Koukussa nettijoogaan

 

Moikka!Ylävartalon venyttely

Olen viimeisen viikon aikana tehnyt neljä kehonhuoltoharjoitusta netin välityksellä. Harjoitukset ovat olleet reaaliaikaisia, ja kameran välityksellä olen nähnyt ohjaajan ja ohjaaja minut. Siis mitä ihmettä? Live-joogatunti netissä? Kyllä! Sain mahdollisuuden kokeilla tunteja http://yoogaia.com/ -sivustolla.

Yoogaia on kuten mikä tahansa joogasali, mutta tunnit ovat netissä. Tunneilla on siis omat viikkoaikataulunsa, ja ohjaaja on aina tunneilla läsnä nettiyhteyden välityksellä. Kotona joogaajat saavat itse valita, näkeekö ohjaaja heidän harjoituksensa, vaiko ei.

Ensimmäinen valitsemani tunti oli syvävenyttely. Jännitin hieman, saanko tekniikan toimimaan, ja myös kameran päälle laittaminen ujostutti. Päätin kuitenkin laittaa kameran päälle, ja laitoin alussa vahingossa mikrofoninkin päälle.. mikä aiheutti pientä nolostusta ja hihitystä. Muuten kaikki meni tekniikan puolesta helposti ja hyvin.

Seurasin tuntia läppärini ruudulta ja toteutin harjoituksen vierashuoneemme rauhassa. Välillä mun mies kävi räpsäisemässä pari kuvaa tätä blogia varten, ja pari kertaa alakerrasta kuului jokin karjahdus (joo, televisiosta tais tulla olympialaisten lätkämatsi), mutta muuten sain olla rauhassa.

Ohjaaja oli hauskan oloinen persoona. Ihanien venytysten lisäksi hän sai hymyn huulille. Teimme ylävartalopainotteisia venytyksiä, ja itselleni joukossa oli myös aivan uusia venytyksiä. Venyttelimme mm. leuan alueen kireitä lihaksia. Sain myös kerran tunnin aikana henkilökohtaisen ohjeistuksen. Tuntui hauskalta, kun yhtäkkiä kaiuttimista kuului oma nimi. 🙂 Ohjaaja puhutteli meitä etunimillä, ja me muut emme siis päässeet näkemään toisiamme.

Ohjaaja läppärin ruudulla ja minä kotona. :)
Ohjaaja läppärin ruudulla ja minä kotona. 🙂

Harjoituksen lopuksi ohjaaja mainitsi, että seuraavan päivän syvävenyttelytunnilla keskitytään alaraajojen venyttämiseen. Ja olihan mun sillekin sitten osallistuttava. Skippasin siis ”Huippumalli haussa” –sarjan katsomisen (joo, noloa, mutta katson sitä), ja osallistuin venyttelytunnille. Ja kyllä se venyttely taisi olla parempi valinta.

No, koska molemmat syvävenyttelytunnit olivat mukavia, halusin kokeilla lisää. Seuraavaksi osallistuin Yin jooga –tunnille, joka oli tunnelmaltaan ihanan rauhallinen. Mulla onkin ollut parina viimeisenä perjantai-aamuna menoja niin, etten ole päässyt tavalliseen Yin jooga-harjoitukseeni, joten ihanaa, että olen päässyt toteuttamaan sitä netin välityksellä. Ohjaaja oli oikein ammattitaitoinen. Hän antoi asennoille vaihtoehtoja, opasti käyttämään tyynyä ja pyyhettä apuvälineenä, kertoi, miten liikkeet vaikuttavat, ja onnistui samalla luomaan rentouttavan tunnelman.

Nälkä kasvaa syödessä. Osallistuin juuri äsken Hathajoogatunnille. Sekin tuntui hyvälle. Joukossa oli joitain hieman haastavampiakin asanoita, kuten tasapainoharjoituksia. Mua hieman huojutti meidän paksun villamaton päällä. Ja huomasin jälleen kerran, miten jäykkä olenkaan. Teki siis hyvää.

Nyt mulla on vielä kokeilematta Astanga, Relax, Pilates, Kahvakuula, Yin & Yang, sekä Flow. Tiedossa siis kehonhuollon täyteinen kuukausi. Ei lainkaan huono.  🙂

Tiedossa ihana, kehonhuollon täyteinen kuukausi. :)
Tiedossa ihana, kehonhuollon täyteinen kuukausi. 🙂

 

Innostuitko? Huomasin, että nyt nettijoogaa on mahdollisuus kokeilla veloituksetta tämän kuun loppuun asti, kun syöttää kampanjakoodin ILMAINENTUNTI2014 varauksen yhteydessä. Ja voimassa siis 28.2.2014 asti. Ei muuta kuin kokeilemaan!

Rentoa viikonloppua!

Terkuin, Kirsi

Ps. Juttu on kirjoitettu yhteistyössä Yoogaia.com –sivuston kanssa. Sain mahdollisuuden testata palvelua kuukauden ajan veloituksetta. Yhteistyö ei sido minua mihinkään, ei myöskään tämän jutun kirjoittamiseen.  🙂

Kommentit (2)
 1. Tiina / Parempia polkuja
  22.2.2014, 22:37

  Todella mielenkiintoinen juttuaihe. Olen viime aikoina tuskaillut akuutin ajanpuutteen kanssa, ja olen yrittänyt etsiä hyviä vaihtoehtoja aikaavieville salitreeneille matkoineen. Joogasta tykkään ja tämä kuulostaa kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta. Olen tuore lukijasi ja tykkään blogistasi tosi paljon. Aion tutustua myös vanhempiin juttuihisi, kunhan ehdin 🙂

  1. kirsinkuntopiiri
   23.2.2014, 12:49

   Käy ehdottomasti kokeilemassa tuo ilmainen tunti! 🙂 Kiva, että olet tykännyt blogistani. Munkin täytyy käydä tutustumassa tarkemmin sun blogiin – vaikutti mielenkiintoiselta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *