Vuohenjuustotabbouleh
Innostuttiin testailemaan Valittujen Palojen ”Syö hyvin, voi hyvin – Salaatit” –kirjasta erilaisia salaatteja. Yksi niistä oli vuohenjuustotabbouleh. Olin sen verran hyvää, että tässä resepti myös teille.
4 annosta
280 g bulgurvehnärouhetta
1 keltainen paprika siemenittä pilkottuna
20 kirsikkatomaattia lohkottuina
1 pieni punasipuli hienonnettuna
10 cm pala kurkkua siemenittä pilkottuna
1 iso porkkana raastettuna
5 rkl persiljaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 pieni, tuore punainen chili hienonnettuna siemenittä
200 g pehmeää vuohenjuustoa murennettuna
suolaa ja mustapippuria
Sitruuna-juustokuminakastike
¼ tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl sitruunanmehua
3 rkl extraneitsytoliiviöljyä
Tarjoamiseen
salaatinlehtiä
12 retiisiä viipaloituina
Valmistusaika: noin 30 minuuttia
- Kaada bulgurvehnärouhe isoon kulhoon ja peitä kiehuvalla vedellä. Sekoita hyvin ja jätä likoamaan 15-20 minuutiksi.
- Valmista sillä välin kastike. Sekoita juustokumina, valkosipuli ja sitruunamehu yhteen pienessä kulhossa. Vatkaa öljy vähitellen sekaan.
- Pilko ja hienonna salaattiin tulevat ainekset.
- Valuta bulgurvehnä tiheässä siivilässä ja painele siitä kaikki ylimääräinen vesi pois. Kaada kuiva bulgur takaisin kulhoon. Lisää kulhoon paprika, tomaatit, sipuli, kurkku, porkkana, persilja, korianteri, minttu sekä chili. Kaada kastike joukkoon ja mausta seos makusi mukaan suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita ainekset varovasti mutta hyvin keskenään.
- Järjestele salaatinlehdet neljälle annoslautaselle. Nosta bulguria lehtien päälle ja ripottele pinnalle vuohenjuustomuruset. Koristele annokset retiisillä ja tarjoa.
Yksi annos sisältää:
538 kcal
20 g proteiinia
26 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 7 g)
55 g hiilihydraatteja (joista sokereita 2,5 g)
3 g kuitua
Koska bulgurvehnästä ei ole seulottu jyvän kuorikerroksia, se sisältää hyvin B-ryhmän vitamiineja.
Nam!
Terkuin, Kirsi