Elämän pieniä asiota suurella merkityksella (kotona tehty jäätelö ilman jäätelökonetta)

MS-tauti on ollut kesän hallitsija. Me emme ole perheenä pystynyt tekemään paljon mitään kivaa. Kesän alussa kävin esikoisen kanssa tivolissa. Olemme käyneet koluamassa muutaman paikallisen nähtävyyden ja ihastelemassa Koitelin kosken pauhuja makkaranpaiston yhteydessä. Itselle tulee kuitenkin vanhempana hienoinen morkkis siitä, että lasten kesäloma oli todella pohjanoteeraus meidän vanhempien osalta. Ehkä tässäkin on jossain takaraivolla se millainen lasten kesäloman PITÄISI olla. Eikö lomalla ole pääasia rentoutua. Olla ilman aikatauluja ja koulua?
No, kuulin, että tokaluokalle mennyt esikoisemme oli kertonut kesäloman tosi mukavana juttuna itsetehdyn jäätelön. Täh. Itselle se oli 10 minuutin keittiössä touhuaminen, mikä ei muuten ollut mitään erikoista, paitsi tietenkin lapsen kanssa vietetty aika on aina niitä helmiä, joita liitetään muistojen nauhaan. Lapselle se kuitenkin merkitsi todella paljon. Tehdä oma jäätelö!
Tässä teillekin ohje. Ohje löytyi Delish- facebookin sivulta. Todella helppo ja tulos on herkullista!
Tähän jäätelöön tarvitaa 2,5 desin purkki kuohukermaa, tölkki sokeroitua kondensoitua maitoa, minivaahtokarkkeja ja kaakaojauhetta. 
1. Vatkaa kerma ja lisää sekaan sen jälkeen kondensoitu maito

2. Joukkoon mukaan pari ruokalusikallista kaakaojauhetta

3. Mukaan pari kourallista minivaahtokarkkeja oman makumieltymyksen mukaisesti

4. Laita koko komeus muovikelmulla vuorattuun vuokaan. Laita pakasteeseen n.6-8 tunniksi. Meillä jäätelö oli pakastimessa yön yli ennen sen syömistä

5. Nautiskele jäätelöä ja mieti, mitä kaikkia ihania makuvariaatoita tästä pystyisi tekemään

6. Ja muistuta itseäsi vanhempana jälleen kerran, kuinka PIENISTÄ ja JOKAPÄIVÄISISTÄ asioista lapset pitävät, varsinkin ku siinä samalla saa viettää aikaa vanhempien kanssa. He eivät tarvitsee lähellekään niin paljon erikoista aktiviteettiä, kuin meille uskotellaan!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *