Hyvinvointivalmennus, jonka avulla laihduin X kiloa!

(Postaus ei sisällä mainontaa, eikä kaupallista yhteistyötä. Pelkkää omaa kokemustani valmennuksesta, jonka olen itse pikkuisesta eläkeläisen kukkarostani maksanut)

Tulit mitä luultavammin lukemaan postausta, koska haluat laihduttaa. Olet ehkä minun tavoin kokeillut useamman laihdutuskuurin joko ilman tuloksia tai sitten painosi on laihtumisen jälkeen tullut muutamien “kostokilojen” kanssa takaisin. Olipa syy mikä tahansa, niin ensiksi haluan sanoa kiitos kun tulit blogiin. Kerron nimittäin hyvinvointivalmennuksesta, joka on muuttanut omaa elämääni.

Näiden keinojen avulla laihduin aikaisemmin (mutta lihoin kilot takaisin)

Olen ollut jojo-laihduttaja jo teini-iästä saakka. Painoni on viimeisen parinkymmene vuoden välillä seilannut välillä plus-miinus 30 kiloa. Olen kokeillut monenlaisia kuureja. Muistaako kukaan enää veriryhmädieettiä? Sitäkin on kokeiltu. Karppausta myös. Olen laskenut eri ruokien “syntipisteitä” englantilaisen Slimming Worldin mukaan. Olen aloittanut lukemattomia herkkulakkoja. Painoni tippui tehokkaimmin lääkkeiden avulla, mutta tuli takaisin heti ne lopetettuani.

MS-tautiin sairastuttuani painoni on ollut koko ajan noususuhdateessa. MS-tauti on aikaajoin vaikuttanut liikuntakykyyni, joka on entistä enemmän vähentänyt innostustani liikkumiseen. Jatkuva kamala olo on lisännyt lohtusyömistä ja lohtusyöminen on lisännyt sitä jatkuvaa kamalaa oloa. Noidankehä on ollut voimakas.

Lue myös postaus: Vaikka olen ylipainoinen, päätin etten aloita enää koskaan laihdutuskuuria

” Miksi lihava ei tee asialle jotain?”

” Ota itseäsi niskasta kiinni!” ” Poista ruokavaliosa tuo ja tuo!” ” Liiku enemmän!” ” Syö vähemmän!” ” Tällä ruokavaliolla voi parantaa MS-taudin”. Meistä aivan varmasti jokainen tunnistaa terveydellemme huonot tavat. Kaikki tietävät, mikä on terveellistä ruokaa ja mikä ei. Aikuisena varmasti tietää laihdutuksen matematiikan. Kulutusta korkeammalle ja kroppaan laitettavia kaloreita alas.

Miksi lihava ei vain tee asialle jotain? Tätä ihmettelevät laihemmat. Miksi joku syö lääkkeitä sen sijaan, että muuttaisi elämässään sen, mikä pahentaa oireita? Miksei lihavat vain ota itseään niskasta kiinni ja vain tee asialle jotain? Yllättävänä uutisena voi kertoa, että jokainen ylipainoinen on yrittänyt tehdä asialle jotain monta, monta kertaa. Jokainen epäterveellistä ruokaa syövä on yrittänyt parantaa ruokavaliotaan satoja kertoja.

Itseä se laihduttaminen laihduttamalla on jo pitkään ahdistanut, koska tiedän itsekurini loppuvan jo muutamien päivien jälkeen. Takana on niin monta epäonnistunutta kuuria. Ja jos itse sitä laihtumista on tapahtunut, tulee epäonnistuminen viiveellä kilojen takaisintulon myötä.  Itsekurin loppumisen jalkeen tulee mukaan itsesyytökset, paha mieli ja ollaan takaisin aloituspisteessä.

Valmis Muutokseen

 

Olen kulkenut aika pitkän tien siihen pisteeseen, että hyväksyn itseni jokaisen ylipainokilon kera. Ehkä tässä juuri piili valmius muutokseen. Huomasin, että ongelmani ei niinkään ole ne liiat kilot. Ne ovat seuraus huonosta ruokavaliosta. Ruokavalioni oli aivan sekaisin jatkuvasta itseni näännyttämisestä ja ahmimisesta. Vaikka tiesin, mitä terveelliseen ruokavalioon kuuluu, ruokavalion muuttaminen tuntui liian haastavalta tehtävältä alkaa tehdä itse. En ollut aiemminkaan siinä onnistunut ja jos olin, oli onnistumisen pituus laskettavissa muutamissa päivissä. Epäonnistuessani luovutin ja palasin takaisin vanhaan tuttuun ja epäterveelliseen.

Maria (is) Strong Blogi

Muutos- hyvinvointivalmennus – lempeä tapa saada hyvinvointi kuntoon

Onnesi apua on nykyään saatavilla ja välillä onni suosii etsijää. Löysin mainoksen Muutos Hyvinvointivalmennuksesta. Vaikka mainos valmennuksesta olikin laihduttamisesta, valmennuksesta lisää luettuani huomasin, että kyse oli paljon muustakin. Juuri siitä elämäntapamuutoksesta, jolla voi saada pysyviä muutoksia.

Liityin lokakuun alussa aloittavaan valmennukseen. En kylläkään kovin optimistisella asenteella, sillä sisälläni alkoi heti kiemurrella jo ahdistus ja vahva epäilys siitä, että tässä on TAAS uusi laihdutuskuuri, joka epäonnistuu. Päätin kuitenkin antaa tälle valmennukselle mahdollisuuden. Valmennusta on nyt takana vasta 2 kuukautta ja edessä vielä 10.

Näin kahden valmennuskuukauden jälkeen olen niin iloisesti yllättynyt valmennuksesta, että haluan mainostaa Muutos- valmennusta muillekin. Tämä ei ole maksettua mainontaa – täysin omaa rehellistä ja positiivista kokemustani valmennuksesta, jonka olen itse maksanut. Olen investoinut itseeni.

Muutosta alkeista lähtien

Muutos-hyvinvointivalmennuksessa ei lähdetä liikkeelle itsensä rajoittamisesta. Kiellettyjä ruokia ei ole. Tämä oli yksi syistä, miksi lähdin valmennukseen mukaan. Tunnen itseni ja itsekurini mitan. Itsekurin varassa tekemäni muutokset päättyvät nopeasti ja huonoin tuloksin.

Muutos-hyvinvointivalmennuksessa ruokavalion ja ruokailutapojen korjaaminen aloitetaan myös aivan alusta. Joillekin ehkä tuskallisen alusta, mutta kuitenkin tärkeistä perusasioista. Pureskeletko esimerkiksi ruokasi tarpeeksi hyvin? Minä ainakin hotkin ruokani ja pureskelin sen huolimattomasti. Lasten pikkuvauva-aikana ja kiireisessa työssä nimittäin tuli opeteltua tämä huono tapa.

Muutos- hyvinvointivalmennus on hidasta, mutta tehokasta etenemistä

Muutos-hyvinvointivalmennus on huolellisesti suunniteltu ja hitaassa tahdissa etenevä valmennus, jossa opetellaan uusia tapoja. Valmennus kestää 52 viikkoa eli vuoden. Kyseessä ei ole nopea ja tiukka laihdutuskuuri. Nuo nopeat ja tiukat laihdutuskuurit ovat jojo-laihduttajille tuttu juttu. Nopeista tuloksista seuraa usein nopea palaaminen alkuperäiseen painoon muutamien ekstrakilojen kera.

Valmennusmateriaalia tulee luettavaksi joka maanantai ja juuri sopivassa määrin. Viikon aikana otetaan uusia tapoja käyttöön. Valmennusmateriaalin voi lukea, kuunnella tai katsoa videona. Ajan myötä nuo valmennuksessa tuodut tavat muuttuvat rutiineiksi. Itse olin tästä itseni tuntien aika epäluuloinen. Olin kokeillut esimerkiksi opetella juomaan tarpeeksi vettä monta monituista kertaa. Onnistuin siinä aina pari päivää. Oppisinko todellakin valmennuksen avulla huolehtimaan riittävästä nesteytyksestä? Jo tästä voin sanoa, että valmennus todella toimii, koska minä olen oppinut juomaan riittävästi nesteitä ja sekin tapahtui melko huomaamatta.

Muutos- hyvinvointivalmennus ei myöskään keskity vain ravintoon ja liikkumiseen, vaan nimensä mukaisesti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, kuten esimerkiksi ajatusmallien muuttamisen ja riittävästä unesta huolehtimisen suhteen.

Saan jokainen päivä valmennuksesta onnistumisen tunteita.

Upeaa Muutos- hyvinvointivalmennuksessa on se, että koen onnistumisen tunteita jokainen päivä. Laihdutuksen kanssa harvoin käy niin. Nyt onnistumisen tuntemukset tulevat siitä, kun huomaan valitsevani terveellisemmän ruokavaihtoehdon tai saan syötyä riittävästi kasviksia. Riittävä veden juominenkin saa olon tyytyväiseksi. Jokainen päivä tuntee olevansa voittaja!

Valmennuksessa opittuihin tapoihin on näin vasta parin kuukauden valmennuksen jälkeen helppo palata takaisin. Olen useammankin kerran niin sanotusti “lipsahtanut” vanhoihin tapoihin. Olen kuitenkin pystynyt palaamaan takaisin hyviin opittuihin tapoihin melko vaivatta ja tehnyt sen ennen kaikkea ilman syyllisyyttä!

Lempeys toimii kiusaamista paremmin

Muutos-valmennuksen valmentajat ovat myös tavoitettavissa. Facebookissa on ryhmät omalle aloituskuukaudelle vertaistukea varten ja reseptivinkkejä varten toinen ryhmä. Muutos-valmennuksen materiaalista ja valmentajista tulee itselle se tunne, että minusta ja minun muutoksestani välitetään: ei ruoskimalla ja kurinalaisella muutoksella vaan lempeällä, armollisella, mutta siltikin tehokkaalla tavalla.

Minkä verran painoni on tippunut kahden kuukauden aikana?

Jaa-a. En osaa vastata. En nimittäin ensimmäisen kuukauden jälkeen puntarilla. Saattaa olla, etten yhtään. Saattaa olla, että vain pari kiloa. Itse laihtumisesta on tullut minulle aivan sivuseikka. Mukava, jos laihdun, mutta muutosta on tapahtunut jo niin paljon ,että olen erittäin tyytväinen valmennukseen.

En paljasta, minkä verran olen laihtunut

Aion postata matkastani Muutos-hyvinvointivalmennuksessa lisää aika ajoin ja minussa tapahtuvista muutoksista, mutta en (valitettavasti) aio valmennuksen aikana paljastaa, minkä verran olen laihtunut. Sitä, paljastanko sen valmennuksen lopuksi, en tiedä. En paljasta sitä, koska en halua painon muutoksen olevan motivaattorini muutoksessa. Haluan terveellisemmät elämäntavat ja ruokavalion ja jos ei muuta, niin ainakin välttää painonnousun.

Ihania askeleita kohti hyvinvointia

Minä voin paljon paremmin, kuin ennen. Voin niinä MS-taudin aiheuttamina huonoina päivinäkin paremmin, kuin ennen. Minun energiatasoni ovat nousseet. Minulla on kevyempi olo. Peilikuvassani on myös paljon paremmin voiva minä, jonka linjoissa huomaan jo hieman hoikentumista. Hoikistuminenkin on itselle kuitenkin vain plussaa, ei enää se varsinainen päämäärä. Minä olen päättänyt olevani sinut itseni kanssa kaikkine kiloineni. Tiedän kuitenkin syöväni nyt paljon paremmin kuin kaksi kuukautta sitten. Melkein voisin sanoa, että ruokavalioni on ehkä ensimmäistä kerta elämässäni varsin hyvä, monipuolinen ja terveellinen.

Syön kyllä edelleen herkkuja, mutta niiden syömisessä tulee nopeasti stoppi. En kiellä itseltäni mitään, mutta kaikkea ei enää tee mieli. Jatkuva makennälkäni on huomattavasti vähentynyt. Tähän on syynä ruokavalion muutos. Kroppa tuntuu olevan tyytyväisempi, eikä enää kilju nopeaa korjausta sokerisella tai rasvaisella ruoalla.

Muutos on tapahtunut helposti ilman itseni kiusaamista

Ruokavalion muutosta on tapahtunut hitaasti ja melkein huomaamattani. Helposti oikeastaan. Se ei ole missään vaiheessa tuntunut kovalta työltä tai itsensä kiusaamiselta, mutta siitäkin huolimatta olen kokenut suurta positiivista muutosta olossani.

Muutos- hyvinvointi yhteen sanaan kiteytettynä (ja sitten vähän vielä päälle)

Jos minun pitäisi kiteyttää Muutos-hyvinvointivalmennus yhteen sanaan, se on armollisuus. Armollisuus itseä kohtaan juuri nyt. Armollisuutta siihen, mikä sai minut juuri tähän tilanteeseen. Armollisuutta juuri sen hetkiseen tilanteeseen. Armollisuutta omaa matkaa kohden ja armollisuutta silloin, kun matkaa on vaikeampi kulkea.

Uusi Muutos-valmennusryhmä alkaa yleensä kuukauden alussa. Tammikuun ryhmä alkaa 13.1. Ensimmäinen kuukausi on vain 9 euroa ja sen jälkeen 29 euroa. Itse olen sitoutunut valmennukseen koko 12 kuukauden ajaksi, jolloin kuukausihintakin putosi useamman euron. Viikottaisen valmennusmateriaalin lisäksi Muutos-sivustolla on runsaasti treeniohjelmia ja bonusmateriaalia. Sanoisin, että Muutos-valmennus on nyt ainakin kahden ensimmäisen kuukauden aikana tarjonnut erittäin hyvää vastinetta rahoille. Olen oikeastaan ensimmäistä kertaa optimistinen sen suhteen, että pystyn muutokseen ja pystyn muuttamaan elämäntapojani, jotka eivät tee minulle hyvää.

Onko Muutos-hyvinvointivalmennus tuttu? Innostiko postaus sinua muutokseen?

Seuraatko blogia jo somessa?

Instagramissa @mariaisstrongblog

 

sairaudet ms-tauti ylipaino elamantapa
Kommentit (3)
 1. Olen katsonut valmennuksen videoita ja ovat oikeasti erilaisia lähestymistavaltaan, ihana poikkeus! Vaikutti siltä, että heidän avullaan oikeasti pysyvä muutos olisi mahdollista. Kiva seurata sinun kokemuksia valmennuksesta, jos sitä innostuisi itsekin.

  1. mariaisstrong
   9.12.2019, 14:34

   Näin vain parin kuukauden kokemuksella suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan. Olen kokenut onnistumisen tunnetta, jota ei yhdessäkään laihdutuskuurissa ole ollut.

 2. Hyvä kirjoitus!

  Muutaman kerran olen jonkun kuurin tehnyt, mutta lyhyeksi se ilo on jäänyt.. Ongelmana myös se ettei pysty kaikkia lihaskuntoliikkeitä suorittamaan, on vaihdevuodet ja kohta varmaan diabetes..

  Olen miettinyt eri vaihtoehtoja ja minustakin tuntuu, että Muutos-valmennus voisi oikeasti erilainen sen suhteen, että ne opit voi jäädä pysyväksi ja sitten pikkuhiljaa saisi niitä tuloksia.

  Mielenkiinnolla jään odottelemaan seuraavaa kirjoitusta aiheesta ja jos sitä itsekin aloittaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *