Välipalat- Kompastuskivi terveelliseen syömiseen?

Helpoimmalla pääsee nälän yllättäessä, kun eväät ovat valmiiksi joko tehty tai suunniteltu. Vaikka lounas ja aamupala koostuisikin terveellisistä raaka-aineista, saattaa painonpudotus tai hyvinvointi kärsiä vääränlaisista välipaloista. Tämän vuoksi olisi hyvä miettiä välipalat etukäteen ottaako kotoota mukaan vai nappaako jostain valmiin välipalan ja mitä se olisi. Tärkeää on myös pitää ateriaväli n. 3 tunnissa. Jos työpäivä on 8-16, tarvitset sinne kello 14-15 välille jo seuraavan aterian lounaan ollessa 11-12 välissä. Päivän kaikki ateriat olisi hyvä olla suhteellisen samankokoisia. Näin ollen välipalan olisi hyvä koostua myös monipuollisesti.

Hyviä välipaloja, jos saat säilöttyä aterian kylmässä ja lämmitettyä:

  • Kaurapuuro + suklaaproteiinijauho
  • Munamuffinit (kananmunia, kasviksia, pinaattia)image1_Fotor
  • Täytetyt paprikanyytit (kvinoaa, jauhelihaa, kasviksia)IMG_2468_Fotor
  • Proteiiniletut
  • Amican lounasravintolasta take away-boksi mukaan

Hyviä välipaloja, jos et saa ateriaasi lämmitettyä/ säilöttyä kylmässä:

  • Proteiinijauhe + hedelmä + manteleita IMG_2438_Fotor
  • Riisikakkuja + avocadoa + kurkkua

Hyviä välipaloja, jotka täytyy valita lennosta:

  • Välipala-/proteiinipatukat
  • Hedelmät – banaani, omenat IMG_2464_Fotor
  • Natural Plus tuotteet Amican valikoimasta: raakakakut, tuorepuurot, smoothiet ( vihreät), itsetehdyt pähkinäiset välipalapatukat
  • Valmissalaatit
  • Amican rahkabaarit: perusrahka ja ripotteet : marjat, pähkinät, muslit, kuivat karpalot, mustikat, hedelmämelbat jne…

Tuossa vain esimerkkejä terveellisistä välipaloista ja miten ne voi koostaa. Tärkeintä minusta on, että jotain syö ja mielellään jotain terveellistä. Miten te koostatte välipalanne?

-Nanna

Kommentit (8)
  1. Hiphey,

    Välipalat on just kivoja! Aamupalan ja lounaan välissä (aamuvuoropäivinä) on joko manteli-/kookosmaitoon tehty vihreä smoothie, tai luonnonjugurtti itsetehdyn muslin kanssa. Ennen töistä lähtöä 14.30-15 välillä syön pari hedelmää. Vapaapäivinä/iltvuoropäivinä ateriarytmi on eri, mutta kuitenkin hedelmät/smoothiet/jugurtit muslin kanssa on aika perus välipalaa. Riisikakut on myös aika kivoja, niihin jää koukkuun!

    Tuota tuorepuuroa voisin kyllä kokeilla joku päivä, onko sulla Nanna jotain hyviä reseptejä?

  2. Moi, hyviä vinkkejä, kiitos. Olisin kiinnostunut noista proteiinijauheista, niitä kun on varmaan miljoona erilaista! Minkätyyppistä kannattaa katsoa, protskujen ym. Aineiden suhde? Vai osaatko sanoa jonkin tietyn merkin mistä kannattaa katsoa? Kiinnostaisi myös ne jauheet joita voi käyttää leivonnassa, käyvätkö ns. Tavalliset jauheet myös leivontaan ja päinvastoin? Ja sitten vielä viimeisenä, olet jonkin verran tehnyt yhteistyötä Lidlin kanssa, oletko tutustunut heidän jauheisiin? Ovatko ne hyviä? Maultaan ja koostumukseltaan siis.
    Kiitos tosi paljon etukäteen jos jaksat vastata! Olet kyllä mun suosikki bloggari koska yleensä aina vastaat kommentoijille ❤️
    Terkuin Merja

    1. nannakaralahti
      27.1.2016, 16:27

      Moikka Merja,

      Kiitos viestistäsi<3

      Itse olen käyttänyt paljon erilaisia protskuja ihan normaalista kaupan hera konsentraatista hydro wheyhin, joka on ns. parasta (eli hienointa) protskujauhoa.

      Sittemmin olen tutustunut enemmän laatuun, eli mitä kaikkea se protskujauhopussi sisältää. Mulle on tärkeää, että siinä olisi mahdollisimman vähän mitään ylimääräistä, jonka vuoksi olen päätynyt käyttämään Foodinin heraa! Se käy hyvin kaikkeen, niin leivontaan kun ihan protskulisänä. Se on puhdasta täysin puhdasta protskua. Suosikkini on vanilijan makuinen.

      Toivovttavasti auttoi 🙂 Lidlin jauheisiin en ole tutustunut, mutta kannattaa lukea tuoteseloste läpi ja katsoa mitä se sisältää ja vaikka sitten verrata esim Foodinin heraan 🙂

      <3:Nanna

      1. Mikä olisi paras vaihtoehto jos heraa ei halua käyttää? Oletko esim. riisiproteiinia kokeillut?

        1. nannakaralahti
          23.2.2016, 16:25

          Riisiprotsku on kyllä todella hyvä vaihtoehto! Ei ehkä yhtä herkullista, mutta ajaa proteiinin tarpeen täyttämisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *