Lasten kanssa menossa – Tietomaa + 2. MS-lääkkeen pisto

Eilen käyntikohteena oli Tietomaa. Viime reissusta on 4 vuotta aikaa, jolloin meidän esikoisemme oli kolmen ja puolen vuoden ikäinen nassikka. Sitten viime kerran jälkeen Tietomaa on Museo- ja taidekeskus Luupin alaisuudessa. Vuoden ajan voimassa olevalla Luuppi- lipulla pääsee 19 euron hintaan käymään Tietomaassa, Taidemuseossa, muissa Oulun kaupungin museoissa, sekä Kierikkikeskuksessa, jonne matkaamme seuraavana. 
Näyttelyistä noin puolet olivat tuttuja viime kerralta. 3-vuotiaalle kuopukselle ja 7-vuotiaalle esikoiselle riittii katseltavaa ja kokeiltavaa. Riehakkaiden murujen kanssa kerroksia mentiin melko vauhdilla, eikä kaikkiin juttuihin jaksettu keskittyä. Esikoisesta hauskin tuntui olevan fakiirin matto, jossa sai makoilla naulojen päällä sekä “Ihminen ja eläin” näyttely, jossa maailma pystyi katselemaan esimerkiksi käärmeen silmin. Kuopukselle puiset mekaniikan maailman tutustuttavat hauskat puuhahmot tuntuivat olevan kiinnostavimmat.

Dinosaurukset ovat aina “jee”. Vaikka dinonäyttely oli melko pieni, riitti siinä katseltavaa. 

Tietomaan 3- D elokuva “Perhosten lento” oli visuaalisesti todella kaunista katseltavaa. Itsellä tuntuu hormonit olevan koko ajan pinnassa, koska silmäkulmat kostuivat liikutuksesta elokuvan lopussa. 40-minuutin pituinen elokuva oli turhan pitkä kolmivuotiaalle ja esikoinenkin alkoi loppua kohden kyselemään, milloin elokuva loppuu.

Illalla oli toisen Copaxone piston vuoro. Tällä kertaa pistopaikkana reisi. Unohdin “kuivan neulan tekniikan” eli hellästi ravistaa neulan kärjessä olevan tipan pois. En tiedä oliko se syynä, koska reiteen pisto kävi huomattavasti vatsaan pistoa enemmän. Iholle nousi reaktiona myös läpimitaltaan muutaman senttimetrin kokoinen pahkura. Mieheni oli minun huterassa pisto-opetuksessa, koska hänen pitää avustaa pakara- ja käsivarsipistoksissa. ” Onneksi” tätä pistämistä saa harjoitella kolmesti viikossa. Se tympäisee, mutta harvemmin pistettävän lääkkeen suhteen kynnys pistoon saattaisi nousta korkealle.

Iho hetimiten piston jälkeen. Pahkura ei ollut vielä noussut.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *