Keski-Suomen kaunein paikka?

Retkellä Hyyppäänvuorella

Löysin eilen aivan ihanan paikan. Sellaisen, että täytyi taas ihmetellä, että asunko oikeasti 30 min. ajomatkan päässä tällaisesta maisemasta. Jotain sykähdyttävän ja koskettavan kaunista. Kyseessä oli Hyyppäänvuori, näköalapaikka Lievestuoreenjärveen rannalla Laukaassa.

Lievestuore

Hyyppäänvuoren korkeimman kohdan ja syvänteen välillä on korkeuseroa noin 160 metriä, joten kalliomaisema on todella komea. Harmi, että mulla oli mukana vaan kännykän surkea kamera, joten kuvat eivät tee oikeutta paikan kauneudelle.

järvimaisema

Mulla on korkean paikan kammo, joten näköalapaikalla jalat tutisivat, eikä ollut puhettakaan, että olisin mennyt aivan reunalle.

Hyyppää

Hyyppäänvuorelta on hulppeat maisemat Lievestuoreen järvelle, joka on 15 km pitkä ja 5 km leveä.

järvi

Reittiohje Hyyppäänvuorelle löytyy täältä. Kävelyreittejä löytyy pari, joista toinen on helpompi ja toinen hankalampi. Me ajeltiin suosiolla salitreenin jälkeen tuon  helpomman reitin alkuu. Huipulle johtava polku löytyi helposti reittiohjeen mukaan, ja saatiin auto aivan polun juurelle. Siitä sitten polkua pitkin suoraan ylös. Maasto oli helppokulkuista, mutta sen verran pitkä oli mäki, että kyllä siinä jälkihien pukkas.

polku

Palauttavaa treeniä.. Hehe..

kivi

Vaikeakulkuisemmalla reitillä olis ollu myös kallioluolia. Helppokulkuisella reitillä päästiin näkemään yks komea lohkare.

Käveltiin ylös, istahdettiin hetki, kierrettiin huippu ja palattiin alas. Aikaa tähän meni yhteensä 50 min.

kivellä

Huipulla!

Löysin myös pari muuta blogikirjoitusta Hyyppäänvuoresta. Näköjään paikka on kaunis talvellakin.

http://retkipaikka.fi/vapaa/hyyppaanvuori-laukaa/

http://jariala.blogspot.fi/2012/07/hyyppaanvuori-laukaa.html

Ihana paikka! Olisiko jopa Keski-Suomen komein? 🙂

Terkuin, Kirsi

Kommentit (5)
 1. Kiitos vinkistä!
  Tuolla täytyy lähteä käymään piakkoin 🙂 Lapsikin on jo niin iso että jaksaa tuon helpon reitin kulkea. Joskus taannoin tätä katselin retkeilykohteeksi, mutta silloin lapsi oli liian pieni ja kohde unhottui 🙂

  iive
  http://voimaahoitsulle.blogspot.fi/

  1. kirsinkuntopiiri
   9.9.2014, 11:17

   Joo, tuo helpompi reitti oli ainakin sellainen, että vähän isommat lapset pärjäävät sillä hyvin. 🙂

 2. Vaajakoskella on myös tosi komeat maisemat ja kiva lenkki, tais olla n. 11km ja pääosin ihan helppokulkuista maastoa. Pari hyvää nousua ja metsässä sai kyllä jalkojaan katsella, oli koiran ja eväiden kanssa aivan ihana retki! Lähtöpaikka on Jääskelän tilan lähellä, googlesta löytyy paremmat ohjeet paikalle 😀 mutta kannattaa käydä tsekkaamassa jos tykkää retkeillä, täällä Jyväskylän ympäristössä ei turhan paljoa ole näitä mukavia maastolenkkejä.

  1. kirsinkuntopiiri
   18.9.2014, 09:58

   Kiitos vinkistä! Täytyypä seuraavaks suunnata sinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *