä löytää
  3. Viimeinen vartio

 21. Sanna

  Suosittelen Mari Jungstedtin, Jarkko Sipilän ja Tess Gerritsenin kirjoja.

Kommentoi »

Comments are closed