Tekemistä ja näkemistä Oulussa – Tähtitornin kahvila

Olen asunut nykyisessä kotikaupungissani 2/3 elämästäni. Paluumuuton tein tänne neljä vuotta sitten. Kaupunkia katsoo aivan eri vinkkelistä nyt kun itselle on lapsia. Mitä tekemistä Oulussa on? Kuinka kauas tarvitsee lähteä kesällä tekemisen ja elämyksien vuoksi? Kotimaan matkailu on melko tyyristä ja kukkaron nyörit on pidettävä tiukalla. Tänä kesänä aiomme katsoa, mitä kotikonnuilta löytyy köyhän budjetti mielessä pitäen. 
Eilen kävimme Oulun torilla. Olemme käyneet siellä syys- ja kevätmarkkinoilla, mutta nyt kävimme siellä lounaalla. Kovin kaunista kuvaa minun ja mieheni jakamasta ruokalautasesta ei tullut, mutta hyvää se oli. Valkosipuliperunoita, lohta, kanaa, papuja ja sipulia. Lasten 7 euron aterioihin kuului mukaan mehut ja aterioista jäi muikkurääppiäisiä äidille illaksi. Vierekkäin oli useampi samantyyppinen ruokateltta ja meidän käyttämämme nimeä en missään nähnyt. Palvelu oli kuitenkin todella hyvää, ruoka maittavaa, tilat siistit ja foliota löytyi helposti ruoan pakkaamiseen kotipakettiin. 

Suomen kesä…aurinkoista, mutta tuulista – siksi takit ja huput

Torilta kävelimme lyhyen matkan Tähtitornin kahvilaan. En muista käyneeni siellä aiemmin, vaikka ohi olen ajanut lukemattomat kerrat. Itse kellarissa on pienimuotoinen näyttely linnan historiasta, jonka kävimme lasten kanssa läpi. Oulun Linnan kellarin raunion päälle rakennettuun Tähtitorniin kiipeäminen oli lapsista mukava kokemus (ja äidin jaloille rankka!) Tornista katsellessa huomasin jälleen, kuinka kaunis oma kotikaupunki on varsinkin näin kesäisin. Suosittelen lämpimästäi kahvilassa piipahtamista!Enkku-poikamme (tässä tapauksessa siis englanninkääpiöterrieripentumme, vaikka nimitystä voisi kyllä käyttää puolisostanikin) oli mukanamme ihmettelemässä suurta maailmaa ja ihmisiä. Äidin ja lasten kivutessa portaat torniin molemmat enkkulaiset odottelivat maan kamaralla.

Maailma on ihmeellinen…

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *