Onko lasten kuvien julkaiseminen blogissa oikeasti okei?

Olen miettinyt viime aikoina, että miten saisin blogilleni lisää lukijoita. Tekstiin ja kuviin voisin varmasti panostaa enemmän, mutta toisaalta tämä on vain harrastus. Harrastus, johon aikaa löytyy vain rippeittäin arjen keskellä. Tottakai blogia kirjoittaessa on melkein aina jossain takaraivolla pieni toive, että olisi kiva joskus saada sen kirjoittamisella edes muutama lantti. Siihen tietenkin tarvitaan suuri lukijamäärä. Todennäköisyys siitä netin ollessa pullollaan blogeja, on hyvin pieni. 
Tiedän monta vuotta takaperin pitämäni blogin perusteella, että suuremman lukijavirran saamiseen kannattaa hyödyntää kuvia omista perheenjäsenistä. Kuvat lapsista ja puolisosta avaavat verhon miltei täysin auki kirjoittajan elämään ja toisen elämän tirkistely on monista muista minun lisäkseni mielenkiintoista ja hauskaa. Sillehän blogit ja sosiaalinen media perustuu. 
Eikö kuitenkin omien perheenjäsenien kuvien julkaiseminen lukijavirran saamiseksi ole aika moraalitonta? Eikö sen voisi melkein rinnastaa lapsityövoimaan? Blogeissakin on ollut vuosien saatossa monen monta kirjoitusta lasten kuvien julkaisemistä sekä puolesta että vastaan. Itse julkaisin esikoiseni vauvakuvia ja kuopuskin on tainnut vilahtaa nykyistä edeltävässä blogissa. Nykyisin täysin tunnistettavia kasvokuvia ei kenestäkään perheenjäsenestä enää näy. Miksi? Siksi kun alkoi tuntua niin väärältä. Melkein samalta kuin julkaisisin kuvia itselle tuntemattomista ihmisistä ilman lupaa. Varsinkin kun blogiani voi lukea kuka tahansa. Itsellä on lasten kuvia somessa, jossa ne näkee vain tutut. Ehkä tässä minua voi kutsua tekopyhäksi – eihän some ole kuitenkaan koskaan vuotovarma.
Vaikka kuinka ajattelemme, että tulevaisuus on vielä nykyistä digitaaliaikaisempaa. Some ja netti on lapsille tuttu juttu heti kun sormet pystyvät älypuhelimen käyttöön. Tulevaisuudessa työnhakuun pitää hakijan olla brändännyt itsensä nettiin. Joku näkee siinä vain kehitystä ja upeita mahdollisuuksia. Itse näen siinä entistä ahdistuneempia ja masentuneempia sukupolvia. Ehkä juuri sen takia haluan pitää lapseni pois vieraampien katseilta – siihen saakka, että he pystyvät itse tekemään järkevän valinnan asian suhteen. Mieheni on jo valinnan tehnyt ja haluaa pysyä pois ihmisten silmistä niin paljon kuin on mahdollista. 

Nostetaan siis jälleen keskustelu asiasta esille. Onko lasten esittely blogissa ok vai ei?
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *