Herkulliset röstit mäti-anjovis- & lohi-piparjuuritäytteellä
Hei!
Jos et ole vielä keksinyt uuden vuoden menuun jotain maukasta pientä suolaista, olisi tässä tarjolla herkullinen resepti. Äitini valmisti meille tapaninpäivänä alkupaloiksi herkulliset röstit mäti-anjovis- & lohi-piparjuuritäytteellä. Olivat super-hyviä! Äitini oli ottanut reseptin Viini-lehdestä (9/2018), mutta hän oli hieman muokannut reseptiä. Alla on äitini viilaama resepti.
Herkulliset röstit mäti-anjovis- & lohi-piparjuuritäytteellä
Röstit:
- 400 g rosamunda-perunoita
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- 100 g raastettua emmentalia
Paistamiseen:
- voita ja öljyä
Mäti-anjovistäyte:
- 1 purkki (120 g) smetanaa
- 3-4 anjovisfileetä
- 1 tl dijon-sinappia
- ¼ punasipuli hienonnettuna
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 50 g mätiä
Lohi-piparjuuritäyte:
- 100 g ohuita kylmäsavulohiviipaleita
- 1 dl kuohukermaa
- 3 rkl piparjuurta raastettuna
- ripaus suolaa
- pieni ripaus sokeria
Valmista mäti-anjovistäyte. Kuori punasipuli. Hienonna sipuli ja tilli. Soseuta sauvasekoittimella kulhossa smetana, anjovisfileet ja sinappi.
Valmista sitten lohitäyte. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet pieniksi annospaloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kerma piparjuuriraasteella, sekä ripauksella suolaa ja sokeria.
Valmista röstit. Kuori perunat ja raasta ne raastimen karkealla terällä. Sekoita kulhossa perunaraaste, mantelirouhe, suola, muna, sekä juustoraaste. Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Nosta pannulle ruokalusikallisen kokoisia nokareita röstiseosta. Painele nokareet lusikalla litteiksi. Paista 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes röstit ovat ruskistuneet pinnalta.
Annostele osan rösteistä päälle piparjuurikermaa ja kerman päälle kylmäsavulohta. Annostele toisen osan rösteistä päälle anjovis-smetanaa, mätiä, sekä punaispuli- ja tillisilppua.
Nautiskele hyvän kuohuvan tai valkkarin kera. Nam!
Terkuin, Kirsi