Viikon ruokavinkki: chili-suklaakana
Moikka!
Chili ja suklaa ne yhteen soppii! Näin on! 😀
Tässä herkullisen chili-suklaakanan resepti neljälle:
Vinkkiä otin täältä.
- 4 salottisipulia hienonnettuna
- 2-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl vaaleaa oliiviöljyä (paiston kestävää)
- 4 kanankoipea
- 3 appelsiinin mehu ja hedelmäliha
- 3 tuoretta punaista chiliä hienonnettuna
- 2 rkl mietoa, kuivattua chiliä
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 rkl tummaa muscovado-sokeria
- 150 g tummaa suklaata paloiteltuna (venezuelalaista)
- tuoretta korianteria
- tarjoiluun riisiä, tms.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Freesaa sipulia ja valkosipulia padassa liedellä ja lisää kanankoivet joukkoon. Paista koipia, kunnes pinnat ovat ruskistuneet. Lisää tämän jälkeen pataan appelsiinien mehut ja hedelmälihat, chilit, korianterinsiemenet, tomaattimurska, sekä ruskea sokeri. Keitä 5 minuuttia. Laita kansi päälle ja anna paistua uunissa noin 20-30 min., kunnes kana on kypsää. Ota pata uunissa ja nostele kanankoivet pois. Lisää suklaa kastikkeeseen, anna sen sulaa ja sekoita. Kaada kastiketta koipien päälle ja koristele runsaalla tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin, tms. kera.
Me valmistettiin tätä lomalla, jolloin oli aikaa antaa padan muhia pidempään uunissa. Tuunattiin silloin hieman reseptiä ja laitettiin pata hautumaan uuniin ennen kuin lähdettiin ulkoilemaan. Kuumennettiin uuni matalammalle lämpötilalle (150 astetta) ja skipattiin eka vaihe, eli laitettiin kaikki ainekset suoraan pataan ilman paistamista. Annettiin padan hautua lenkin ajan (noin tunnin verran) ja sitten vielä jälkilämmössä toinen mokoma. Kanasta tuli suussa sulavan pehmeää ja mureaa.
Nam nam!
Terkuin, Kirsi