Ruokavinkki viikonlopulle: helppo ja nopea sitruuna-inkivääri-katkarapupasta

Moikka!

Tässä helppo, nopea ja herkullinen pastaresepti. Käy vaikkapa lauantain kevyeksi lounaaksi! 🙂

Testasin pastaan The Ginger People Suomelta kokeiltavaksi saamaani inkivääritahnaa, jota voi käyttää ruuanlaitossa tuoreen inkiväärin tilalla. Se sopi joukkoon erinomaisesti ja antoi kivan maun pastalle. 🙂

Minced ginger

Neljä annosta

  • Pastaa (mulla oli 400 g täysjyväpennepastaa)
  • 250 g katkarapuja (mulla oli jättikatkarapuja)
  • 4 dl kaurakermaa (tai muuta ruokakermaa)
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan puristettu mehu
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 1-2 rkl kalafondia
  • ripaus suolaa (jos on tarve, maista ensin)
  • ripaus sitruunapippuria
  • ripaus kuivattua rakuunaa
  • tuoreita yrttejä (mulla oli noin 2 dl silputtua basilikaa, persiljaa ja korianteria
  • nippu kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä

Keitä pasta pakkauksen mukaan. Valmista kastike pastan kiehuessa. Freesaa pannulla oliiviöljyssä pilkotut kevätsipulit ja puristettu valkosipuli. Lisää joukkoon omenaviinietikka, sitruunanmehu, sitruunan raastettu kuori ja inkivääritahna. Hauduta hetki ja lisää sitten kerma. Lisää kalafondi, sitruunapippuri, rakuuna ja tarvittaessa suolaa. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tuoreet yrtit. Lisää katkaravut pari minuuttia ennen kuin pasta on valmista. Älä enää kiehuta, jotta ravut eivät sitkisty, vaan lämmitä ravut vain kevyesti.

katkarapupasta

Nam nam!

Rentouttavaa viikonloppua! 🙂

Terkuin, Kirsi

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *