Testissä Jyväskylän ulkoliikuntapaikat osa 2: Keljonkankaan liikuntapuisto

Moikka!

Innostuin testailemaan Jyväskylän ulkoliikuntapaikkoja, ja kirjoittelin viime viikolla Kangaslammen toimintapuistosta. Juttu löytyy täältä.

Tänään vuorossa sarjan toinen osa, Keljonkankaan liikuntapuisto, joka sijaitsee Keljonkankaan koulun lähellä. Käytiin testaamassa puisto viikko sitten sunnuntaina. Puistosta löytyy lappsetin kuntoiluvälineitä, ja puiston vieressä on frisbeegolfrata. Vierestä lähtee myös lenkkipolku (talvella hiihtolatu). Kesäkuun aikana puiston kenttäalue saa tekonurmipinnoitteen ja skeittipooli betonipinnoitteen.

Halusin testata puistosta lähtevän lenkkipolun, joten hölkättiin / käveltiin alkuun 4 km lenkki. Jos kaipaat mäkitreeniä, niin tämä on sun lenkkipolku! Me ei arvattu, että lenkki tulisi olemaan niin mäkinen, ja tehtiin lenkin aluksi diili, että juostaan kaikki ylämäet, mutta muuten kävellään. No, sitä ylämäkeä riitti, ja riitti, ja riitti.. Alusta loppuun saakka! 😀 Tulipahan vedettyä kunnon mäkitreeni. Lenkkipolun huipulta oli muuten komeat järvimaisemat.

Keljonkankaan lenkkipolku

Lenkin päätteeksi testattiin liikuntapuiston kuntoiluvälineet.

”Hiihtolaitteessa” voi tehdä lämmittelyn. Ihan hauska laite, joka vaati vähän myös kehonhallintaa.

hiihtolaite

Jalkaprässissä painona oli oma keho. Aika pitkän sarjan sai tehdä ennen kuin rupes tuntumaan.

reisitreeniä

Rintaprässi oli mun lemppari. Tässäkin painona oli oma keho, joten tein 3 x 15 sarjoja, mutta niillä sai jo ihan mukavan tuntuman.

rintalihaslaite

Puistosta löytyivät myös puolapuut ja leuanvetotanko. Mä tein tällä kertaa tangolla ihan vaan roikkumista.

roikuntaa

Puiston varustukseen kuului myös vatsalauta.

vatsalauta

 

Ja tällainen ”kylkilaite”.

kylkilaite

Ihastuin lenkkipolkuun, vaikka se olikin mäkinen. Liikuntapuiston laitteista en niinkään välittänyt, vaan Kangaslammen puiston välineet saavat mun pisteet!

Tsemppiä viikkoon! 🙂

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *