Herkullinen jättikatkarapu-nuudelikeitto
Moikka!
Löysin tämän herkullisen reseptin Fit-lehdestä. Se näytti herkulliselta, joten päätin testata sitä, ja kyllä – keitto on herkullista! Voin siis lämpimästi suositella reseptiä!
Keitto neljälle:
100 g nuudeleita
3 cm tuoretta inkivääriä
8 dl kanalientä
2-3 rkl tulista chilikastiketta
250 g tuoreita herkkusieniä
1 nippu kevätsipulia
3 porkkanaa
ripaus sokeria
suolaa ja pippuria maun mukaan
20-28 sulatettua jättikatkarapua (mulla oli valmiiksi keitettyjä)
2-3 valkosipulinkynttä
½-1 tuore punainen chili
2 rkl öljyä paistamiseen
tuoretta korianteria
tuore lime
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
- Kuori ja raasta inkivääri.
Kuumenna kanaliemi, inkivääri ja chilikastike kiehuvaksi kattilassa. - Puhdista herkkusienet ja leikkaa lohkoiksi. Siivuta kevätsipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Sekoita sienet, sipulisiivut ja porkkanat kiehuvaan liemeen.
- Kuori ravut (jos ei ole valmiiksi kuorittuja) ja poista musta suoli veitsenkärjellä (jos ei ole valmiiksi poistettu). Pilko valkosipuli. Puhdista chili, poista siemenet ja silppua. Paista valkosipulia, chiliä ja rapuja kevyesti öljyssä. Jos ravut ovat valmiiksi keitettyjä, niin kuumenna vain tosi nopeasti.
- Laita ravut ja valutetut nuudelit keiton sekaan. Mausta limen mehulla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.
- Annostele keitto lautasille ja revi korianteria päälle. Tarjoile limen lohkojen kera.
Nam!
Jos tykkäät jättikatkaravuista, niin suosittelen kokeilemaan myös jättikatkarapuvartaita, joiden resepti löytyy täältä.
Terkuin, Kirsi