Ruokavinkki viikolle: teriyakibroileria ja wasabikastiketta
Moikka!
Jos on ens viikon ruuat vielä miettimättä, niin tässäpä yksi vinkki! Broilervartaat saavat mukavan tvistin teriyaki-marinadilla, ja aterian kruunaa avokado-wasabidippi!
Reseptin bongasin alkukesän tienoilla yhteishyvän reseptivihkosesta, ja samainen resepti löytyy myös Yhteishyvän verkkosivuilta.
Teriyakibroileria ja wasabikastiketta
Ainekset:
8 annosta
- 800 g broilerin fileetä
Kastike
- 1 dl soijakastiketta
- 0,5 dl ruokokide- tai fariinisokeria
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 0,5 dl vettä
- 2 tl maissitärkkelystä
Pinnalle
- 3 rkl seesaminsiemeniä
- 1 – 2 sipulia varsineen
Kastike
- 3 avokadoa
- 1 dl majoneesia
- 4 tl wasabia
- 2 rkl silputtua sushi-inkivääriä (säilyke)
- 0,5 tl suolaa
Laita grillitikut likoamaan kylmään veteen. Mittaa kastikeainekset kattilaan, keitä hetki. Anna jäähtyä. Leikkaa broileri parin sentin kuutioiksi. Pujota kuutiot kylmässä vedessä liotettuihin grillitikkuihin. Sivele vartaat kastikkeella. Anna maustua puoli tuntia. Grillaa vartaita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä kääntäen ja kastikkeella sivellen. Huom! Makealla teriyakikastikkeella sivellyt vartaat kärähtävät helposti, joten tarkkaile lämpötilaa ja muista käännellä vartaita! Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja sipulia. Soseuta avokadot. Lisää joukkoon muut ainekset. Tarjoa vartaiden kanssa.
Kylkiäisiks me tehtiin raikas vihersalaatti.
Namskis!
Terkuin, Kirsi