Raakapatukat testissä

Näin Fit-lehdessä pari kuukautta sitten mainokset Raw Bite –patukoista, ja nyt bongasin ne kaupan hyllystä! Oli pakko ottaa heti testiin, ja piti saman tien testata myös CocoVin vastaavia patukoita.

Nämä kaikki tuli testattua, ja yksi nousi yli muiden!
Nämä kaikki tuli testattua, ja yksi nousi yli muiden!

Innostuin patukoiden ideassa siihen, että molempien valmistajien patukat ovat luomutuotantoa, lisäaineettomia, gluteenittomia sekä maidottomia. Yes! Teollisen makuiset proteiinipatukat kyllästyttävät, enkä olekaan syönyt niitä aikoihin. Patukat ovat kuitenkin helppoja ja kevyitä kantaa kassissa hätävarana, joten ilahduin siitä, että tarjolla on lisäaineettomia luomupatukoita.

Otin heti saman tien testiin kunnon setin patukoita. Raw Biten patukoista testissä olivat proteiini, kookos, sekä raakakaakao. CocoVin Super Snack -patukoista testissä olivat suklaa, appelsiini, sekä cashew. Molempien valmistajien patukat sisältävät vain luonnollisia ainesosia, kuten taatelia, mantelia, riisiproteiinia, kurpitsansiemeniä, raakakaakota, cashew-pähkinää, kookosta, neitsyt kookosöljyä, rusinaa, sekä appelsiiniöljyä.

Energiaa testaamissani Raw Bite 50 g patukoissa oli 198 kcal – 213 kcal / patukka, proteiinia oli 3,5-10 g (eniten proteiinipatukassa), hiilihydraatteja 18-22,5 g, rasvaa 10-12 g, sokeria 15-19 g, kuitua 4-5 g.

CocoVin patukat ovat pienempiä (30 g) kuin Raw Biten patukat (50 g). CocoVin patukoiden energiasisältö vaihtelee 112,5 kcal ja 136,3 kcal välillä. Rasvaa patukoissa on 3,7 – 6,7 g välillä. Proteiinia patukoissa on 1,7 – 3,1 g välillä. Hiilareita on 15,9-18,2 g välillä. Kuituja 1,7-2,2 g. Sokeria 9,5-13,5 g.

Mun suosikiksi näistä kaikista nousi Raw Biten proteiinipatukka. Se maistui ihanan täyteläiselle, suklaiselle, taatelille.. Nam!

Välipalaa en patukalla korvaisi, mutta taidanpa hankkia muutaman patukan laukkuun hätävaraksi, ja silloin tällöin kahvin kanssa nautittavaksi herkuksi.

Terkuin, Kirsi

 

 

Kommentit (3)
  1. Mistä näitä patukoita löytyy Jyväskylästä?

    1. kirsinkuntopiiri
      1.3.2014, 14:04

      Mä löysin nuo Raw Bite -patukat torin vieressä olevasta K-kaupasta. 🙂 Ja cocovin patukat nappasin matkaan Seppälän Cittarista. 🙂

  2. Kiitos!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *