Ylellistä ja tehokasta luonnonkosmetiikkaa saa Suomestakin

Terveellinen ruoka on yksi olennainen osa hyvinvointia ja lähellä sydäntäni, niin kuin tästä blogistakin hyvin näkee. Hyvinvointiin kuuluu paljon muutakin, omalla kohdallani mm. lähes joka-aamuinen jooga. Yritän pitää säännöllisesti aamuissa myös pienen mediaation joogan jälkeen – se kirkastaa kummasti mielen ja antaa hyvän startin päivään. Lähes joka ilta teen tilaa luonnossa liikkumiselle satoi tai paistoi. Tietysti yritän ylläpitää myös säännöllistä rentoutumista ja mahdollisimman usein asioita, jotka tekevät minut ja läheiseni onnelliseksi. Jatkossa haluan panostaa entistä enemmän myös  kosmetiikkapuolella hyvinvointia edistäviin, puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista tehtyihin kosmetiikkatuotteisiin. Ihonhoidossa käytetyt aineet imeytyvät myös elimistöön ja syömisen lisäksi on tärkeää ruokkia itseään ulkoisesti luonnollisilla ja lisäaineettomilla aineilla.
Parabeenien käyttö yli 90%:ssa synteettisistä kosmetiikkavalmisteista on noussut koko ajan enemmän keskustelun aiheeksi. Parabeenit ovat kaikkein yleisimmin käytetttjä säilöntä- ja raaka-aineita ja niitä löytyy lähes kaikesta kosmetiikasta, vaikka niiden monia haittavaikutuksia yliherkkyksissä, allergioissa ja vakavampienkin  sairauksien edistämisessä on tutkittu ja todettu jo 20 vuoden ajan. Australialaisessa tutkimuksessa rintasyöpäkudoksista mitattiin korkeita parabeeniarvoja ja samanlaisia tuloksia saatiin vastaavissa myöhemmissä Brittitutkimuksissa. Nyt halutaan lisää perusteellisia pitkäaikaistutkimuksia ennen kuin parabeenien käyttöä harkitaan rajoitettavaksi tai kiellettäväksi. 
Tanska ei kuitenkaan jäänyt odottamaan niitä, vaan ensimmäisenä EU-maana kielsi parabeenien käytön lastenhoitotuotteissa jo vuonna 2010. Tanska onkin esimerkillinen maa luonnollisuuden ja terveyden huomioon ottamisessa. Olen viime aikoina päässyt tutustumaan fantastiseen luonnonkosmetiikkasarja Jurliqueeen, joka on Tanskassa erittäin suosittu ja tunnettu kosmetiikkabrändi ja ilahduttavasti kasvamassa sellaiseksi myös meillä Suomessa.
Australiassa tehty ja japanilaista kosmetiikkaosaamista hyödyntävä Jurlique on Tanskan lisäksi yleisestikin maailmalla johtava luonnonkosmetiikkasarja. Jurliquen kaikki toiminta on kestävän kehityksen mukaista  raaka-ainetuotannosta pakkauksiin ja logistiikkaan. On upeaa, että Suomeenkin on saatu näin edistyksellinen ja ylellinen luonnonkosmetiikkasarja. 

Itse pidän isona plussana myös sitä, että sarja on erittäin laaja, siitä löytyy omat tuotteensa kaikille ihotyypeille, ikäryhmille ja erilaisiin tarpeisiin. Pelkästään luonnollisuus ei vielä tee kosmetiikkasarjasta hyvää. Olen aikaiksemminkin varovasti tutustunut erilaisiin luonnonkosmetiikkatuotteisiin, mutta en kuitenkaan ole ollut tuloksiin ja valikoimaan kovin tyytyväinen. 

Olen suosinut perinteisesti esim. Biothermin, Cliniquen, Kanebon ja Clarinsin ja selektiivisesti myös perinteisten ylellisempien brändien tuotteita. Niitä vastaavan koostumuksen, tehokkuuden ja tuotesarjan kattavuuden löysin puhtaan luonnonkosmetiikan puolelta nyt Jurliquesta. Ja kun tämä maailmalla suosittu ja johtava sarja on saatavilla ja kasvussa myös Suomessa, olen sen testaajana enemmän kuin innostunut ja jatkossa haluan esitellä sitä täällä blogissakin. Olen niin innoissani, että olen päässyt tutustumaan näin upeaan luonnonkosmetiikkaan ja samalla pääsen aloittamaan yhteistyötä ihanan MN-Brandsin Maria Norrmanin kanssa, joka on Jurliquen Suomen ”äiti” ja tekee tärkeää työtä tuodessaan tämän upean sarjan meidän suomalaisten helposti saataville omassa kotimaassamme. Myyntipaikkoja on Suomessa jo nelisenkymmentä ja Helsingissä Jurliquen suosituimpia tuotteita saa mm.  Kampin PÜR-kaupasta.

luonto + tiede 
= kauneutta
Jurliquen puhtaat luonnonraaka-aineet ovat kotoisin Etelä-Australiasta, yhdeltä maapallon puhtaimmalta kolkalta ja tieteellisessä kehitystyössä on mukana japanilaista osaamista, joka on viime vuosina niittänyt mainetta perinteisen kosmetiikan puolella, mm. Kanebon tuotteissa. Jurlique käyttääkin ainutlaatuista menetelmää tuottamaan kasviuutteet tavalla, jolla luonnon tehoaineet saadaan talteen mahdollisimman tehokkaasti ilman haitallisia kemikaaleja ja käsittelyitä. Jo tuotteiden luonnollisen miellyttävän koostumuksen tuntu ja tuoksu ovat ainutlaatusia.

Tuotteet tulevat suoraan maatilalta pulloon. Jurliquella on oma yli 150 hehtaarin kokoinen sertifioitu luomumaatila, jossa kaikki toiminta on biodynaamista. Tehokkaita ja luonnollisia kasviuutteita on tehty jo yli 25 vuotta  bionynaamisesti ja orgaanisesti viljellyistä kukista ja yrteistä. Jokaisen tuotteen ydin on tehokas sekoitus kukkia ja kasveja, joiden elävä teho välittyy suoraan iholle. Vertaisin tätä tehoa ja vaikutusta kosmetiikan puolella kuin tasapainoiseen ja sokerittomaan ravintoon syömisessä, tai oikeastan jopa luomulaatuiseen elävään ja raakarvintoon. Jokainen tietää, miten suuri merkitys ravinnerikkaalla ja tasapainoisella ruualla on hyvinvointiin – ja ihan sama vaikutus on puhtaalla ja kasvikunnan tehoaineita hyödyntävällä kosmetiikalla.
Niin paljon kuin rakastankin itse luontokuvaamista, halusin käyttää tässä postauksessa Jurliquen omia, autenttisia kuvia. Jos innostuit Jurliquesta, kuten minäkin, voit kurkata lisätietoa: FB ja Jurliquen omat sivut: Jurlique.fi. ja pian kerron omista kokemuksistani täällä blogissakin. Onko sinulla kokemuksia luonnonkosmetiikasta?

Kommentit (4)
  1. Hei! Olipa hyvä postaus. Mielelläni odotan ja kuulen lisää kokemuksistasi luonnonkosmetiilasta. Näistä pitäisi kirjoittaa enemmänkin. Itse käytän minimaalisesti kosmetiillaa juuri siksi, että haluan välttää ylimääräisiä kemikaaleja.

  2. inspirations
    29.9.2014, 20:04

    Hei Liinu ja kiitos kivasta kommentistasi. Ihan samaa mieltä, informaatiota olisi hyvä saada lisää. Itsekin odotan innolla, että pääsen postaamaan kokemuksistani tänne blogiinkin. Mukavaa syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *