Kirsin Kuntopiiri
Kirsin Kuntopiiri

IISEE = IC = Indoor Cycling = sisäpyöräily = spinning = IHAN HUIPPUA!

Moi!

Oi, oi, nyt iski hirvee inspis päästä ohjaamaan taas sisäpyöräilytunteja! Osallistuin toissa viikonloppuna IISEE freesaukseen, eli IISEE-sisäpyöräilytuntien jatkokoulutukseen (samaisessa koulutuksessa otettiin edellisen postauksen kuvat). Olen ohjannut sisäpyöräilyä jo vuosia, mutta tällä hetkellä ohjauksissa on puolentoista vuoden tauko. Koulutuksen jälkeen iski kipinä päästä taas ohjaamaan tunteja. Varsinkin, kun saatiin Kuntomaailmaan loppukesästä tuliterät Keiserin M3+ pyörät, joilla on ihan sikahyvä polkea.

web A2 reduced size

Ei, sisäpyöräilytunneille ei kuole!

Suosittelen useille asiakkailleni sisäpyöräilyä kestävyysharjoitteluksi. Sehän on loistava laji, jos ei tykkää askellusjumpista, kun jää muiden jalkoihin, ei pysty juoksemaan tai hyppimään polvivaivojen takia, tai ei saa motivoitua itseään lenkkipolulle. Melkein yhtä usein saan vastauksen: ”Joo, otan sisäpyöräilyn osaksi treenejäni sitten, kun kuntoni on hieman kohentunut, jotta en kuole tunneille.” Voi apua! Tuntuu olevan sitkeässä käsitys siitä, että sisäpyöräily on hirveetä rääkkiä. Ja sitähän se aikaisemmin usein olikin. Muistan itsekin ne ajat, kun poljettiin veren maku suussa mitä ihmeellisimmillä tekniikoilla ja päässä suhisi. Jep. Nykyisin sisäpyöräily on kuitenkin aivan jotain muuta kuin 10-20 vuotta sitten. Järki on tullut mukaan. 🙂 Toki sisäpyöräilytreenistä saa edelleen ihan loistavan vauhti- ja maksimikestävyysharjoituksen, mutta nykyisin tunnit on (ainakin useimmiten) rakennettu siten, että tuntivalikoimasta löytyy selkeästi erilaisia harjoituksia ja myös ihan oikeasti niitä oikeasti kevyempiä treenejä aloittelijalle / aktiiveille palauttaviksi harjoituksiksi.

IISEE Lime on 30 min. kestävä kevyt harjoitus, joka sopii loistavasti aloittelijiolle, mutta myös aktiivikuntoilijoille ylläpitäväksi treeniksi.
IISEE Lime on 30 min. kestävä kevyt harjoitus, joka sopii loistavasti aloittelijiolle, mutta myös aktiivikuntoilijoille ylläpitäväksi treeniksi.

IISEE rules!

Liputan IISEE-konseptin puolesta juuri siksi, että sen tuntiraamit on tarkasti mietitty, perusteltu, ja eri nimikkeen alla olevat tunnit ovat oikeasti eritasoisia. Tykkään myös siitä, että ohjaajana pääsen edelleen suunnittelemaan tuntini itse ja valitsemaan tunnille lempibiisini, mutta selkeät raamit helpottavat suunnittelutyötä. Konsepti määrittelee mm. eritasoisten tuntien pyöritysnopeudet, sekä seisten poljettavien osuuksien keston. Tunnin suunnittelussa apuna on ohjelmisto, joka pitää huolen siitä, että tunti on oikeasti tuntiraamin mukainen. Kätevää.

IISEE Focus -tunnilla voit haastaa itsesi tiukkaan treeniin!
IISEE Focus -tunnilla voit haastaa itsesi tiukkaan treeniin!

Uusia tuulia… wattitreeniä!

Pääsin freesauksessa polkemaan ensimmäistä kertaa wattiohjatun tunnin. Oli mielenkiintoista. Wattiohjatulla IISEE Power-tunnilla säädetään aloituswatit (eli aloitusteho vastusta säätämällä) oman kuntotason ja koon mukaan. Ja kun kunto kehittyy, muutetaan aloitustasoa aina korkeammalle. Näin pääsee hauskasti seuraamaan oman kunnon kehittymistä. Lisää wattiharjoittelusta voit lukea täältä.

Mikä sisäpyöräilyssä kiehtoo?

Aika usein asiakkaat, jotka eivät ole koskaan kokeilleet sisäpyöräilyä, mieltävät sen tylsäksi lajiksi. Mutta sitä se ei mun mielestä oo. Oli taas niin huikee fiilis päästä polkemaan IISEE-kouluttaja Juhanin ohjaama loistava tunti. Mietiskelin samalla, mikä siinä sisäpyöräilyssä mua kiehtoo. Se on se fiilis. Musiikki. Kun saa heittää aivot narikkaan ja vaan polkea musan tahtiin. Sellainen flow, jota ei muissa treeneissä tule! 🙂

p1620956

Nyt laitan napit korville, musat päälle ja fillaroin töihin!

Terkuin, Kirsi

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *