Voice Flow ja vapaana virtaava hengitys

Heippa pitkästä aikaa! 
Kävin viime viikolla kokeilemassa uutta Voice Flow –tuntia. Rakastan kokeilla uusia harjoitusmuotoja ja odotin tunnille pääsyä innolla. 
Mitä Voice Flow on?
Voice Flow on harjoitusmuoto, jonka tarkoituksena on poistaa kehon jännitystiloja ja kipuja, jotta hengittäminen ja äänentuottaminen olisi vaivatonta. Harjoitteet perustuvat muun muassa joogaan ja pilatekseen. Harjoitteilla haetaan tasapainoista ryhtiä, vahvistetaan vartalon syviä lihaksia ja haetaan joustavuutta rintarankaan, joka on useimmilla meistä jäykkä. Harjoitus parantaa myös oman kehon tuntemista ja hahmotusta.

Voice Flow –harjoitus on kehitetty erityisesti ääniammattilaisten, kuten opettajan, laulajan, näyttelijän, liikunnanohjaajan, radio- tai tv-juontajan, jne. erityistarpeisiin. Mutta harjoitteesta hyötyvät kaikki. Jokainenhan meistä hengittää. 🙂

Lue lisää Voice Flow –harjoituksesta täältä.
Harjoituksen kehittäjänä on hyvä ystäväni, fysioterapeutti, Voice Massage –terapeutti, Pilates-ohjaaja Minna Myllymäki. Minnalla on pitkä ja monipuolinen kokemus äänenkäytöstä ja laulamisesta, kehon monipuolisesta käytöstä, fysioterapiasta, ryhmänohjauksesta sekä eri kehon ja mielen menetelmistä. 
Miltä harjoitus tuntui? 
Harjoitus alkoi oman hengityksen kuuntelemisesta ja tasapainoisen seisoma-asennon hakemisesta. Oma rentoutuminen, rauhoittuminen ja ajatuksista irti päästäminen ei onnistunut ihan helposti. Kuntosalin puolelta tuleva kolina häiritsi, ja olisin kaivannut taustalle musiikkia. Hengittelyvaihe tuntui melko pitkältä. Hengittelyiden jälkeen teimme joogan aurinkotervehdyksen omaisia harjoitteita, mutta keholle lempeämpinä versioina. Pidin tästä, sillä tuntui, että keho ei olisi ollut aamutuimaan valmis voimakkaisiin aurinkotervehdyksiin. Keho lämpeni kuitenkin nopeasti ja sain jo pian heittää pitkähihaisen paitani ja säärystimeni pois. Aurinkotervehdyksistä eteenpäin tunti virtasi harjoituksesta toiseen oman hengityksen tahtiin. Harjoitteissa oli paljon vaikutuksia joogasta. Vahvistimme reisiä ja avasimme lantiota soturiasennossa, haimme liikkuvuutta kylkiin sivutaivutuksin, tasapainoa yhdellä jalalla seisten, liikkuvuutta rankaan selän kierroilla, jne. Kaikissa harjoituksissa huomio oli kuitenkin erityisesti hengityksen kannalta tärkeillä alueilla, kuten rintakehässä. Ja jäykältähän se tuntui. Harjoitteet olivat toisaalta voimakkaita, mutta toisaalta pehmeitä. Harjoitteita tehdessä keskittyminen löytyi kuin huomaamatta. En kuullut enää kuntosalin puolelta tulevia ääniä, enkä kaivannut taustamusiikkia. Keskittyminen oli löytynyt. Tunnin jälkeen oli rentoutunut, mutta kaikkensa antanut olo. Aion osallistua uudelleenkin! 🙂
Kenelle suosittelisin tuntia?
Voisin suositella tuntia kaikille. Uskon, että harjoitteista hyötyy jokainen. Harjoitteista annettiin tunnin aikana eri vaihtoehtoja, joten tunti sopi niin aloittelijoille kuin jo aikaisemmin esim. joogaa harrastaneille.
Tällä hetkellä tuntia pääsee kokeilemaan Jyväskylässä. Katso lisätietoja täältä

Ihanaa flow:ta sunnuntaipäiväänne! 
Terkuin, Kirsi
PS. Huomenna painavaa asiaa painonhallinnasta… 😉

Kommentit (4)
  1. Ihan samanlaisia kokemuksia minullakin. Pelkäsin ennalta hengityksen kontrollointia, mutta jotenkin vain löysin sen oman tavan hengittää. Minna on hyvä ohjaaja!

  2. Kiva kuulla muidenkin kokemuksia. Minna on huippu! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *