Maria is Strong
Maria is Strong

Mitä sanoisin kymmenen vuotta nuoremmalle itselleni

Kymmenen vuoden päästä sinulla on diagnosoitu MS-tauti. Sinulla on ollut etiäinen siitä jo pitkään.

Kumma, mistä sinulla sellainen tuntuma tuli, mutta se tunne oli oikeassa. Onneksi et ole pelännyt sairastumista. Sinulla on tarpeeksi huolia, joita kannat koko ajan harteillasi. Turhia huolia. Jätä tulevasta huolehtiminen pois. Elämä kantaa. Vaikka välillä tuntuu, ettet jaksa enää eteenpäin, sinä selviät aivan kaikesta, mitä elämä tuo eteesi – tavalla tai toiselle, ennemmin tai myöhemmin.

Weston-Super-Mare, Englanti. vuosi 2011

Teet ihan jokainen päivä parhaasi…

Sinulla on kymmenen vuoden päästä paljon, mistä nyt vasta haaveilet. Sinulla on kaksi ihanaa lasta, jotka kasvattavat sinua vuosi vuodelta. Älä ole itsellesi turhan ankara. Teet joka ikinen päivä parhaasi vanhempana niillä tiedoilla ja taidoilla, mitä sinulla on. Se riittää. Sinun elämäsi suuri rakkaus on edelleen rinnallasi. Ole hänelle armollinen. Älä vertaa häntä omaan kuvitelmaasi täydellisestä puolisosta. Hän on jo sitä juuri sellaisena kuin on. Avioliitossa tulee välillä myrkyisiä aikoja. Muista, että nekin menevät ohi aikanaan. Tämä ei ole sadan metrin spurtti vaan maratooni.

Kesä 2011, Suomessa lomalla

Sinulla on juuri se, mitä tarvitset…

Älä kadehdi muiden elämää. Sinulla on aina juuri se, mitä sillä hetkellä tarvitset elämässäsi. Välillä on rankkaa, mutta jokainen vastoinkäyminen haluaa opettaa sinulle jotain itsestäsi. Sinulla on paljon enemmän voimavaroja kuin luuletkaan. Ole myös armollinen muita ihmisiä kohtaan. Heistä jokainen käy jotain taistelua elämässään ja heistä jokainen yrittää parhaansa – niillä voimavaroilla, mitä heillä on.

Matkalla Donningtoniin, Download festarille. Kesäkuu 2010.

Arpikudos on vahvaa…

Itke, kun itkettää. Naura, kun naurattaa – ja joskus vaikka ei naurattaisi. Rakasta yhtä lujaa kuten olet tehnyt tähän saakka. Muiden loukkaukset kolhivat hetken. Niistäkin selviät, ja kun et katkeroidu, muiden aiheuttavat haavat paranevat. Arpikudos on tervettä ihoa vahvempaa.

Bristolin eläintarha, 2012

Sinä riität…

Elä hetkessä, sillä kaikki niin hyvässä ja pahassa menee ohi nopeasti. Kun katson kymmenen vuoden päästä elämääsi taaksepäin huomaat, kuinka mahtavaa se oli. Niin lukemattomia hienoja, hauskoja ja kauniita hetkiä. Ja ne hetket jakuvat läpi elämän. Elämä-on-kaunista!

Ole rehellinen muille ja itsellesi sekä ole rehellisesti oma itsesi. Sinä riität. Sinä riität senkin jälkeen kun sairastut MS-tautiin. Vaikka tauti vie ison osan sinua, paljon toimintakykyä – silloinkin sinä riität. Ja muista…

” Elämä ei vaadi, että olisimme paras, vaan ainoastaan että yritämme parhaamme” – H.Jackson Brown Jr

Jos voisit antaa 10 vuotta nuoremmalle itsellesi jonkin elämänohjeen, mikä se olisi?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *