Täytetyt myskikurpitsat

Heippa!

Tänään on tarjolla ruokavinkki viikolle: täytetyt myskikurpitsat. Resepti on helppo, mutta kurpitsaa paistetaan uunissa reilun tunnin ajan, joten kaikista kiireisimmälle arki-illalle en tätä ruokaa valitsisi. Tutustuin myskikurpitsaan vasta parisen vuotta sitten, kun löysin tämän maukkaan reseptin K-ruokasovelluksesta. Myskikurpitsa on sekä kauniin näköinen että hyvänmakuinen. Kurpitsat osuivat Citymarketin vihannestiskillä silmään ja valmistin niitä taas pitkästä aikaa. Täytetyt myskikurpitsat on ihana syksyinen kasvisruoka.

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Täytetyt myskikurpitsat

Tarvikkeet neljään annokseen:

2 pientä myskikurpitsaa

1 tl oliiviöljyä

1-2 tl suolaa

1 dl kvinoaa

1 sipuli

200 g vuohenjuustoa

4 rkl arabbiatapestoa

3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

ripaus mustapippuria

2 dl mozzarellajuustoraastetta

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise myskikurpitsat pitkittäin. Kaavi lusikalla pois siemenet ja rihmat. Sivele kurpitsojen pinnat öljyllä. Ripottele kurpitsoille suolaa. ***Huom! Jos haluat, ota kurpitsojen siemenet talteen, puhdista ne hedelmälihasta ja paahda pannulla tai 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi. En ole itse tajunnut kokeilla, mutta lueskelin juuri, että siemenet ovat maukkaita paahdettuina, ja ne voi maustaa esimerkiksi öljyllä ja chilillä.
  2. Kypsennä kurpitsoja 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
  3. Keitä sillä välin kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi vuohenjuusto.
  4. Kun kurpitsat ovat olleen uunissa reilun puolen tunnin ajan, ota ne pois ja kaavi kurpitsojen sisusta ja kuutioi se.
  5. Sekoita kvinoan joukkoon kurpitsa, sipuli, vuohenjuusto, pesto, timjami, suola ja mustapippuri. Lusikoi täyte kurpitsojen sisään ja ripottele pinnalle mozzarellaraastetta.
  6. Kypsennä vielä uunissa 25-30 minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut ja kurpitsa on kypsää.

Nam!

Ajattelin tällä viikolla valmistaa itse pitkästä aikaa kasvislasagnen, jonka resepti löytyy täältä.

Ja ehkäpä voisin tekaista myös täytetyt paprikat. 🙂

Mukavaa viikkoa!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *