Heipä hei!
Kuten jo aikaisemmin mainitsin, muokkailen hieman blogini rakennetta, ja postaan tähän nyt aikaisemmin kevytherkut-sivulta löytyneet reseptit. Nämä löytyvät myös muista blogikirjoituksistani, mutta en ole alkuvaiheessa tajnnut tagata reseptejä niiden nimillä, enkä jaksa ruveta etsimään näitä sadan kirjoituksen joukosta, joten tässäpä nämä resepetit nyt uudelleen tagien kera, niin on jatkossa helpommin löydettävissä. 🙂
Lämmin halloumi-salaatti kahdelle
2 tomaattia
8 siivua kesäkurpitsaa
1 paprika
200 g halloumijuustoa
Pariloi salaatin tarvikkeet joko pannulla tai grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi myös pirskottaa hieman balsamiviinietikkaa päälle.
Ravintoarvot:
1 annos halloumi-salaattia sisältää:
– n. 500 kcal
– hiilihydraatteja n. 8 g
– rasvaa n. 26 g
– proteiinia n. 21 g
Jos haluat annoksesta vähärasvaisemman ja proteiinipitoisemman, voit vaihtaa halloumin esim. kanan rintafilepihviin!
Itse paistoin salaatin lisäksi tuoretta tankoparsaa, senkin parilapannulla. Höysteenä ananassalsaa, jonka resepti on myös alla.
|
Halloumi-salaattia ja ananassalsaa parsan kera. |
Ananassalsa
2 noin 2 cm ananasrengasta (mielellään tuoretta)
puolikkaan limen mehu
1 sipuli
1 tomaattia
1 tuoretta punainen chili
tabascoa
kourallinen tuoretta basilikaa
ripaus suolaa
Pilko ananas, sipuli, tomaatti ja chili. Soseuta kaikki ainekset esim. sauvasekoittimella.
”Porkkanadippi”
Porkkanoita
Limen mehua
Valkoviinietikkaa
Vettä
Suolaa
Sitruunapippuria
|
Porkkanadipin voi tarjota hauskasti esim. pitkästä lasista. |
Kuori porkkanat ja tee niistä pitkiä lastuja juustohöylällä. Tee ”dippi”, eli sekoita keskenään vettä, valkoviinietikkaa ja purista joukkoon limen mehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee liemen vahvuus oman maun mukaan, eli maistele, minkä verran haluat laittaa valkoviinietikkaa ja limeä, ja kuinka paljon vettä. Voit tarjota porkkanadipin esim. pitkästä lasista, jolloin laitat sekä porkkanat että kastikkeen lasiin. Ja sitten vaan rouskuttelemaan!
Porkkanadippi on ihanan kevyt ja raikas snacksi! Kuvassa olevaan ”lasilliseen” on käytetty 4 porkkanaa.
Katkarapupasta neljälle
– katkarapuja 200 g
– puolikkaan limen mehu + raastettu kuori
– 1 rkl kalafondia
– 1 purjosipulin varsi
– öljyä
– 2 valkosipulin kynttä
– 2,5 dl ruokakermaa (esim. 5 %)
– ripaus sitruunapippuria
– halutessa loraus valkoviiniä
– 1 rkl valoviinietikkaa
– tuoretta korianteria
– pastaa (mielellään täysjyväpastaa)
|
Muista syödä myös kasviksia! Ja valitse mielummin täysjyväpastaa! |
Kuullota suikaloitu purjo ja hienonnettu valkosipuli öljyssä. Lisää loraus viinietikkaa ja halutessa valkoviiniä. Sekoita, ja lisää limen mehu ja raastettu kuori. Lisää kalafondi, ruokakerma ja sitruunapippuri, sekä ihan viimeiseksi sulatetut katkaravut. Kuumenna kastike, mutta varo, etteivät katkaravut sitkisty. Tarjoile pastan kera ja hienonna päälle tuoretta korianteria. (Mulla on kuvassa lehtipersiljaa, ku korianteri unohtui kauppaan, mut korianteri on niin paljon parempaa!)
Ravintoarvot / annos
– n. 400 kcal
– hiilihydraatteja n. 50 g
– rasvaa n. 11 g
– proteiineja n. 16 g
Seuraava resepti on mun ehdoton suosikki silloin, kun pitää saada helppoa, nopeaa ja hyvää! Terveellinen, ja maistuva arkiruoka, joka valmistuu pastan kypsymisaikana, eli noin 8-10 minuutissa!
Kylmäsavulohipasta kahdelle
(Täysjyvä)pastaa 150 g
Kylmäsavulohta 150 g
Ruokakermaa (5 % rasvaa) 2,5 dl
Tilliä
Mustapippuria
Ravintoarvot / annos
n. 460 kcal
hiilihydraattia n. 54 g
proteiinia n.23 g
rasvaa n. 16 g
Tarjoile tuoreiden vihannesten kera!
Itse käytän 99 % täysjyväpastaa, jolloin kuitujen määrä nousee ja hiilihydraattien laatu on parempi. Tällä kertaa oli täysjyväpasta päässyt loppumaan, ja kaivoin laatikon pohjalta käyttämättä jäänyttä tagliatellea. Kuitupitoisempi pasta maistuu mielestäni paremmalta!
Seuraava respeti on taas mitä oivallisin välipala / aamupala / iltapala:
Puolukkapirtelö kahdelle
2 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl kauraleseitä
1 banaani
3,5 dl (200 g) puolukoita
1 rkl hunajaa
Sekoita ainekset tasaiseksi juomaksi sauvasekoittimella.
Ravintoarvot / annos
n. 216 kcal
hiilihydraattia n.38 g
proteiinia n.7 g
rasvaa n. 2 g
Tämän reseptin olen napannut sanomalehti Keskisuomalaisesta.
Mulla oli nyt puolukat loppuneet pakkasesta, joten tein pirtelön mustaherukoista. Ja pakastemarjoista tuli näköjään enemmän lusikoitava herkku kuin pirtelö, mutta maku oli nam nam! Puolukoiden kera olen kokeillut myös, ja sekin on nam nam! 🙂
Syön usein iltaisin tanssitunnin jälkeen salaattia, ja tässä maukas tonnikalasalaatti:
Tonnikalasalaatti kahdelle
salaattia
purkki tonnikalaa
kirsikkatomaatteja
paprikaa
4 kananmunaa
mausteeksi esim. mustapippuria, tilliä, viinietikkaa ja oliiviöljyä
Seuraavana ihana, terveellinen smoothie:
Sulata katkaravut. Suikaloi sipuli, paprika ja chili ja kuullota öljyssä. Lisää tomaattimurska, kookosmaito, suola ja pippuri, valkosipuli ja sitruunan mehu. Hauduta noin 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja hauduta hetki, mutta varo, etteivät katkaravut sitkisty. Nautiskele riisin ja tuoreen salaatin kera.