Köyhän käytännön niksejä – joululahjat on jo ostettu

Onko liian aikaista puhua joulusta… jouluttajille ei, muille varmaan kaikki jouluun liittyvä ennen marraskuuta saa näkemään punaista. Eikä joulunpunaista vaan ärtymyksestä johtuvaa verisuonien poksahtelun punaista.
Olen naimisissa joulufanin kanssa. Jos ajattelee, että Suomessa mennään liiallisuuksiin joulun ja sen juhlimisen kanssa, niin kannattaa käydä viettämässä joulukuu Englannissa ja osallistua jonkun perheen joulunviettoon. Minä sain jouluun kunnon siedätyshoidon heti toisena jouluna Englannissa, jolloin juhlin sitä mieheni perheen kanssa. Siitä kai pikkuhiljaa minustakin tuli jouluttaja. Varsinkin uskoontulon jälkeen olen yrittänyt paneutua yhä vähemmän joulun materialistiseen puoleen hiljentyä joulupaaston hengessä. Joululaulut, kuusi ja koristeet (meillä laitetaan muovikuusi koristeineen pystyyn jo marraskuun lopussa)…niissä vaan on sitä jotain, joka saa sisällä hyvänolon kuplintaa aikaiseksi. 
( Englantilaista jouluateriaa pubiversiona)
Vaikka olen jouluttaja ja tykkään antaa toisille lahjoja, ei minulla mene lahjoihin koskaan hirveitä summia rahaa. Helpointa on tietenkin sopia, että joululahjoja ei osteta, mutta jos nyt satut olemaan perheessä/ suvussa, jossa niitä annetaan (eikä vain sitä yhtä), niin tässä tulee köyhän niksi: ala joulushoppailemaan hyvissä ajoin. Kun on hyvissä ajoin liikkellä säästää paljon joululahjoihin menevää rahaa puhumattakaan joulustressin minimoimisesta.
1. Käytä hyväksi kaupoissa jo edellisen joulun alennusmyynnit. Sitä seuraava kesäale ja kaikki siinä välissä. Lahjan saajan tuntien tietää noin suurin piirtein, mistä toinen tykkää. Itse ostan suurimman osan lahjolahjoista alennusmyynneistä.
2. Isommissa marketeissa on aleja tuon tuo tuostakin ja jopa alehylly, mihin ilmaantuu säännöllisesti poistotuotteita. Ne kannattaa katsoa läpi kauppareissuilla.
3. Kannattaa seurata myös nettikauppojen ja kauppojen nettisivuja. Lapsille hyviä joululahjoja löytyy esim. Toys r us- nettisivulta kesäalesta – ja usein tavaraa, jota ei itse liikkeessä ole.
4. Omat tekemät lahjatkin kannattaa ainakin aloittaa hyvissä ajoin. Vaikka jo tammikuussa. Itse olen to-del-la hidas neulomaan ja minulla menee hyvin pian mielenkiinto projekteihinja viime lokakuussa aloittamani kaulaliina (kyllä KAULALIINA!!!) jäi puoliväliin. Yritän saada sen nyt täksi jouluksi valmiiksi. 
Olen useampana vuonna tehnyt miltei kaikki joululahjaostokset viimeistään syyskuuhun mennessä. Konvehtirasiat ja myöhemmin vuoden aikana julkaistavat esim. pelit ja filmit on pakko ostaa myöhemmin. 
Miten ruudun toisella puolella…onko siellä jouluttajia tai muita, joilla joululahjat on jo melkein ostettu? Ja hei…mukavaa joulunodotusta 😂


Kommentit (2)
  1. ❤JOULU ❤ Kuusi marraskuun lopussa ja kaikki ihanat tunnelmavalot..�� En malta odottaa!

    1. Maria Strong
      10.8.2017, 13:07

      Kiitos kommentista. Siinä joulussa on sitä jotain. Itse laitan ne tunnelmavalot varmaan kohta. Syksyn pimeät illat ja kynttilät…ahhhh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *