Mausteinen kanapata ja couscous
Moikka!
Talvipakkasilla (ja flunsssaisena) tekee mieli lämmintä ja mausteista ruokaa. Erilaiset padat ovat ihanan helppoja valmistaa, ja uunissa muhiessaan niistä tulee maukkaita. Padan hautuessa uunissa voi tehdä vaikka happihyppelyn, kotitreenin tai joogan.
Mieheni valmisti meille eilen herkullisen, mausteisen kanapadan. Reseptin hän kehitteli itse, ja mielestäni makumaailma menisi jonnekin Pohjois-Afrikan suunnille. Pataruuan valmistelu ennen uunissa haudutusta tapahtui muutamassa minuutissa, ja padan muhiessa kävimme saunassa. Saunomisen jälkeen meitä odottelikin herkullinen pata, ja lisuke-couscousin valmistukseen meni vain muutama minuutti.
Mausteinen kanapata ja couscous
Tarvikkeet (4-6 henkilölle):
Mausteinen kanapata:
- loraus öljyä
- 3 sipulia
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- 1,5 kg marinoituja broilerin koipipaloja
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 1 dl kalamata-oliiveja
- 1-2 chilipaprikaa
- 2 tomaattia
- 1 omena
- 1 sitruuna
- muutama kuivattu taateli
- 2 prk tomaattimurskaa (valkosipuli & yrtti)
- 4 rkl omenamehua
- suolaa maun mukaan (noin 2-3 tl)
- 2-3 tl paprikajauhetta
- 2-3 tl jauhettua korianteria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 2-3 tl juustokuminaa
- 0,5 tl neilikkaa
- nippu lehtipersiljaa
- nippu korianteria
Lisäksi:
- 4-6 dl couscousia
Valmistus:
Kuullota sipulit ja valkosipuli öljyssä padassa ja ruskista sen jälkeen nopeasti kanankoipien pinnat. Lisää sen jälkeen joukkoon kaikki loput ainekset, eli raastettu inkivääri, oliivit, pilkotut chilit, lohkotut tomaatit, lohkottu omena, taatelit, viipaloitu sitruuna, 2 purkkia tomaattimurskaa (valkosipuli & yrtti), omenamehu, mausteet, sekä yrtit. Sekoita ainekset keskenään ja anna hautua 200 asteisessa uunissa tunnin ajan. Valmista couscous pakkauksessa olevan ohjeen mukaan juuri ennen kuin pata on valmis, ja tarjoile pata couscousin kera.
Padasta tuli ihanan mausteinen ja lämmittävä. Omenat ja taatelit toivat hauskasti joukkoon hieman makeutta. Oli pakko ottaa lisää! 😀
Jos et piittaa kovin mausteisesta ja hieman eksoottisesta ruuasta, niin tsekkaa aikaisemmin postaamani kanapata täältä.
Terkuin, Kirsi