Nanna Karalahti
Nanna Karalahti

Lapsen nimi ja vauva-arki

pojan jalatMeillä on listat valmiina ihanista lasten nimistä, mutta vieläkin tuntuu, että se oikea puuttuu. Siksi haluaisinkin teiltä vähän apua. Minunhan oikea nimeni on Johanna, joten nimikirjaimeni ovat aina olleet JK (Onneksi Jeren sukunimi alkoi samalla kirjaimella ;)) Ja Jeren samoin. Tästä ehkä itselleni on jäänyt pieni haave antaa myös lapsilleni J-kirjaimella alkava etunimi. Toinen nimi ollaan päätetty ja se tuli minulta kyllä suoraan sydämestä. Se on tuntunut täysin oikealta alusta asti, että minun kuuluu antaa se omalle pojalleni. Hänen toiseksi nimekseen tulee edesmenneen veljeni nimi, joka kuoli minun ollessa äidin vatsassa -Sebastian.

Ristiäisiä vietetään kesäkuun puolen välin tienoilla kotonamme, johon juuri pyysin Harjun Mikon laulamaan kitaran kanssa. Kuuntelin raskaana jo paljon biisiä Mä olen tässä (vaikka onkin rakkauslaulu, niin sopii mielestäni erittäin erittäin hyvin myös äidin/isän ja lapsen väliseen rakkauteen) ja se on yksi tärkeä kappale jo nyt meidän pojalle. Kerran hän on saanut älyttömät raivarit, ettei itkusta tullut loppua vaikka kokeiltiin mitä. Sitten minulla välähti ja laitoin Mikon biisin soimaan ja hän hiljeni mun syliin kuin sormia napsauttamalla ja nukahti. Käykää kuuntelemassa biisi täältä, jos ette tiedä mistä puhun.

Synnytyskertomuksen perään on tullut muutamia kyselyitä. Sen verran voin sanoa, että kaikki meni todella hienosti ja koko synnytyksestä minulla ei oikeastaan ole mitään huonoa kokemusta, päin vastoin. Synnytys oli normaali alatiesynnytys ja jouduin suuren ponnistamistarpeen takia ottamaan puudutuksen, koska silloin ei vielä saanut ponnistaa ja minä ja vauva oltiin eri mieltä 🙂 Onneksi puudutus auttoi siihen. En tiedä olisinko muuten ottanut sitä tai missä vaiheessa olisin sen halunnut, mutta tässä kävi näin. En myöskään halunnut synnyttää yleisimmässä asennossa, koska koin saavani lisää tilaa ja painovoiman apuun ponnistusvaiheessa.

Palautuminen on lähtenyt hyvin käyntiin itselläni, ei minulla ollut paikat kipeänä kuin muutaman päivän oikeastaan. Jostain syystä huonosta rasvauksesta huolimatta en saanut yhtään raskausarpea, joten vatsakin alkaa olemaan suhteellisen normaalin näköinen. Kuitenkin nämä ulkoiset asiat ovat mielestäni täysin toissijaisia asioita. Tärkeämpää on se oma vointi ja jaksaminen ja siitä on pidettävä huolta. Siihen auttaa tietenkin terveellinen hyvä ravinto, veden juonti ja ennen kaikkea uni. Nukun vähintään kerran päivällä ja yöt vauvan mukaan. Jere on ihan älyttömän hyvin mukana kaikessa, joka auttaa tietenkin paljon. Olen todella kiitollinen, että lapsellani on tuollainen isä ja minulla aviomies. Taas nousee todella suuri kunnioitus kaikkia äitejä kohtaan, jotka hoitavat vauvaa yksin.

Vauvasta haluatte varmaan myös tietää vähän. Hän oli täysin keskikäyrällä pituudessa ja painossa. Nyt hän on saanut kaksi viikkoisen neuvolapunnituksen mukaan painoa lisää syntymäpainoon nähden 646g (sairaalasta lähtöpainoon 804g) mikä on ilmeisesti erittäin hyvin. Mun maito siis näyttää riittävän.

Arki on muuttunut täysin täällä huushollissa. Ennen kun halusin mennä saunaan niin sinne sain mennä milloin tahansa. Pienet puolen tunnin päikkärit oli kiva ottaa kun pieni väsymys iski. Kahvi oli kiva juoda kuumana. 😉 Sain tehdä juuri sitä asiaa mitä milloinkin itse halusin. Nyt mun itsekkyys on riisuttu täysin ja mulla on ihana poika, jonka vuoksi voisin tehdä ihan mitä tahansa. Itseäni en unohda, mutta on upeeta, että mulla on uusi opettaja. nanna ja poika

Ehdotelkaa nimiä, eikä tarvitse alkaa J-kirjaimella. Uskon, että teistä voi olla suuri apu. Sen tietää sitten kun se oikea nimi tulee kohdalle 🙂

Nanna

Kommentit (676)

 1. SannaV.

  Luca
  Romeo
  Maxim
  ⭐️

 2. Piia

  Jonah Sebastian Karalahti

 3. Iida

  Mulle tuli ensimmäisenä mieleen Jami ja Jose 🙂

 4. Satu

  Jusa Sebastian olisi hyvä nimi pienokaiselle =)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *