Savuporo-suppilovahveropasta / arkiruokavinkki viikolle
Moi!
Tulipas tehtyä tällä viikolla herkullinen savuporo-suppilovahveropasta. Ja mikä parasta – resepti on supernopea ja helppo! Jos tykkäät porosta, nappaa resepti talteen. Arkea helpottaa kummasti, kun on olemassa helppojen ja nopeiden reseptien reseptipankki. 🙂
Syön harvoin punaista lihaa, ja silloin kun syön, syön poroa, hirveä tai lammasta. Olin aikoinaan 10 vuotta kasvissyöjä, joista vuoden verran vegaani, ja sen jälkeen sika ja nauta eivät ole houkutelleet. Nykyisen ruokavalioni proteiinit rakentuvat pääsääntöisesti kasvikunnan tuotteista, kalasta ja broilerista (jota haluaisin syödä nykyistä vähemmän), mutta aina silloin tällöin tekee mieli esimerkiksi poroa. 🙂
Savuporo-suppilovahveropasta
Tarvikkeet kahdelle:
- 1 pussi (150 g) kylmäsavustettua pororouhetta
- 1 pussi suppilovahveroita pakkasesta
- 4 dl täysjyvä pennepastaa
- 1 punasipuli
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- öljyä
- suolaa
- pippuria
- timjamia (kuivattua tai tuoretta)
- 1 purkki (250 ml) kaurakermaa (tai ruokakermaa)
- parmesaaniraastetta
Valmistus:
Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan. Pilko sipulit ja purista valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Lisää pannulle suppilovahverot ja paista, kunnes sienten neste on haihtunut. Lisää joukkoon pororouhe ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lorauta joukkoon kaurakerma. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes pasta on valmis. Tarjoile parmesaaniraasteen kera. Nam!
Jos olet pastan ystävä, kokeile myös helppoa ja nopeaa katkarapupastaa.
Linkatkaapa kommentteihin teidän parhaita arkiruokavinkkejä – niistä on aina pula! 🙂
Terkuin, Kirsi