Puolison ajatuksia sairastumisestani

Fiilikset diagnoosin jälkeen oli aika kaoottiset. Sairaus tuli yllätyksenä, mutta toisaalta se selitti paljon vaimon pitkään jatkunutta uupumusta. Kyllähän se diagnoosi vähän pelotti. Taudista kun ei tiennyt silloin yhtikäs mitään. Miten vaimolle nyt käy? Onko hän pian pyörätuolissa? Onko tauti kuolemaksi?

Aiheeseen liittyviä postauksia: Minulla on MS- diagnoosin jälkeen

Etsin paljon tietoa taudista ja sen hoidosta. Oli vaikeaa kun elämän kuitenkin piti jatkua, sovitut asiat piti tehdä ja meillä oli nyt iso, ikävä asia, mikä vaikutti heti meidän elämään. Vaimo oli todella huonossa voinnissa melkein koko viime kesän. Taudin kanssa konkretisoitu se, että se, mitä vaimolle tapahtuu, koskettaa myös minua – elämänkumppaneita kun ollaan.

Aiheeseen liittyviä postauksia: Hieman ällyä lällyä

Sairauteen on nyt jotenkin tottunut. Se on, mitä se on. Sairaus on vähän kuin potku vatsaan (englantilainen sanonta). Se on vaikuttanut meidän perheeseen niin monella tavalla. Joskus on melko raskasta kun kaikki on minun hartioilla huonona päivänä. Kyllä sitä itsekin välillä väsyy.

Sairauden kanssa on rankkaa elää, koska sen päälle tulee vielä ne kaikki muut vastoinkäymiset. On vähän tuplamäärä ikävää. Sairauden myötä meille on tullut hankala taloudellinen tilanne, joka sekin on aiheuttanut stressiä. On oikeastaan pitkiä aikoja, jolloin kaikki on vähän kuin ”musta koira olkapäällä”. Mutta tämän kanssa on vaan pärjättävä.

Muiden oireiden sivusta seuraamiseen on jo tottunut, paitsi siihen kun vaimolla on vaikea kävellä tai kun tauti laittaa puheen humalaisen puuromaiseksi. Viime aikoina oireeksi on tullut myös sanojen hakeminen. Se on jotenkin valtavan surullista, kun joutuu katsomaan kuinka sairaus runtelee vaimoa.

Aiheeseen liittyviä postauksia: Minä olen yhteiskunnan pohjasakkaa

 

Oma kommenttini

Puolisollani hyvin paljon samoja ajatuksia kuin minulla. Mikään ei oikeastaan tullut yllätyksenä paitsi ehkä nuo minun oireitteni näkeminen. Puoliso nimittäin käsittelee ne todella hyvin – hän käyttäytyy, niin kuin puhuisin aivan normaalisti, kun sanat ei löydy ja puhe sammaltaa. Se on itselle todella tärkeä asia.

Muistutuksena vielä: blogissa on käynnissä mahtava arvonta, linkki siihen TÄSTÄ.

 

hyvinvointi parisuhde
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *