Kädetön kesäkuumalla

Kesä ei ole koskaan ollut minulle lempivuodenaika ja yleensä pysyttelen varjossa auringossa paistattelun sijaan. Silti täytyy sanoa, että harmittaa, kun ainakin tällä hetkellä MS rajoittaa lämmössä oleskelua. Auringossa ja lämmössä oleskelu pahenta vanhoja oireita. Nämä muutaman päivän todella mahtavat kesäilmat ovat saanet sormeni tönköiksi makkaroiksi, joissa tavarat eivät meinaa pysyä. Fatiikki (uupumus) on myös pahana. Yöunien jälkeen olo on voimaton, raajat tuntuvat raskaalta ja ajatus junnaa paikallaan. Kesäkuuma ei ole MS potilaalle parasta aikaa. 

Vaikka äiti ei pääse riehumaan lasten kanssa ulos, onneksi lapset voivat leikkiä takapihalla. Pystyn pitämään heitä silmällä sohvalta olohuoneen suurista ikkuinoista. Sisälläkin voi leikkiä äidin tuntematta siitä huonoa omaatuntoa. Terveystilanne kun on nyt, mikä on. 

En tietenkään ole vielä kokonaan parantunut relapsista (pahenemisvaihe). Aika näyttää, mitkä näistä oireista jää ja mitkä ei. Aiemmin melko impulsiiviselle ja dynaamiselle ihmisille tällainen hijaa hissuttelu ja odottaminen on aivan tuskaa. Tässä on itselle kova kasvun paikka. 
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *