Jouluttajat ovat muita ihmisiä onnellisempia

Milloin joulua voi alkaa juhlia? Milloin joulukoristeet saa laittaa esille? Milloin saa polkaista ensimmäiset ”Porsaita äidin oomme kaikki” soimaan tai syödä ensimmäiset joulutortut? Mielipiteet varmasti jakautuvat tässä asiassa. Jotkut eivät juuri joulusta perusta ja sitten on joukko intohimoisia joulufaneja, joita jouluttajiksikin kutsutaan. Jouluttajat ovat kuulemma muita ihmisiä onnellisempia – totta vai tarua?

Jouluttajien talo

Me koristelimme joulukuusen viime viikon lauantaina. Kuusen lisäksi koko olohuone sai jouluöveripläjäyksen englantilaisten kattoon laitettavien folioköynnösten kera.

Alunperin ajatuksena oli odotaa joulukuun ensimmäiseen päivään koristelujen suhteen, mutta kysyin puolisoltani olisiko hänellä mitään sitä vastaan, jos joulukoristeet laitettaisiin jo nyt esille. Ei ollut perheen hard core jouluttajalla mitään sitä vastaan ja blogistani luin, että joulukuusi oli esillä jo aiempana päivämääränä viime vuonna.

Se milloin joulukoristeet voi laittaa esille, jakaa voimakkaasti mielipiteitä. Siitä kirjoitin viime vuonna postauksessa Milloin joulua saa alkaa juhlia?

Kysymykseen, milloin joulua saa alkaa juhlia voisi kai asetella ennemmin, mitä haittaa on, jos kodin koristelee joulukuusineen jouluisaksi jo marraskuun lopussa? Joulukoristeisiin kyllästyy ennen joulua? Ei. Tai en ainakaan minä ole kyllästynyt. Joka loppiainen pakkaan joulukoristeet pois, kaiho jo rinnassa ja seuraavaa joulua odottaen.

Jouluttajat ovat muita ihmisiä onnellisempia

Tutkijoiden mukaan ihmiset, jotka aloittavat joulun koristelun aiemmin, ovat onnellisempia. (lähde). Joulukoristeet luovat nostalgista tunnetta, lapsuuden joulujen taikaa ja innostunutta oloa. Hyvää oloa ei voi olla koskaan liikaa ja sitä tarvitaan aikana, jolloin stressistä kärsivät jo lukioikäiset. Miksi siis ei pidentäisi tuota tunnetta muutamasta viikosta yli kuukauteen? Minulle joulu tuo kutkuttelevan hyvänolon tunteen, jossa on ihana olla joulukoristeiden ympäröimänä niin kauan kuin mahdollista.

Minä opin jouluttamisen vasta asuessani puolisoni kanssa yhdessä. Ehkä minulla lapsuuden joulujen lisäksi nitoutuu yhteen puolison kanssa yhdessä vietetyt joulut ja aika Englannissa. Joka tapauksessa jouluaika on ihanaa. En panttaa sitä pitkälle joulukuuhun saakka. Joulukoristeiden keskellä se nousee heti pintaan.

Lue myös: Viimeisen parin viikon aikana olen… (eli joulu Englannissa)

Ovatko jouluttajat muita ihmisiä onnellisempia?

Joulua edeltävä aika ei ole ollut moniin, moniin vuosiin minulle stressaavaa aikaa. Kaikki joululahjat on jo ostettu. Niiden ostamisen aloitan pikkuhiljaa pitkin syksyä ja jopa kesän alennusmyynneissä. Joulusuklaat odottavat kaapissa ja joulupäivän tarjoilut resepteineen on suunniteltu Pintrestiin. Juhlimme joulua jo aattona, mutta joulupäivä on SE joulun juhlinnan päivä Englantilaisen perinteen mukaan. Lapsemme saavat myös vasta silloin joululahjat.

Lue myös: Joulu meidän kahden kulttuurin kodissa

Milloin sitä joulua saa alkaa juhlia? Ihan juuri silloin kuin huvittaa. Joulua voi olla myös juhlimatta. Ovatko jouluttajat sitten muita ihmisiä onnellisempia? Ehkä sen joulun ajan. Onnellisuutta varmasti lisää myös se, että tekee asiat elämässä omien arvojen ja mieltymysten mukaan, eikä noudata aina muiden esimerkkiä.

Ihanaa ja rauhallista joulun odotusta jokaiselle ❤️

p.s. Seuraavassa postauksessa mielenkiintoista asiaa laihdutuksesta.

Seuraatko blogia jo somessa?

Instagramissa @mariaisstrongblog

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (1)
  1. Kyllä, kyllä, kyllä! Meillä laitetaan kuusi lauantaina.🌲Muita juttua on ilmestynyt pitkin marraskuuta: tähti olkkarin ikkunaan, kynttilävalot keiittiön jne. Parastahan se on just se tunnelmointi ennen joulua. Valoja tähään pimyden keskelle, nyt jos koskaan niitä tarvitsee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *