Pikkuisen parempaa keksiä?

Moi!

Mun piti julkaista tämä postaus jo alkuvuodesta, kun sain blogin kautta Puls Nutrtionilta testattavakseni SNAP proteiinikeksejä. Keksit menivät parempiin suihin alta aikayksikön, ja mulle maistuivat sekä appelsiinisuklaan että tuplasuklaan makuiset keksit, mutta juttu jäi julkaisematta. En nimittäin osannut päättää, mitä mieltä olen siitä, että jopa kekseihin lisätään proteiinia.

puls proteiinikeksi

Mulla ei oo tapana syödä päivittäin herkkuja, ja kun herkuttelen parisen kertaa viikossa, niin haluan herkutella ajattelematta sitä, onko herkku terveellistä vai ei. Silloin mua ei hetkauta se, onko keksissä 23 % vai 4 % proteiinia, vaan valitsen juuri sen herkun, mitä sattuu tekemään mieli. Toki jos mieliteko on proteiinikeksi, niin mikä ettei. 🙂 Haluan pitää syömisessäni tietynlaisen rentouden, enkä halua, että syömisestä tai ylipäänsä hyvinvoinnista tulee suorittamista. Kirjoittelin vähän aikaa sitten blogissani tähän aiheeseen liittyen.

Asia olisi toinen, jos tapoihini kuuluisi joka päivä ottaa iltapäiväkahvilla palanen pullaa tai pari keksiä. Silloin luultavasti valitsisin proteiinikeksin siksi, että se on kuitenkin pikkuisen parempi vaihtoehto kuin ns. taviskeksi. Vai onko? Tein pientä vertailua ja vertasin appelsiinisuklaan makuisen proteiinikeksin ravintoarvoja kaupan hyllyltä löytyvien chocolate chip cookies –keksien ravintoarvoihin.

Alta löytyvät Appelsiinisuklaakeksien ravintoarvot / 100g, ja vertailuna suluissa on suklaahippukeksien kyseiset ravintoarvot.

Energiaa /kcal: 442 (vs. 491 kcal)

Rasvaa: 22 g (vs. 25 g), josta tyydyttyneitä: 12 g (vs. 13 g)

Hiilihydraatteja: 39 g (vs. 61 g), josta sokereita: 30 g (vs. 35 g)

Proteiinia: 23 g (vs. 4,1 g)

Energiaa SNAP proteiinikekseissä on hieman vähemmän kuin tavallisissa suklaahippukekseissä, samoin rasvaa. Hiilareita ja sokereita on myös vähemmän, mutta proteiinia rutkasti enemmän, joten ravintoarvojen kannalta valitsisin proteiinikeksit, jos tapana olisi syödä keksejä päivittäin.

SNAP proteiinikeksi

Voisin suositella keksejä myös sellaisille henkilöille, jotka eivät saa ravinnostaan muuten tarpeeksi proteiinia. Luin vastikään artikkelin, jossa kerrottiin, että suomalaisten ikääntyneiden ravinto on usein retuperällä, ja proteiinien saanti liian vähäistä. Proteiinikeksien mutustelu onkin oiva tapa saada päiväkahvilla lisäproteiinia, jos sitä ei muusta ruokavaliosta tule tarpeeksi, eikä halua vaihtaa kahvikeksiä vaikkapa rahkaan. 😉

Ootteko te maistaneet näitä keksejä? Mitä piditte? Entä mitä mieltä olette siitä, että proteiinia lisätään eri elintarvikkeisiin, kuten vaikkapa kekseihin?

Herkullista viikon jatkoa,

Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *