Asia, joka kaikkien tulisi muistaa

Sunnuntaina katsellessaan seuraavan viikon kalenteria muistettavine ja tehtävine asioineen, alkaa pintaa hiipiä joskus pieni paniikki. Paniikki alkaa nousta varsinkin silloin jos oma akku ei olekaan latautunut toivotulla tavalla viikonlopun aikana. Sunnuntaina iltapäiväillä itsellä alkoi tykyttää migreeninpoikanen ohimolla ja koiran kanssa tehdyn lenkin jälkeen tuntui, että jalat ei vaan jaksa. Vaatteitakin olisi vielä pestävänä ja viikattavana. Kroppa ei ole samaa mieltä suunnitelmieni kanssa. Aivot lyö tilttiä. Näilläkö voimavaroilla pitäisi käydä taas huomenna arkipäivän rutiineihin?

Saattaisit pitää postauksesta: 5 vinkkiä helpottamaan arkeasi

Kauhukuvien ennustaja

Meidän kaikkien sisällä taitaa asua jonkinlainen ennustelija. Kuten valtaosalla ennustajista, meidän omallakin ennustajaeukolla tai -ukolla ne tulevaisuuden aprikoinnit menee usein aika vikaan. Meidän mielellä on usein taipumus elää jo huomisessa: tehdä sinne valmisteluja ja jopa käydä läpi seuraavan päivän keskusteluja muiden kanssa. Itsellä on tapana luoda jo kauhu/katastrofikuvia seuraavista päivistä, kuten silloin kun omat voimavarat on vähissä. Maanantai kauhistuttaa jo valmiiksi. On niin paljon tehtävää. Miten ihmeessä selviän niistä kun olen niin uupunut. Nii-in…uupunut tänään ja huominen ei ole vielä tänään.

“Kohtaa tämän päivän haasteet tämän päivän voimilla. Älä käy käsiksi huomisen ongelmiin, vasta kuin huomenna. Sinulla ei ole vielä huomisen voimia. Sinulla on niitä vain tarpeeksi tälle päivälle” – Max Lucado-

Näinhän se on – jopa silloin, jos sairaus on tuonut elämään fatiikkia eli uupumusta. Uupumuksen vuoksi elämästään joutuu usein karsimaan paljonkin asioita, joita haluaisi tai vain pitäisi tehdä. Toisaalta uupumuksen vuoksi niitä asioita karsiessaan huomaa, kuinka paljon turhaa sitä elämäänsä sisällyttää huomaamattamaan. Joskus tehtäviä asioita joutuu siirtämään päivään, jolloin uupumus toivottavasti on taka-alalla.

Elämän rajoitteista huolimatta Max Lucadon ajatelma pätee myös meihin uupumuksen kanssa eläjiin. Kohdataan sen päivän haasteet sen päivän vähäisilläkin voimavaroilla. Delegoidaan sekä deletoidaan, ja ennen kaikkea muistetaan olla kuuntelematta sitä sisäistä ennustajaa. Se harvoin tietää, mitä huominen tuo tullessaan. Se ei usein osaa ennustaa meidän huomisia voimavaroja, olivatpa ne lasku- tai noususuuntaisia. Se ei varsinkaan osaa ennustaa, mitä haasteita tai iloisia yllätyksiä meidän elämään voi tulla meistä riippumattomista tekijöistä.

Tähän päivään tämän päivän voimilla. Huomiseen huomisen voimilla.

Seuraatko blogia jo somessa?

Instagramissa @mariaisstrongblog ja Facebookiiin tästä

**********

Luetuimpia postauksia:

7 asiaa, mitä ei kannata sanoa kroonisesti sairaalle

Onneksi sairastuin MS-tautiin

5 vinkkiä tarkoituksenmukaisempaan elämään

 

sairaudet ms-tauti migreeni
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *