Suppilovahveromunakas pinaatilla ja fetalla höystettynä
Moi!
Olen tyhjentänyt pakastintani viime vuoden sienistä tehden tilaa tämän vuoden sadolle. Niinpä suppilovahveroita on eksynyt ruokaan jos toiseenkin.
Tässä yhtenä iltana täytyi nyhjäistä tyhjästä, eli katsoa, mitä pakkasesta ja jääkaapista löytyy ja kehitellä löytyneistä tarpeista jotain. Niistä syntyi pinaatilla ja fetalla maustettu suppilovahveromunakas. Nam, mikä yhdistelmä!
Ajattelin laittaa reseptin jakoon siltä varalta, jos myös muilla on edellisvuoden sieniä jäljellä. Ja nythän uusiakin suppiksia rupeaa jo nousemaan, joten yhtä lailla voit valmistaa munakkaan uuden sadon sienistä. 🙂
Suppilovahveromunakas kahdelle
Ainekset:
- 1 punasipuli
- pari valkosipulin kynttä
- pari kourallista suppilovahveroita (laitoin yhden keskikokoisen pakastepussillisen)
- 3 kananmunaa
- noin 1 dl kauramaitoa (tavallinen maito toki käy)
- pari kourallista pinaattia
- kourallinen kuutioitua fetaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Kuullota pannulla sipulia, sekä valkosipulia. Lisää joukkoon sienet ja paista, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Lisää pannulle pinaatti ja kuullota hetki.
Sekoita kulhossa haarukalla tai siivilällä munat, maito, suola, pippuri, sekä feta. Kaada seos pannulle sienten ja pinaattien joukkoon. Vedä lastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan ja kallistele pannua, jotta munakas hyytyy tasaisesti.
Anna kypsyä miedolla lämmöllä.
Nautiskele esimerkiksi leipäviipaleen tai vihersalaatin kera.
Terkuin, Kirsi