Kukkakaalikeittoa ja kampasimpukkaa
Moikka!
Tänä viikonloppuna oli aihetta ottaa kuohuvaa. 😉 Mulla nimittäin alkoi talviloma, ja lisäks mulla oli perjantaina synttärit. Täytin 38 vuotta, ja löysin kuluvalla viikolla myös ensimmäiset harmaat (valkoiset!) hiukset mun päästä, joten pientä ikäkriisiä on ehkä havaittavissa. 😉
No, joka tapauksessa mies oli ostanut shampanjaa (vaikka sitten niiden harmaiden hiusten kunniaksi), ja pähkäilin, mitä kokattais kuohuvan kaveriksi. Muistin nähneeni jossain herkullisen näköisen keiton reseptin, joten ei muuta kuin selailemaan lehtiä. Etsimäni resepti löytyi Fit-lehdestä.
Ja nam – keitto ei pelkästään näyttänyt herkulliselta, vaan oli myös superhyvää! Itse kukkakaalikeitto on samettisen pehmeää, sen pinnalle ripoteltava ”omenaetikka” tuo raikkautta ja särmää, ja päälle paistettavat kampasimpukat kruunaavat kokonaisuuden. Onneksi Mestarin Herkusta löytyi tuoreita kampasimpukoita. Ne kun on niin paljon parempia tuoreena kuin pakasteena.
Tässä resepti neljälle:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 pieni kukkakaali
- 100 g perunoita
- oliiviöljyä
- ½ l kanalientä
- 4 dl maitoa (mä käytin kauramaitoa)
- 3-4 kampasimpukkaa / hlö, eli neljälle väh. 12 kampasimpukkaa
- ½ sitruunan mehu
- 1 omena
- 1 tl etikkaa
- tuoretta tilliä (tän mä unohdin kaupasta ostaa, mutta on alkuperäisessä reseptissä)
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa kukkakaali paloiksi. Kuori ja pilko perunat. Kuullota sipulia, valkosipulia, perunoita ja kukkakaalia öljyssä 6 minuuttia, mutta älä ruskista.
Lisää kanaliemi ja maito ja keitä miedolla lämmöllä 25 (tai kunnes kasvikset ovat kypsiä). Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla.
Lämmitä öljy pannulla ja paista kampasimpukoita noin minuutti molemmilta puolilta, kunnes ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
Kuori omena ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita omena, 2 tl öljyä ja 2 tl etikkaa.
Koristele lautaset omenoilla, simpukoilla ja tillillä.
Ja herkuttelemaan! 🙂
Jos olet simpukoiden ystävä, suosittelen kokeilemaan yhtä mun lempisimpukkareseptiä, eli sinisimpukoita valkoviinissä. Reseptin löydät täältä. (Rullaa kyseisen postauksen alaosaan.)
Terkuin, Kirsi