Savulohi-perunasalaatti
Moikka!
Yksi mun kesän lempparisalaateista on savulohi-perunasalaatti. Uudet perunat sekä näin syksyn tuntumassa uuden sadon pavut kruunaavat tämän herkullisen ja ruokaisan salaatin. Löysin reseptin muutama vuosi sitten Pirkka-lehdestä. Alkuperäisessä reseptissä käytetään papujen tilalla tuoretta parsaa, mikä sopii salaattiin myös mainiosti.
Savulohi-perunasalaatti
Tästä tulee isot salaatit noin kahdelle henkilölle:
- 4 perunaa
- puolikas punasipuli
- 200 g tuoreita papuja (tai tuoretta parsaa)
- 200 g lämminsavulohta
- 2 dl rucolaa
- 2-3 rkl pinjansiemeniä
Marinadi:
- 2 rkl neitsytoliiviöljyä
- 1 rkl sitruunanmehua
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Pese perunat ja ketiä ne kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne. Hienonna punasipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele marinadi varovasti perunoiden ja sipulin joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa. Keitä pavut kypsiksi (noin 10 min.). Paloittele lohi. Levitä rucola tarjoiluvadille. Kaada päälle peruna-punasipuliseos ja asettele sen pinnalle lohi- sekä pavut. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja ripottele salaatin pinnalle.
Namskis!
Terkuin, Kirsi
Tätä pitää kokeilla heti huomenna lounaaksi.
Näyttää ja kuulostaa hyvälle 😀
Kiitos, uudet ruokavinkit ovat kivoja
Kiva, jos lähtee kokeiluun. 😊