Hedelmäinen rapusalaatti
Hedelmäinen rapusalaatti
Oon nyt viime viikkoina pari kertaa valmistanut herkullista rapusalaattia. Reseptin olen napannut kotiliesi-lehdestä. Ihanan raikas ja kesäinen salaatti! Suosittelen kokeilemaan vaikkapa ensi viikonloppuna! 🙂
Hedelmäinen rapusalaatti (4 annosta)
Rapukastike
3 rkl sitruunan makuista öljyä
2 limetin raastettu kuori ja mehu
1 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
tilkka hunajaa
korianterin lehtiä
1 tl inkivääritahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 tl sweet chili –kastiketta
Rapuvartaat
500 g jättikatkaravun pyrstöjä
Salaatti
erilaisia lehtisalaatteja, rucolaa, viinisuolaheinänlehtiä, jne.
vadelmia (mä laitoin mansikoita ja lisäks kirsikkatomaatteja)
tuoretta nektariinia tai persikkaa
cashew-pähkinöitä
punasipulirenkaita
Salaattikastike
½ dl neitsytoliivi-, rypsi- tai avokadoöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
hiven sokeria
(1 valkosipulin kynsi)
- Sekoita kastikkeiden ainekset. Anna kastikkeiden maustua tunti. Liota bambutikkuja kylmässä vedessä puolisen tuntia.
- Työnnä ravut bambutikkuihin ja grillaa ne tai kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Irrota ravut vartaista ja anna maustua rapukastikeliemessä viitisen minuuttia.
- Valmista salaatti ja pirskota kastiketta salaatin päälle ja tarjoa rapujen kera.
Rapumestari hommissa. Tällä kerralla ei grillattu rapuja, vaan laitettiin parillapannulla. |
Hyvää tuli – nam! 🙂
Terkuin, Kirsi
Noi oli kyl niin hyvii.. Nami.. kiitos vielä hyvästä ruoasta ja kivasta seurasta!
Tämä vaikuttaa sellaiselta, mitä täytyy isännälle laittaa ihan ehdottomasti! Kiitos reseptistä!