Vinkit smoothien teon nopeuttamiseksi sujuviin aamuihin

Vinkit smoothien teon nopeuttamiseksi mustikatsmoothietMeillä arkiaamut käynnistyvät yleensä aina smoothieilla. Siksi niiden teko käy jo rutiinilla. Muutama yksinkertainen vinkki nopeuttaa aamutouhuja reilusti:

Vinkit smoothien teon nopeuttamiseksi

  • Laita pestyt tehosekoittimen osat valmiiksi blenderiin, jolloin niitä ei tarvitse aamulla etsiskellä kuivauskaapeista (tai pahimmassa tapauksessa liotella niistä irti edellisen päivän kuivuneita smoothieita).
  • Kannattaa pitää smoothieihin tulevat kuiva-ainekset samassa paikassa. Ainakin meillä sekaan laitetaan yleensä erilaisia supefood-jauheita ja usein steviaa makeutukseksi. Kaikki sellaiset kannattaa pitää lähekkäin. Pusseissa ja purkeissa kannattaa pitää myös pienet lusikat valmiina.
  • Käytä ainakin osa aineista pakastettuina. Silloin saat smoothiesta raikasta ja se säilyy kylmänä pidempäänkin. Kun marjat ja hedelmäpalat ovat jäisiä, ei niiden säilyvyydestäkään tarvitse huolehtia. Meillä käytetään yleensä jäisiä majoja ja banaani- ja omenapaloja.
  • Jos smoothieta hurauttaa kerralla suuremman annoksen, saa siitä samalla myös mukaan otettavan lounaan. Tämä on minusta paras tapa hoitaa pirteänä pysyminen silloinkin, kun tietää että on kiireinen päivä tulossa. Nappaan myös usein maanantaisin mukaan smoothie-lounaan tasoittamaan viikonlopun reilumpia syömisiä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Meksikolainen kanakeitto härkäpavuilla

Meksikolainen kanakeitto härkäpavuillaversotkanat-pannullakeittoannos inkivaari soppa harkapavutSyksyn aurinkoisten päivien jälkeen tulleet koleat kelit suorastaan huutavat ruokapöytään kuumaa keittoa ja koko kotiin leijailevia lämpimän mausteisia tuoksuja. Kanakeittoa pidetään myös hyvänä flunssan taltuttajana. Terveellistä tehoa ja ihanaa mausteista makua lisäävät inkivääri, chili ja valkisipuli.

Alunperin meksikolaisen tyylin mukaiseen keittoon saadaan proteiinirikkaat pavut helposti kotimaisista Verson esikypsennetyistä härkäpavuista, jotka lisätään valmiiseen keittoon. Aikaisemmat resepti-ideani Verson ekologisesti tuotettuihin ja herkullisiin härkäpaputuotteisiin löydät täältä.

Meksikolainen kanakeitto härkäpavuilla

oliiivöljyä

2 valkospipulin kynttä

2 cm punaista chiliä

1 cm inkivääriä

1 tlk tomaattimurskaa

n. 0,5 l kanalientä (kuumaa vettä kanaliemikuutiolla)

400 g kanaa paloina

400 g Verso esikpsennettyjä härkäpapuja

1 limen mehu

suolaa, pippuria myllyistä

1 tlk juustokuminaa

smetanaa

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri
  2. Kuullota pannussa oliiviöljyssä valkosipuli, inkivääri ja hienonnettu chili
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja  kanaliemi ja kaada kattilaan hautumaan
  4. Paista pannulla kanapalat ja mausta suolalla, pippurilla ja juustokuminalla
  5. Kaada kanatkin kattilaan
  6. Huuhtele lävikössä Verso esikypsennetyt härkäpavut ja kaada sekaan
  7. Anna lämmetä vielä pari minuuttia ja mausta limen mehulla
  8. Tarjoa smetanan kanssa

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *