Kun uupumus iskee – saako mennä siitä, mistä aita on matalin?

(Scroll down for the English summary)
Eilen tuli uupelo. Kamala uupumus, josta ei meinaa tänäänkään päästä eroon. Ensin harmitti, mutta sitten totesin, että tänään on tällainen päivä. Mennään sen mukaan ja siinä se. Ei ole huono omatunto vaikka olen maannut valtaosan molemmista päivistä peiton alla. Olisin pystynyt olemaan ylhäällä hammasta purren, mutta en ollut. Kroppa vaatii lepoa ja sen se saa.
En tiedä johtuuko tämä viime viikkoisesta ms-lääkeinfuusiosta. Aiemmasta kahdesta uupumus on tullut infuusiota seuraavina päivinä. Toisaalta en edes välitä pohtia. Mennään nyt näillä ja jos ei ala helpottamaan lähipäivinä niin täytynee ottaa yhteyttä minua hoitavaan tahoon.
Minulla on taas monta pikkuprojektia, jotka olen laittanut suosiolla jäihin. Siinäpähän olkoot. Elämä on aika valmis jos sellaisenaan. Kaikki muu on pinnan kiilotusta. Olohuoneen seinää varten ostin maalin jo viime viikolla. Tyydyn ihailemaan nyt vain värikortin kanssa, miltä seinä näyttää saatuaan uuden värin. Eiköhän armas miekkoseni ala maalata tällä viikolla seinää jos itse en jaksa. Eikö ole muuten melko mahtava mustelma kämmenselässä kanyylista? Tuntuu, että mustelmia tulee koko ajan entistä herkemmin. Ja siitäkään en kumma kyllä huolestu. 
On oikeastaan varsin ilahduttavaa huomata, että ajattelumalleihini on pikkuhiljaa tullut muutosta. Enää ei ole niin kiire kuin aiemmin. Kiire tehdä ja saada asioita valmiiksi. Kyllä tässä ehtii ja jos ei ehdi, niin ehkäpä sen tekeminen ei ollut niin tarpeellista kuin luulin. 
Olen aloittanut pikkuhiljaa siirtymisen taas gluteenittomaan ruokavalioon. Viimeksi kokeilin sitä pari vuotta takaperin ja hyväähän se teki. Nyt kokeilen, jos se pitäisi ms-taudin oireita kurissa. Gluteeni saattaa aiheuttaa kroppaani tulehdustilan, jossa muut autoimmuunitaudit ärhentelee. Kaapissa odottaa jauhoja ja reseptejä. Onneksi kaupasta saa gluteenittomia tuotteita. Niillä mennään siihen saakka kun energiaa löytyy enemmän. Ja saatetaan vielä mennä senkin jälkeen. Joskus on aivan hyvä mennä sieltä, mistä aita on matalin. 

_________________________________________________________________________________

English summary: I’ve had bad case of fatigue. Maybe it is due to my last week’s ms-infusion? Usually I’ve had exhaustion few days after the medication. I’ve got lot of little projects that I just have to leave until I’m feeling better. It is quite nice to notice how my way of thinking is slowly changing. I do not keep myself as busy as I used to or rush to finish things. I can just leave whatever I got going on for a while and if they cannot be left for little longer, maybe they did not need doing in the first place.

I have started a gluten free diet. I was on it few years ago and I know it is good for me. I want to see  this time also whether it would help the MS-symptoms as gluten is known to worsen autoimmune diseases. I’ve got lot of gluten free flours waiting for me to bake gluten free goods. Those can wait unopened. I can get good gluten free stuff from grocery store already made until I feel better. And maybe even after that. The convenience of moderns living!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *