Kuuden tuhannen kalorin kakku (herkullisen raparperipiirakan resepti)

Moikka!

Meillä on ihana biokaasun tankkausasema. Sieltä saa syksyisin kaupan päälle talon omia omenoita, ja alkukesäisin talon pihamaalta raparperia. No, nythän on raparperin satokausi parhaimmillaan, joten nappasin muutaman raparperin tankkauskeikalla mukaan.

raparperit

Ajattelin ekaks tehdä raparpereista jonkin terveysherkun. Mutta sitten päätinkin tehdä oikein kunnon raparperipiirakan. Etsin maukkaalta kuulostavan reseptin, ja tuumasta toimeen.

Kerroin piirasta tehdessä mun miehelle, että ”nyt tähän tulee 200 g voita, ja nyt 3 dl sokeria, ja tähän kuorrutteeseen tulee 150 g voita, ja 3 dl sokeria”. “Siis oikeesti?”, kysyi mun mies ja rupes  päässään laskeskelemaan, paljonko piirakassa on kaloreita. Päätyi noin kuuteen tuhanteen kaloriin. 😀 En tehnyt tarkistuslaskelmaa.. 😉 Mutta jo tuosta voin ja sokerin määrästä voi vain päätellä, että tulipahan vaan maukas piirakka. 🙂

raparperipiirakka

Tässä teillekin resepti. Mun mielestä välillä pitää antaa itselleen lupa myös ei niin terveellisille herkuille. Vai mitä? 😉

Resepti on otettu suoraan Kattimatikaisen blogista. Kiitos reseptistä! 🙂

Tästä tulee uunipellillinen piirakkaa:

Taikina:

200 g voita tai margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

2 dl maitoa/kermaa (mä laitoin soijamaitoa, ja toimi hyvin)

4 tl kaardemummaa

4 tl leivinjauhetta

6.5 dl vehnäjauhoja

Päälle: litra raparperipaloja

Kuorrutus:

150 g voita tai margariinia

3 dl sokeria

4 tl vanilijasokeria

4 dl kaurahiutaleita

 

  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  • Kuori raparperit ja paloittele ne mahdollisimman pieniksi paloiksi.
  • Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne vuorotellen maidon/kerman kanssa taikinaan kevyesti sekoittaen.
  • Levitä taikina reunalliselle uunipellille ja paista n. 15-20 minuuttia.
  • Tee kuorrutus: sulata rasva kattilassa, lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
  • Ota piiras uunista, lisää päälle raparperit ja kuorrute. Paista vielä n. 20 minuuttia kunnes pinta saa vähän väriä.
  • Nauti ja tarjoile vanilijajätskin tai -kastikkeen kanssa.

 

Mun mielestä piirakka oli vielä parempaa seuraavana päivänä, ja piirakka kestää tosi hyvin myös pakastamisen.

Nam nam! Kyllä maistui, ja hyvällä omalla tunnolla söin! 😉

Terkuin, Kirsi

Kommentit (5)
  1. Outi Karita
    8.6.2015, 13:37

    Tein tässä taannoin aikas samanlaista ja oli kyllä herkkua. Mä tykkäsin eniten lämpimänä kylmän vaniljajäätelön kanssa 😉

    1. kirsinkuntopiiri
      8.6.2015, 13:54

      Joo, täytyy hakee lisää raparperia… 😉

  2. Helen Williams
    29.11.2018, 06:00

    Omgosh it sounds good I should make it for dinner!
    https://soundcloudtomp3.io/djsnake/taki-taki-feat-selena-gomez

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *