Migreeni ja daith-lävistys

Olen kärsinyt migreeneistä esikoisen syntymän jälkeen. Silloin niitä oli noin kerran kuussa, joten ei viitsinyt mennä niiden vuoksi lääkäriin. Särkylääkkeet harvoin auttoivat. Yleensä ainoa apu niihin oli ylen antaminen ja uni. Päänsäryn aikana kokeilin omatoimista akupisteiden painamista ja aromaterapiaa. Joskus niistä oli apua, toisinaan ei. 
Aloin kärsiä migreenikohtauksista useamman kerran viikossa kuopusta odottaessani. Oireina on lamauttava toispuoleinen jyskyttävä kipu ja pahoinvointi. Raskaana ollessani migreenilääkkeitä ei voitu aloittaa. Vasta kolmen viime vuoden aikana minulle on tehty migreenidiagnoosi ja olen saanut täsmä- sekä estolääkkeet. 
Minun migreeni on auraton. Ennakkovaroituksena on yleensä “normaali päänsärky”. Olen vasta viime kuukausien aikana uskonut, että pienintäkään päänsärkyä ei kannata jäädä seuramaan vaan siihen on heti otettava särkylääkettä. 
Tähänastisen elämäni pahin migreenikohtaus oli viime vuoden lokakuussa, jolloin olin opintopäivillä poissa kotoa. Tunsin jo aamulla pientä päänsärkyä ja otin siihen kipulääkettä. Yhdentoista aikaan ajatus lounaan syömisestä alkoi etoa ja otin migreenin täsmälääkkeen. Painelin seuraavan tunnin melkein raivon vallassa ohimoitani ja akupisteitä käsissä. Ei apua. Kun olin maannut paikan vessan lattialla tunnin välillä oksentaen lähdin haukkamaan raitista ilmaa. Pahanolon aallot kulkivat vatsassa ja lamauttava kipu jyskytti päässä. Yritin hengitellä niiden läpi. Satuin kävelemään tatuointi- ja lävistysliikken ohi. Olin aiemmin lukenut daith-lävistyksestä ja siitä, että joillakin se auttaa migreeniin. Nyt jos koskaan…

 Renkaasta puuttu pallo. Jouduin ottamaan korun magneettikuvausta varten pois ja melkein kaksi kuukautta myöhemmin en ole saanut aikaiseksi laittaa sitä (tai siis laitattaa sitä miehelläni) takaisin. 
Pääsin puolen tunnin sisään lävistäjälle. Sattuiko lävistys – ei. Se tuntui aivan ihanalle, koska se vei huomion pois migreenistä. Maksoin ja lähdin takaisin syksyiseen ilmaan kävelemään. Korva sykki pientä kipua ja migreeni alkoi hävitä vähitellen. 
Daith- lävistys toimii akupunktion tavalla. Lääketieteellistä tai akupunteeraajien perustaa lävistykselle ei ole. Moni ajattelee toiminnan perustuvan lumevaikutukseen. Itsellä se on harventanut migreenien väliä ja niiden kestoa. Tuntui, että se tehosi vieläkin paremmin paranemisvaiheessa (itsellä tuo vaihe kesti 5-6 kuukautta. Rustolävistykset on hitaita paranemaan). 
Eli…toimiiko lävistys? Auttaako se migreeneihin? Itsellä se on auttanut. Se ei ole parantanut migreenejä, mutta lääketieteellisten apujen kera se on helpottanut kyllä elämääni, ettei migreeni lamaa sitä niin usein. Esteettisesti en juurikaan lävistyksestä pidä, vaikka niitä useampia onkin ollut elämäni aikana – se vaihe elämää on jotenkin takana.  Ottaisin kyllä vaikka ison sonninrenkaan sieraimiini jos siitä olisi apua migreeniin!
Toisaalta taas mielenkiintoista on, että minulla on nyt kaksi neurologista sairautta. Ne saattavat olla jollakin tavalla yhteydessä toisiinsa tai ehkä kaikki juontaa virusperäisestä aivokalvontulehduksesta, jonka sairastin lapsena… ken tietää? Ei Ken tiedä. 
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *