Jäätelöä juhlapöytään – testissä Valio Jäätelöfabriikin uusia makuja

Tuotteet saatu Valio Oy:lta somenäkyvyyttä vastaan.

Kevään kasvava auringon määrä ja lämmön saapuminen Suomeen on lupaus pian koittavasta kesästä. Jos jokin asia yhdistetään lämmön lisäksi kesään, niin sen täytyy olla jäätelö, eikö? Suomessa kun ollaan, niin jäätelöllä herkuttelu ei jää vain kesään. Valio Jäätelöfabriikki on valmistanut neljä uutta syytä jäätelöllä herkutteluun ympäri vuoden.

” Idea ei voi huono, jos se saa hyvälle tuulelle”, on Valio Jäätelöfabriikin alun takana ollut ajatus – ja mainoa ajatus onkin. Jäätelöfabriikki on pieni, omintakeinen ideapaja ison meijerin sisällä Oulussa.  Valion jäätelöfabriikki on tuonut  markkinoille jo 12 toinen toistaan herkullisempia makuja ilahduttamaan jäätelön ystäviä. Valio Jäätelöfabriikin jäätelöt ovat Eila-tuotteita eli laktoosittomia.

Valion Jäätelöfabriikin jäätelöissä on tuttuja suomalaisia makuja kuten Mustikka-kaura, Porkkakakku ja Aura-juusto. Joihinkin tuttuihin makuihin on myös lisätty jännittävä tvisti, kuten salmiakin kaveriksi on yhdistetty chili.

Valio Jäätelöfabriikin uudet maut

Hintansa väärtiä herkkua

Olen maistellut aikaisemminkin Valio Jäätelöfabriikin jäätelöitä. Jäätelöt ovat hinnaltaan niitä ” perus litran jäätelöpaketteja” hintavampia, mutta kun maku ratkaisee, voittavat Jäätelöfabriikin tuotteet mennen tullen edullisemmat kilpailijat.

Jäätelöt ovat hyvän makeita – pienikin määrä tyydyttää makeannälän nopeasti. Jäätelöiden koostumus on samettisen suussasulavaa ja makuhermoja kutkuttelevan täyteläistä. ” Onhan nämä tavallista jäätelöä luksustasoisempaa herkkua”, totesi mieheni, joka syö jäätelöä hyvin harvoin. Valio Jäätelöfabriikin tuotteet ovat harvoihin ja hieman juhlavimpiin herkutteluhetkiin oivallinen valinta.

Saimme perheellemme maisteluun Valio Jäätelöfabriikin uusia makuja: Passion Kookos, Unelmasuklaa, Omena-Kaura piirakka ja Lemon Curd. Meillä ei ollut sen kummempaa herkutteluhetkeä kuin arki-ilta. Olimme kaikki jokseenkin väsyneitä ja pääsimme viettämään sille päivää yhteistä aikaa vasta iltaruoan ääressä. Juhlistimme arkista yhdessäoloa maistelemalla jäätelöuutuuksia.

Maria (is) Strong blogi

Jäätelöherkkuja pääsiäispöytään

Miten kotiraatimme pisteytti Valion Jäätelöfabriikin uutuudet?

Lasten ykköseksi nousi Omena-Kaurapiirakka. Sen pienet klusteroituneet kaurapalaset olivat hauska lisä jäätelössä. Ihanan sitruunainen Lemon Curd nousi kakkossijalle Unelmasuklaa kanssa. Unelmasuklaassa kuulemma mahtavaa oli ne pienet suklaapalaset, joita jäätelössä oli runsainmäärin. Esikoinen ei pitänyt lainkaan Passion Kookos-jäätelöstä ja kuopuksenkin listalla se jäi neljännelle sijalle.

Puoliso pitää melkein kaikesta, missä on sitruunaa. Lemon Curd nousi näin ykköseksi. Toiseksi kipusi Unelmasuklaa. Omena-Kaura puolisoni mielestä ei maistunut mitenkään erikoiselta. Kookos Passion ei juurikaan uponnut hänelle.

Valio Jäätelöfabriikin uudet maut

Omasta mielestäni Lemon Curd- jäätelö on ihanan raikas ja sopii ehdottomasti tulevan pääsiäisen aterioiden jälkiruoaksi. Omena-Kaura Piirakka maistui siltä, mitä nimikin kertoo. Ne kaurapiirakan palaset todella olivat mukava lisä jäätelössä. Jäätelö ei ollut liian “raskaan” makuinen. Unelmasuklaa on mukavan makea ja sitä en itse ainakaan muutamaa lusikallista enempää pysty syömään (ei ihme, että se oli lapsille mieleen).

Kookosta!!! Kiitos Jäätelöfabriikki!

Ykköseksi itsellä nousi ehdottomasti Passion Kookos- jäätelö. Minä rrrrrakastan kaikkea kookoksen makuista ja hajuista. Mielellään tuoksunkin päästä varpaisiin kookokselta, niin ei tule varmasti yllätyksenä, että olin erittäin innostunut Jäätelöfabriikin Passion Kookos jäätelöstä jo ajatuksen tasolla. Aiemmin maistamani kookosjäätelöt ovat usein maistuneet melko kemikaaliselta ja niistä on jäänyt hieman ikävä jälkimaku.

Jäätelöfabriikin Passion Kookos- jäätelö ei aiheuttanut pettymystä. Jäätelö on ihanan kookoksinen ja passion tuo jäätelöön raikkautta ja ehkä juuri tasapainottaa kookosta, että jäätelö maistuu siltä kuin kookos parhaimmillaan tuoksuu. Täysi kymppi siis tälle jäätelölle (ja mukava, että muut perheenjäsenet eivät tästä kovin paljon pitäneen – jää kokonaan minulle syötäväksi. Muahahahah!)

Valio Jäätelöfabriikin uudet maut

Onko Valio Jäätelöfabriikin ihanuudet tuttuja? Mistä mausta sinä pidit?

Elämää MS-taudin kanssa

Instagramissa @mariaisstrongblog ja Facebookiin tästä

**********

Blogin suosituimpia postauksia:

Mitä kaikkien tulisi tietää fatiikista eli äärimmäisestä uupumuksesta?

Mitä, jos olisin sairastunut MS-tautiin Englanissa asuessani?

Asia, mikä MS-taudissa ärsyttää eniten

 

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (1)
  1. LauraKatarooma
    14.4.2019, 17:24

    En oo näitä maistanu vielä. Kookoksesta puheen ollen, tykkään tosi paljon Ainon kookosjäätelöstä. Yks mun lempijäätelö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *