2 kk kiri kesään haaste numero 4 – Syö nautiskellen!

Hei!
Tällä viikolla annan sinulle ihanan haasteen – syö hyvin ja nautiskellen!
Istu alas ja nauti ruuasta ilman kiirettä. Keskity syömiseen ja lopeta hotkiminen. Syö hitaasti, pureskele hyvin, maistele erilaisia makuja, nautiskele kaikessa rauhassa. Kun syöt, älä touhua muuta. Sammuta televisio, älä surffaa netissä tai touhota lautanen kädessä sinne tänne.
Kun syöt hitaasti, syöt usein myös terveellisemmin ja huomioit helpommin ruuan laadun. Ruokaa ei myöskään tule hotkittua liikaa, sillä kun syöt hitaasti ja pureskelet kunnolla, tulee kylläisyyden tunne  nopeammin.
Rauhallinen ateriahetki arjen kiireiden keskellä lisää myös henkistä hyvinvointia. Anna aikaa yhdessä syömiselle aina, kun se on mahdollista. Nauti ruuasta kuitenkin silloinkin, kun syöt yksin. Kata kauniisti ja keskity syömiseen.
Aloitin eilen parsakauden! Lautaselta löytyy myös mieheni pyydystämää kalaa. 🙂
Varaa aikaa myös ruuan ostamiselle ja valmistamiselle. Valitse hyviä raaka-aineita, käytä kauden kasviksia (esim. tankoparsaa), suosi lähiruokaa ja luomua. Huomaatko eron? Jos on kiire, hyvän aterian valmistamiseen ei tarvitse varata tunteja – jo kymmenessä minuutissa valmistat esimerkiksi herkullisen wokin. Hyvä ateria on maukas ja värikäs. Välttele eineksiä ja pikaruokaa –ne eivät usein edes maistu hyvälle.
Nautinnollisia ateriahetkiä!
Terkuin, Kirsi
Kommentit (3)
  1. Blogissasi on paljon ihania treeni- ja ruokavinkkejä, kiitos niistä!

    Tämän postauksen aiheesta tykkään, koska ruokaan keskittyminen on sellainen asia, jonka laiminlyön lähes aina. Hotkin ruuan noin viidessä minuutissa ja jos syömiseen kuluu aikaa enemmän, se johtuu todennäköisesti siitä että tuijotan samalla telkkaria tai surffaan netissä – tai molempia samaan aikaan! Tämä johtaa vatsanpuruihin eikä siitä ruokailuhetkestä jää mitään muuta käteen kuin ravinnonsaannin turvaaminen. Täytyykin siis yrittää oikeasti tsempata tässä asiassa 🙂

  2. Oon paljon tutkiskellut blogiasi ja olen hyötynyt siitä jo paljon 🙂 Tämä postaus erityisesti pisti miettimään omaa syömistä. Otin juuri ruokapäiväkirjan avuksi makean syömisen taltuttamiseen.

    ps. http://helmikuunlaps.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *